ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna trecută, un grup de 24 de persoane „refugiați de origine siriană”, au fost relocați în țara noastră de către statul român, informează Inspectoratul General pentru Imigrări într-un comunicat de presă.

Aceste persoane formează un grup de familii, formate din „adulți și copii, cu vârste cuprinse între trei săptămâni și 49 de ani”, precizează sursa citată. Anterior, aceste persoane „au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește întoarcerea acasă în condiții de demnitate și siguranță, precum și în a beneficia de protecție și oportunități de integrare”.

În acest context, susține Inspectoratul General pentru Imigrări, „singura soluție durabilă pentru refugiați este relocarea pe teritoriul unui alt stat care le poate acorda protecție, rezidență și acces la aceleași drepturi și obligații ca pentru proprii cetățeni”, deși articolul 3 alineatul 4 al Constituției României afirmă clar că „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Conform sursei citate, cele 24 de persoane au fost selectate în urma unei operațiuni la care au colaborat Inspectoratul General pentru Imigrări, „alte autorități, precum și cu organizații internaționale și organizații neguvernamentale”. Instituția nu precizează despre ce ONG-uri este vorba, dar se poate bănui că sunt acele organizații care au afirmat în trecut că România ar putea să primească cel puțin 350.000 de refugiați. Codru Vrabie, reprezentantul ONG-ului Funky Citizens spunea chiar că țara noastră ar putea să primească și un milion de astfel de persoane. Atât ONG-ul lui Vrabie, cât și altele, au avut parte de finanțări generoase din partea Fundațiilor „Soroș”.

Conform sursei citate, refugiații „vor fi incluși în programul de integrare în scopul familiarizării cu specificul societății românești. Astfel, refugiații vor participa la cursuri de limbă română, sesiuni de acomodare culturală, asistență și consiliere în vederea accesării drepturilor și a modalităților de exercitare a acestora în țara noastră„. Mai mult, aceleași ONG-uri menționate anterior se vor ocupa ca refugiații „să primească asistență specifică, acordată prin proiectele cu finanțare europeană”.

Aceste 24 de persoane fac parte din grupul de 109 pe care România s-a angajat să-l relocheze în țara noastră. Aceste persoane provin din centrele de refugiați din Iordania și Turcia.

„Acțiunea de transfer a fost organizată cu implicarea Organizației Internaționale pentru Migrație care a asigurat transportul persoanelor din Iordania în țara noastră. Costurile necesare acestei activități au fost finanțate din fondurile alocate României de Uniunea Europeană prin Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare”, se arată în comunicat.

Reamintim că Barometrul Național realizat de către Biroul de Cercetări Sociale (BCS) în decembrie 2018, arăta că 76% dintre români sunt împotriva aducerii migranților musulmani în România. Din fotografia pusă la dispoziție de către Inspectoratul General pentru Imigrări, persoanele în cauză par musulmane.

De asemenea, la sfârșitul anului trecut, mii de persoane au manifestat în București împotriva aducerii în țară a migranților și a semnării de către România a Pactului Global pentru Migrație.