ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au titrat că botezul a fost interzis de către CEDO și au luat drept știre o glumă făcută de o publicație care se ocupă cu comicăriile, acum jurnaliștii români au „descoperit” că tancurile se înmatriculează la Registrul Auto Român cu numere „civile” și pleacă la luptă contra teroriștilor.

Specialiștii în știri de la Aktual24 și B1 TV au titrat astăzi, cu litere de-o șchioapă, că „Romania este implicata activ in RAZBOIUL din Siria. Tancuri inmatriculate in Romania LUPTA impotriva ISIS”, respectiv că „Tancuri înmatriculate în Romania LUPTĂ împotriva ISIS".

Totul, bazat pe o fotografie apărută pe twitter, în care pe un tanc ce se presupune că aparține forțelor kurde care luptă în Siria și pe care se vede o plăcuță de înmatriculare cu numărul:  B 26 YKZ. Aceasta fiind "dovada" că România este implicată în războiul din Siria.

Ceea ce nu știu autorii articolelor respective este că tancurile și toate celelalte vehicule militare NU se înmatriculează la Direcția de Înmatriculări, așa cum o fac vehiculele civile. Mai mult, tancurile nu au nici măcar numere speciale de înmatriculare, cum au alte vehicule speciale ale Armatei, dintr-un motiv foarte simplu: tancurile nu circulă pe drumurile publice.

Probabil Pinocchio nu a putut fi contactat pentru amănunte de către respectivii jurnaliști.