ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Mircea Coșea a acordat un interviu publicației ziare.com în care analizează situația economică și politică a țării.

În cadrul interviului, candidatul Alianței Noastre România pentru Camera Deputaților la București, face niște afirmații extrem de interesante, în total răspăr cu ceea ce se vehiculează în mass-media în ultimele zile.

Astfel, profesorul Coșea demontează ideea că România ar fi "înconjurată" de un "braț roșu" al Rusiei, pentru că Moscova are investiții în țara noastră.
 

„Aici eu cred ca este o exagerare. Pericolul roșu va fi real când Rusia va fi mai atractivă din punct de vedere economic decât UE, dacă bulgarii și moldovenii vor considera ca mai bine sa câștige ruble decât euro.

Probabil că și la Sofia, și la Chișinău politicile vor fi temperate, dar vor avea accente mai puternice în privința laturii militare și România ar trebui să aibă o politică mai elaborată din punct de vedere militar.

Nu cred că rusii vor veni cu tancuri în Romania cât timp au capital investit la noi mai mult decât oricare altă țară, mascat sau direct. Pot ataca leul și altele pentru a ne aduce într-o situație dificilă", a spus Coșea pentru ziare.com.
 
Fostul ministru al Reformei din perioada 1993-1997 susține că se crează intenționat o stare de tensiune, prin potențarea unei amenințări inexistente, astfel încât oamenii să ia o anumită decizie la alegeri.

„Va fi și o presiune externă acum că se ambalează pericolul extern sau măcar o presiune internă pe chestiunea externă. Când rușii stau, nu-i așa?, la granița cu 25 de tancuri pe metru pătrat, nu ne putem permite să punem decât pe cineva care e agreat, frecventabil.

Cred că în săptămânile până la alegeri se va crea un fel de situație de asediu și oamenii vor spune: orice, numai război să nu fie”, a continuat Coșea.
 
În ceea ce privește actuala guvernare, prof. Coșea consideră că s-a spulberat mitul tehnocratului, iar programul anunțat de premierul Cioloș, România100, seamănă cu o predică a unui preot de duminică.
 
„Sunt lucruri de bun simț pe care poate să le spună un preot la slujba de duminică, pentru că seamănă cu cele 10 porunci, dar care la nivelul unui premier trebuiau să fie bine argumentate cu măsuri. Dl Cioloș e o struțo-cămilă.

(Anul tehnocrat nu a fost un câștig) Din două motive: s-a distrus mitul tehnocratului, iar tehnocrații au venit pe un val înfricoșător pentru ei și au acceptat orice, să continue politica de până atunci a PSD.

Dna Plumb zice că a lăsat niște bani, dar nu mai știe prin ce sertar. Ce înseamnă să lași bani? Banii din buget nu există. Banii circulă.

Dl Cioloș e un bun specialist, dar premierul e altceva, un om cu viziune, cu putere de gestionare a tot ce înseamnă ministere și oameni. Nu cred că are această structură.

România e ca o casă de paianță pe care oricând o poate lua apa. Noi îi mai punem un geam termopan, mai lustruim ici și colo, dar problema e la temelie”, a susținut Mircea Coșea.