ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:00 Peste 5.000 de oameni, conform estimărilor Jandarmeriei,  s-au strâns în fața Palatului Parlamentului de la București pentru a protesta împotriva Legii Obligativității Vaccinării.

Aceștia au avut mesaje precum: „Familia naște și crește copilul, nu statul”, „Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere”, „Unde există risc, trebuie să existe și alegere”, „Unde ai obligativitate nu există libertate”, „Nu vrem vaccinare cu forța” sau „Nu vreau a mă vaccina, Țară nu mă obliga”.

Peste 400 de persoane s-au adunat sâmbătă la Iași, peste 100 de persoane au protestat la Constanța și câteva zeci de persoane s-au strâns la Bistrița și Bacău. Peste 100 de oameni s-au adunat la Focșani.

Cluj Napoca: Aproximativ 200 de persoane au ieșit în stradă pe ploaie pentru a manifesta împotriva legii obligativității vaccinării.

Deva: În jur de 100 de femei, bărbați și copii au scandat împotriva obligativității vaccinării.

 

Brașov: Câteva sute de oameni s-au strâns la Brașov pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării.


ACTUALIZARE 07.03/11:50 În jurul orelor 11:30, aproximativ 200 de persoane s-au strâns la Buzău, în fața Prefecturii, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

Aceștia au venit cu mesaje precum: „Vaccinarea obligatorie încalcă drepturile omului”, „Nu vrem să fim injectați cu forța”, „Politicieni români, nu suntem cobaii concernelor farmaceutice”, „Vaccinurile au efecte adverse grave, vrem libertatea de alegere”, „Suntem oameni, nu vite” sau „Susținem vaccinarea, dar nu obligatorie”. 

La București, protestul este programat pentru ora 14:00, la Parlament.

 

 
ACTUALIZARE 05.03/15:27 Conform informațiilor primite de la organizatori, proteste se vor organiza și la Cluj Napoca, Buzău, Bacău, Brașov și alte orașe ale țării.

La Buzău, manifestația va avea loc de la ora 11:30 la prefectură, la Bacău se va întâmpla de la ora 14:00, tot în fața Prefecturii. La Cluj adunarea va fi în fața monumentului Memorandiștilor, la Focșani în Piața Unirii, la Deva în Piața Victoriei, la Bistrița la Prefectură, la Iași în Piața Unirii de la ora 14:00, la Alba Iulia în fața Prefecturii, la Piatra Neamț în fața Teatrului Tineretului (ora 16:00). La Târgu Mureș se va protesta de la ora 13:00, la Catedrala Mare.

La Arad se va protesta pe 10 martie, la ora 17:00, în Piața Avram Iancu. 
 

Știrea inițială

Alianța Părinților, Asociația NeamUnit, Asociația Pro Decizii Informate și Asociația Pro Consumatori anunță că sâmbătă, 7 martie, de la ora 14:00, vor organiza un nou protest împotriva Legii Vaccinării Obligatorii, eveniment ce se va desfășura tot în fața Palatului Parlamentului, informează un comunicat primit la redacție.

 „Alianța Părinților, Asociația NeamUnit, Asociația Pro Cosumator și Asociația Pro Decizii Informate îi cheamă sâmbătă la ora 14:00 la Palatul Parlamentului, în fața intrării de la Camera Deputaților pe toți românii responsabili, pentru a-și manifesta dezacordul față de proiectul Legii vaccinării obligatorii.


Această lege anticonstituțională obligă toți copiii și adulții să fie vaccinați de mai multe ori în fiecare an și oricând va decide un ministru (pus politic). Țări precum Marea Britanie, Austria, Olanda, Elveția, Irlanda, Portugalia, Spania, nu au vaccinare obligatorie. China are vaccinare obligatorie și e bântuită de coronavirus. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom fi mai vizibili, iar glasul nostru va fi mai bine auzit!”, sună apelul organizatorilor remis redacției ActiveNews.
 
Reamintim că luni, 2 martie, în fața Palatului Parlamentului, sute de persoane au manifestat împotriva obligativității vaccinării. În aceeași zi, reunită în mare secret, Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților a avizat favorabil proiectul Legii Vaccinării Obligatorii, dar într-o formă care face anumite concesii opozanților legii, așa cum ActiveNews a scris aici.