ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul „Adevărul” și-a făcut un obicei din a ataca eroii și cultura națională, periodic fiind lansate tot felul de articole, cu titluri care mai de-care mai bombastice, cu rol de a „demitiza” istoria poporului român.

Cei de la Adevărul au recidivat cu un nou articol intitulat „Cum „preacurveau" româncele cu străinii și-și părăseau bărbații pentru turci, nemți și ruși. Țărăncile erau cele mai oneste”. Cosmin Pătrașcu Zamfirache este semnatarul acestui articol, care l-a enervat și pe jurnalistul Liviu Mihaiu, care admite că la acest cotidian „există o campanie de autodistrugere programatică a increderii și mândriei naționale”.

„La ziarul Adevărul este un băiat, doi, care caută demultișor un adevăr cât mai antiromânesc posibil. Că există un sentiment de dispreț de sine la români, a zis-o Luca Pițu inaintea mea, dar incep să cred că există o campanie de autodistrugere programatică a increderii și mândriei naționale.”, a scris Liviu Mihaiu pe contul său de Facebook.

Tot un astfel de articol este „Ioan Dragalina, singurul general român mort în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a fabricat un erou după un deces stupid”. Articolul caută să-l „demitizeze” pe generalul Dragalina, comandantul trupelor române din bătăliile de la Jiu, din Primul Război Mondial.

Modul de abordare a articolului, dar și informațiile eronate publicate sub semnătura unui corespondent local al „Adevărului”, l-au scos din sărite pe istoricul militar Manuel Stănescu. Acesta a publicat o replică acidă, chiar pe siteul „Adevărului”, în care demontează punct cu punct elucubrațiile denigratorilor generalului Dragalina.