ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a intrat în posesia unor date și schimburi de mesaje oferite de diverse doamne și domnișoare care s-au simțit jignite în adâncul sufletului lor când au constatat că cel cu care flirtau pe internet în miez de noapte, recte Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei și realizator Trinitas TV, este căsătorit. Mai mult, când au mai și aflat, după cum se spune, că soția lui este bolnavă de cancer, și toate aceste „hârjoneli” online, efectuate în nopți lungi, până la ore mici ale dimineții (observați în exemplul oferit mai sus ora 3.58), aveau loc pe acest fond, doamnele și domnișoarele în cauză s-au simțit cu atât mai afectate, solidarizând firesc cu soția lui Bănescu, distinsa doamnă Cristina Popa - Curticeanu. Am ales să începem publicarea lor, în serial, în interesul public, pentru a demonstra că actualul purtător de cuvânt al Patriarhiei, căruia i se cere demisia de către mai multe foruri ale societății civile creștine și mii de credincioși, nu are calitatea de a da lecții de moralitate, depășindu-și totalmente fișa postului pentru care este plătit de noi, nici unor Arhierei, nici presei libere. Începem cu o relatare ingenuă:

„Bună ziua Activenews!

Dacă tot e acest scandal în minunata noastră țărișoară, în care este vizat și "minunatul" plimbăreț de cuvinte întortocheate al BOR, Lucifer Talibănescu, am avut și eu o "întâmplare interesantă" cu acest om.

O să o detaliez pe scurt, ca să nu plictisesc pe nimeni!

În 2019, în sâmbăta Învierii, m-am uitat și eu, ca tot omul credincios, la Trinitas TV, la ceremonia de primire a Luminii sfinte de la Ierusalim Și era moderator nemernicu' pomenit mai sus! Și mi-am zis în sinea mea: Waw, mă bucur că mai există oameni pe planetă, cu adevărat credincioși, ca acest moderator (no, așa am gândit atunci, acum văd altfel lucrurile) Nici nu știam că acest om e purtător de vorbe al BOR. Mai urmărisem eu, pe la Trinitas TV emisiuni cu el, dar așa, răzleț.

Dar atunci, no, asta e, s-a întâmplat, să zicem, că m-am îndrăgostit de om. Se poate întâmpla oricui, nu-i o tragedie. Și la câteva săptămâni, din Sâmbăta respectivă, dacă tot au rămas aburelile mele deșarte cu "îndrăgosteala", mi-am zis hai să văd cam ce postează acest om pe site-uri de socializare!

Nu am găsit nici pagină de Facebook nici de Instagram cu el până când, atunci cu incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, ce să vezi, am găsit o pagină cu numele nesuferitului!

Și mi-am luat curaj, am intrat cuminte la căsuța de mesaje de pe Instagram a lui Lucifer și i-am scris abureli deșarte de-ale mele (că îi admir credința, că mă bucur că oamenii încă păstrează adevăratele valori morale, creștine, naționale), mă rog, ce vedeam eu că promovează bietul suflet, atunci în 2019, la Trinitas TV.

Omu inițial nu mi-a răspuns deloc la mesaje. Eu de ambiție, am tot continuat să-i scriu. No, așa simțeam atunci.

Până când, într-o zi, mi-a răspuns la mesaje! Inițial am crezut că e o farsă, n-am cum să discut eu cu însuși purtătorul de cuvânt al BOR. Mi-a scris că-mi mulțumește pentru cuvintele frumoase pe care i le-am adresat. Eu iară, i-am transmis, că în sfârșit a luat hotărârea să comunice cu mine!

Și tot așa, câte o vorbă azi, una mâine, eu îi scriam mai des, el îmi răspundea mai rar... Eu mă bucuram că nu-mi răspunde la mesaje, că îmi ziceam, waw ce om cu valori morale care nu stă de vorbă "cu gagici" pe net!

Dar, să zicem că o perioadă ne scriam mai des și printre primele lucruri pe care l-am întrebat pe Talibănescu, a fost dacă este căsătorit!!! Că, asta e, eu sunt de modă veche și am crescut cu valori morale și creștine. Și când mi-a scris omu: "Sunt un om liber și așa voi rămâne mereu" inițial m-am speriat și m-am întrebat ce o fi însemnând asta?

