ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vine în sprijinul eforturilor depuse de comunitatea de români din Ucraina pentru păstrarea identității culturale și a valorilor poporului român, transmite ȘtiripeSurse.

AUR, prin intermediul tuturor filialelor din țară, a demarat o strângere de cărți pentru copiii din comunitatea de români din Ucraina. Acestea vor fi colectate la sediile filialelor AUR până luni la ora 12:00. Ele vor fi centralizate în București, la sediul central AUR, de unde vor porni spre Cernăuți marți dimineața, în data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

”Facem un apel către prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții Coaliției de guvernare să se alăture demersului AUR și să susțină în mod real comunitatea de români din Ucraina, nu doar prin declarații false, de fațadă.”, transmite AUR.

Recent, s-a dovedit că în ciuda asigurărilor date de Ciolacu, așa-zisa limbă ”moldovenească” nu a dispărut din Ucraina, ci a rămas în manualele pentru elevii români din Odesa.

Mai mult, în cărțile de Istorie din țara vecină, copiii români află că odinioară ”PĂMÂNTURILE UCRAINENE au fost ÎN COMPONENȚA ROMÂNIEI”...