ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După non-combatul suspect în afacerea Hexi Pharma, DNA revine în forță și pune sub acuzare singura voce critică din Parlament.

Justiția noastră nu l-a considerat pe șeful Hexi Pharma pericol social, n-a crezut că poate influența martori, că poate fugi din țară sau șterge probe astfel încât să fie plasat în arest preventiv. Până să-l audieze într-un final, acuzatul murise oportun. Iată însă că DNA a identificat adevăratul pericol social-Călin Popescu Tăriceanu, vocea care critică consecvent republica procurorilor. Evident, acuzația este deosebit de gravă în comparație cu afacerea Hexi, e vorba de mărturie mincinoasă. Ocazie cu care mausoleul moralității politice autohtone, Vasile Blaga, el însuși implicat în afacerea EADS despre care nu se mai vorbește însă nimic pe culoarele DNA, a ieșit în public cerând demisia acestua din fruntea Senatului. 

Cu mai puțin de o săptămâna în urmă, când Dan Condrea era încă în viață și fără filaj pe urmele sale, Tăriceanu afirma cu subiect și predicat că există supiciuni că în spatele Hexi Pharma s-ar afla un serviciu secret. Cum au reacționat autoritățile statului, în ce fel s-au focalizat asupra patronului Hexi și oamenilor săi de încredere de atunci? Păi, am văzut în ce fel:"corupția sinucide”. Mai mult, președintele Iohannis afirma halucinant în replică la respectiva poziție  "dacă n-am fi în campanie electorală, s-ar putea să fie o declarație stranie, dar o cataloghez sub alte declarații de campanii electorală”. Cu alte cuvinte, pomenirea legăturilor dintre firma care a pus în pericol viețile a zeci de mii de pacienți și cei care-i asigurau spatele pentru a câștiga licitații pe bandă rulantă face parte din folclorul de campanie electorală, o chestie exotică de care n-ar trebui să ținem prea tare cont.
 
De fapt, este a două mutare în forță a DNA-ului după scandalul morții lui Dan Condrea. Va amintiți care era unul dintre principalele reproșuri la adresa DNA, exceptând desigur că rade preferențial liderii politici? Timiditatea bolnăvicioasă legată de deranjarea multinaționalelor din România. Cu alte cuvinte, curaj maxim în ceea ce privește mituitul român, dar reținere totală când vine vorba de mituitorul străin. Ei bine, nici nu se ridicaseră bine resturile mașinii lui Condrea că și venea știrea că a fost pusă sub acuzare compania străină HP! Ei bine, după această concesie trebuia echilibrată situația iar cea mai puternică voce critică la adresa DNA urma să fie compromisă de punerea sub acuzare a președintelui Senatului. Rezultatul? "Domne, asta critică interesat, nu e credibil penalul de Tăriceanu....”. Oricum, despre "penalul” de Tăriceanu va avea grijă să amintească de acum încolo media globalistă care, apropo, a fost teribil de rezervată după moartea lui Dan Condrea....Nu tu editoriale vituperante prin Hotnews, Adevărul, Gândul, nu acuze cu demisia, niciun apel la poziții din partea ambasadelor ca să pună ordine în haosul din politică internă...
 
Una peste alta, punerea sub acuzare a lui Popescu Tăriceanu scoate în evidență o opțiune rezonabilă pentru cei care cred că România devine o republica a procurorilor, că asistăm la decapitarea liderilor politici compromiși dar influenți pentru ca următoarea garnitură să fie una obedientă față de marea poartă europeană, cu veleități oengistice, finanțări sorosiste și valori universale, în nici un caz naționale. Votezi anti-DNA la locale și parlamentare? Votează atunci formațiunea care se manifestă cel mai consecvent critic față de binomul DNA-servicii, cu riscurile de rigoare asumate.