ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Editurei Humanitas, Gabriel Liiceanu, s-a arătat nemulțumit de prezența rectorului UBB, Ioan Aurel Pop, în Comisia prezidențială care se va ocupa cu conceperea unui nou proiect de țară și l-a acuzat pe academician că „a acoperit” plagiatul fostului premier, Victor Ponta.

În realitate, însă, Ioan Aurel Pop a expus un punct de vedere de bun simț, acela că nu oricine se poate pronunța asupra oricărui subiect, ci doar specialiștii domeniului respectiv.

"Îi doresc domniei sale să facă parte din Comisia respectivă. Eu îi cedez locul cu mare drag. Să decidă dumnealui alături de alții ce este bine și ce este rău în țară. În al doilea rând eu n-am luat niciodată apărarea domnului Victor Ponta și doar am spus că pentru constatarea plagiatului nu este de ajuns să fie un om de bine, ci este nevoie de specialiști care să se pronunțe. Eu asta am cerut în 2012: dacă acuza de plagiat se aduce în fizică este bine să fie fizicienii care decid; dacă este în chimie să fie chimiștii care se pronunță; dacă în istorie să fie istoricii. Nu niște oameni care nu pot să-și exprime cunoștințele într-un domeniu. Noi nu avem cunoștințe în toate domeniile. Aceasta a fost singura mea poziție atunci.

Firește că după ce s-au pronunțat specialiștii am fost absolute de acord cu decizia specialiștilor. Domnul Liiceanu ori nu a citit cu atenție ce am spus eu atunci, ori urmărește alte lucruri. Eu îi doresc mult succes în viață în continuare și să conducă editura Humanitas cu mare înțelepciune cum a făcut-o și până acum”, a declarat Ioan Aurel Pop pentru Monitorul de Cluj.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, discurs APLAUDAT minute în șir despre existența conștiinței de neam la români, pe vremea lui Mihai Viteazul. Ce au făcut ungurii ca „să se înspăimânte acești valahi și să nu se mai unească niciodată cu cei de peste munți”