L-am întrebat cum adică nu este căsătorit, că îl văd pe la tv că promovează familia tradițională! Și s-a enervat omu și a spus că el nu promovează nimic doar că păstrează registrul normalității, ceva de genul, nu mai rețin! L-am întrebat dacă are copii și a zis că nu!

Măi oameni buni, dacă omu, cu mânuța lui, mi-a scris și nu mi-a zis clar și concret nici că este căsătorit, nici că are copii, apoi eu cu "îndrăgosteala" mea deșartă dar cinstită, am tot continuat să-i scriu, de-ale mele, decente și de bun simț! Era în perioada când a murit tatăl lui și ca bun creștin, i-am susținut prin cuvinte simple, durerea pierderii unui părinte.

Și între timp, eu tot cautam pe google informații despre taliban. Dar culmea, nu găseam nimic de el.

Despre oricine, mai ales persoană publică, găsești domne măcar o informație, că e bună, că e rea, dar despre acest om NU am găsit nimic!!!

Nu neapărat mă interesa ceva anume, ci doream să mă asigur că nu-mi încalc propriile principii (în cazul meu să nu-mi clădesc o relație cu cineva, care contravine valorilor mele morale).

Și dacă n-am găsit nimic suspect, care să mă pună pe gânduri, aproape 1 an de zile am tot comunicat cu Lucifer, aproximativ aprilie 2019 - martie 2020!

El mă tot chema la București, nu înțelegeam de ce!

Îmi tot cerea fotografii cu mine!

Îi trimiteam poze recente, măcar să afle nemernicu cum arată persoana care "l-a pescuit pe Instagram".

I-am spus clar că eu niciodată nu am să merg să mă întâlnesc cu un bărbat, n-are decât să vină el în orașul meu, dacă vrea să ne cunoaștem! Că sunt de modă veche și bărbatul dacă vrea ceva serios, să vină spre fată!

Și ce să vezi, a venit plandemonia și...ne-a despărțit! Da! Eu nu credeam nicio secundă că a fost vreun virus mortal care ne-a închis planeta, el, Lucifer, tot încerca să mă convingă că virusul e extrem de mortal.

Pe scurt, prin martie 2020, exact înainte de Paști, bietul suflet nu a mai rezistat cu "gura mea mare", prin care îi tot scriam că nu este niciun virus și m-a blocat!

Cred că m-a blocat, că după ce mi-a scris că s-a vaccinat, atât mi-a trebuit! L-am înjurat cu ce mi-a venit la "îndemână"! Nu am mai ținut cont nici de statutul lui, nici de funcția lui... l-am făcut antihrist care ignoră semnele vremurilor! Așa că n-a mai rezistat cu mine, m-a făcut "conspiraționistă" de mai multe ori, că citesc site-uri dubioase și așa că m-a blocat pe Instagram fără nicio explicație!!!

Așa că, din martie 2020 nu am mai avut cum comunica cu el!

No, eu i-am tot scris, așa simțeam atunci, că nu știi niciodată cum face Domnul destinul omului Dar, n-a fost să fie.. ne-a despărțit plandemonia...

Ok, asta e una! Dar, am aflat că în august 2022 și-a făcut și pagină de Facebook l-am căutat pe Facebook dar naiba știe că m-am trezit gata blocată și pe Facebook! Cum Doamne iartă-mă m-a blocat pe Facebook dacă nici nu mă avea în lista de prieteni, că târziu am aflat că are pagina???? Omu ăsta e tare ciudat! Nu mai contează...

Așa că, am suferit că m-a blocat pe Instagram și pe Facebook...

Până când am găsit, pe Facebook, articolul vostru de la Activenews în care zicea ceva de soția lui, socru comunist, etc.

Zău că am intrat în șoc emoțional!

Deci omu ăsta era căsătorit în timp ce discuta cu mine pe Instagram și nici nu s-a sinchisit să mă informeze și pe mine??

Da cum e posibil așa ceva?

Te pomenești că are și copii, deși a negat aceste lucruri! Sau nu le-a spus de fapt!

Și de atunci vă urmăresc pagina, probabil așa a vrut universul să-mi descopere că de fapt m-am îndrăgostit de cineva nu foarte moral...

Aveam și numărul lui de telefon dar m-a blocat și pe WhatsApp.

