ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În noul caz generat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-au pronunțat deja Av. Adrian Cuculis și, independent, Av. Aurelian Pavelescu, demonstrând în litera legii cum a încălcat Vasile Bănescu legea în cadrul unei emisiuni cu întrebări servite de la Euronews, ultramediatizate apoi de mediile progresiste.

Av. Aurelian Pavelescu, și în calitatea sa de președinte al PNȚCD, merge mai departe, și îl consideră direct responsabil de această situație chiar pe Patriarhul BOR, PF Daniel, aflat într-un război surd și dăunător pentru Biserica Națională cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pavelescu, un cunoscut polemist, consideră că PF Daniel trebuie să-și asume faptele ilegale ale personajului nevrotic denumit de IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților drept „Câinele Patriarhului” și asemuit de PS Ignatie al Hușilor cu un procuror plin de „pucioasa unor resentimente care s-ar putea să ne asfixieze din punct de vedere moral”.

Practic, se constată că civilul Vasile Bănescu s-a transformat într-un soi de „acuzator public” de pe vremea regimului de ocupație bolșevic, care incrimina în baza ordinelor primite de la centrala NKVD de la Moscova, fără nici o vină, ierarhii și preoții Bisericii Ortodoxe Române, cu scopul de a-i arunca în închisorile comuniste.

Puțin înainte de publicarea acestor poziții tranșante, și doamna Irina Stanciu, unul dintre cei doi avocați cu care Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a prezentat la spectacolul ieftin pus în scenă de DNA - Constanța, a avut o intervenție similară la postul de televiziune Kanal D, pe care o prezentăm integral, în format VIDEO, mai jos, și cu un scurt extras, la obiect, în continuare.

Doamna avocat Irina Stanciu relevă cum Vasile Bănescu a încălcat legea penală antepronunțându-se cu privire la falsa vinovăție a Înaltului ierarh al Bisericii Ortodxoe Române, IPS Teodosie, încălcând cras unul dintre principiile de drept ale oricărei democrații - prezumția de nevinovăție. La fel ca comuniștii.

Doamna avocat Irina Stanciu, o avocată celebră pentru jurnaliști, explică:

„Dl. Vasile Banescu încalcă legea penală, care reglementează prezumția de nevinovăție. În celelalte procese IPS a fost achitat.

Dl. Banescu folosește ocazia pentru a se răzbuna personal, conflictul cu IPS fiind de notorietate publică.

Dl. Bănescu nu are autoritate morală, conduita și viața personală nefiind în acord cu morala creștină și fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși.

Este cel care face jocuri politice în interiorul BOR.

Să se ceară anchetarea lui disciplinară în cadrul BOR - la Sf. Sinod.

Pentru încălcarea prezumției de nevinovăție se va sesiza instanța civilă pentru acțiunea având ca obiect acțiune civilă în răspundere delictuală.”, a declarat avocata Irina Stanciu la Kanal D, între altele. VIDEO integral: