ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a aprobat o hotărâre care permite preoților să binecuvânteze cuplurile necăsătorite și cuplurile de același sex, într-o schimbare semnificativă de poziție pentru Biserica Catolică, transmite Guardian.

Un Raport al biroului doctrinar al Vaticanului, ale cărui detalii au fost publicate luni pe Vatican News, a precizat că astfel de binecuvântări vor fi permise, deși cu anumite avertismente.

"Va fi posibilă binecuvântarea cuplurilor de același sex, dar fără niciun fel de ritualizare sau oferirea impresiei unei căsătorii", se arată în raport. În plus, "doctrina cu privire la căsătorie nu se schimbă, iar binecuvântarea nu semnifică aprobarea uniunii", scrie ziarul progresist încercând să „normalizeze” sau chiar minimalizeze impactul gestului Vaticanului.

Anunțul marchează un important pas înainte din partea Vaticanului, care în 2021 a declarat că Biserica Catolică nu poate binecuvânta cuplurile de același sex deoarece Dumnezeu "nu binecuvântează păcatul".

Un observator de la Vatican a descris mișcarea ca fiind „probabil cea mai concretă schimbare pastorală privind poziția bisericii față de cuplurile gay din istoria de 2.000 de ani a Bisericii”, mai scrie sursa citată.

„Ecumenistul Vasile Bănescu nu zice nimic despre noile isprăvi ale Papei Francisc? Totul Ok?”, se întreabă jurnalistul Adrian Onciu. Papahagi și Baconschi exultă acum, adăugăm noi.

Citiți și Papa Francisc l-a auzit pe Papahagi