Dar, cum am aflat că este căsătorit și nu mi-a spus, am avut de la cineva un cont vechi, pe Instagram, pe care nu îl folosea și i-am trimis niște "binecuvântări divine" de-ale mele, că e un dobitoc că nu s-a deranjat să mă informeze că era căsătorit în timp ce se "hârjonea" cu mine pe Instagram.

I-am transmis că merg la presă să-l fac de rușine, dar nu mi-a răspuns nici de pe contul fals, cu care nu mă identific că nu rezonez cu astfel de lucruri!

Așa că, dacă am văzut că nu-mi răspunde, l-am blocat eu și nici măcar nu mă mai interesează această experiență ciudată cu acest om ciudat! Nu știu de ce, așa am simțit atunci să fac print screen la conversație și vi le trimit și vouă! Acuma nu știu dacă printscreen-urile au ordinea lor naturală, dar asta e, au trecut și peste ele aproape 3 ani și mă mir că le mai am ..nimic nu este întâmplător...

(...)

Numai moral nu cred că este Lucifer Talibănescu! Fac mențiunea că, atunci când am aflat de la voi că acest om este căsătorit, am zis că musai să-l fac de rușine la colegii lui de la Agenția Basilica așa că pe pagina lor de Facebook le-am trimis mesaj privat că, totuși, colegul lor purtător de vorbe, nu este așa moral cum se dă la tembelizor! Dar nu mi-au răspuns la mesaje nici ei! Ce era oare de răspuns??? Nu mai contează, spun pace!”

Citiți și Apărătorii lui Bănescu. Azi, Ramona Ursu: ”Tovarășu’ Daniel Ciobotea, unde ești, preafericitule, când violul e crimă? Sau asta n-aduce bani?”

* * *

„Încercați, înainte de a mă bloca, din nou, să citiți ce scriu! Sunt Zeița din Atena (nume și localitate inexacte), pe care ați blocat-o fără nicio explicație, nici nu mai știu când, dar nu asta e ideea! Mi-am făcut acest cont (pe care o să-l șterg), doar ca să vă aduc la cunoștință acest mesaj!

Nu mă caracterizează neasumarea, adică să transmit mesaje pe conturi false și alte mizerii! Dar dacă draq cu coarnele lui sucite v-a pus să mă blocați, asta e, recurg și la "josnicii" de acest gen!

Deci, doar vreau să vă transmit, că mulțumesc adevăratului Dumnezeu (eu sunt mai prietenă, în suflet,cu Mântuitorul Iisus Hristos) pe care mătăluță fals îl propovăduiești că a scos la lumină câteva lucruri: când am început să vă scriu pe Instagram (decent și de bun simț zic eu) nici nu v-ați asumat să-mi transmiteți, oficial, că sunteți căsătorit și ați continuat să-mi scrieți! V-am întrebat clar acest lucru! Pe cale de consecință trag singură niște concluzii în ceea ce vă privește...

Fără nicio jenă, l-ați acuzat pe Alexa, ăla de pipăie gagicile prin altare, de niște lucruri, apoi iar fără jenă, l-ați ponegrit pe Părintele Calistrat că bate femeile prin mănăstiri, de le zvântură, când aveți în propria familie situația tragică pe care o aveți!

Este atât de gol și pustiu în sufletul dvs., încât însuși Baphomet, cu crucea lui întoarsă cu tot, pe care cu adevărat îl propovăduiți, NU mai are cum să vă scoată sufletul din iadul pe care vi l-ați creat singur! A ieșit la iveală și de ce vă place Germania așa mult (...)! Măi omule, a mai rămas vreun domeniu nedistrus de Baphomet, în ceea ce vă privește? Cu plandemonia sper că v-ați lămurit! Cu războiul închipuit, la fel! Cu viața personală asemenea! Doamne, îți mulțumesc că mi-ai făcut dreptate! -

Mesajul meu pt Lucifer, după ce am citit articolul vostru! De pe un cont pe care nu-l foloseam! Dar așa am știut în 2019, așa am făcut! El are vina lui că mi-a scris, deși era căsătorit, eu sunt de vină că mi-am ales greșit "îndrăgosteala" - "Deșertăciune a deșertăciunilor " zice Eclesiastul...”

(va urma)

Citiți și Apărătorii lui Bănescu. Din încredințarea Mitropolitului Serafim, despre Radu Preda: A devenit cât se poate de evident că nu (mai) aveți capacitatea de a aduce liniște în parohie, ci, din păcate, generați o stare de conflict, dezbinare și învrăjbire