ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Olandei la București susține un atelier (workshop) organizat de asociația COC Olanda și găzduit de Campus Pride Bucharest și asociația MozaiQ, a cărui temă este crearea unor cluburi în cadrul universităților unde studenții homosexuali să se întâlnească, informează siteul oficial al acestei instituții.

De asemenea, aceste cluburi vor servi ca loc "de dezvoltare a ideilor și inițiativelor de combatere" a "homofobiei" și "transfobiei" în mediul academic. 

Această acțiune face parte din luna istoriei LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual și Transexual).

Organizatoarea atelierului, asociația COC Olanda a susținut "drepturile lesbienelor, ale homosexualilor, bisexualilor și transexualilor din 1946", arată siteul oficial al Ambasadei Olandei.

Aceeași sursă notează că respectiva organizație "luptă pentru decriminalizarea orientării sexuale și a identității de gen, pentru drepturi egale, emanciparea și acceptarea socială a homosexualilor în Olanda și în lume".

Conform Wikipedia, această organizație a susținut, timp de aproape 50 de ani, că instituția căsătoriei trebuie respinsă. 
 
ActiveNews arăta că Ambasadoarea Olandei în România, doamna Stella Ronner – Grubačić este o înfocată susținătoare a drepturilor homosexualilor, contribuind la impunerea acestei legislații în Croația.