ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filozoful Gabriel Liiceanu s-a băgat și el în disputa generată de clipul "Despre Smerenie" al formației Taxi. Chiar dacă, între timp, cei de la Taxi au retras melodia de pe internet, filozoful a simțit nevoia să-și asume mesajul respectivului cântec.

El spune că Andreea Esca, Ștefan Bănică Junior sau Dan Bittman reprezintă "vocea intelectualității". "IIsus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes și haine de zeci de mii de euro, ci doar călare pe un măgar. Cu acest cântec, intelectualitatea a dat glas nemulțumirii pe care oamenii au simțit-o în acești ani, au dat glas față de trufia prelaților noștri. Nu a tuturor, pentru că sunt și preoți de la țară care dimineața dau covrigii săracilor, dar altminteri, senzația este de trufie. A venit timpul ca biserica să înțeleagă că a venit momentul unei discuții cu noi”, a spus Gabriel Liiceanu.
 
De menționat este faptul că Gabriel Liiceanu este posesorul unui BMW Seria 3 și al unui autoturism Alfa Romeo.

Gabriel Liiceanu nu s-a mulțumit cu atât și s-a lansat și în dezbateri teologice, criticând Biserica pentru denumirea generică dată noii catedrale patriarhale din București.

"Când spui Catedrala Mântuirii Neamului, accepți că mântuirea se poate face pe neamuri. Iisus nu a venit să mântuie un neam sau altul, ci a venit pentru omenire... Nu se face mântuirea în turmă. Catedrala nu poate fi a mântuirii neamului. Povestea asta a fost considerată la un conciliu din 1892 ca erezie. Aș dori să mă lumineze cei din partea Bisericii, cum am ajuns noi să ne mântuim pe neamuri.", a afirmat Liiceanu la B1 TV.
 
Gabriel Liiceanu este patronul grupului Humanitas, fondat pe bazele editurii Politice, de dinainte de 1989, pe care a primit-o cu titlu gratuit de la statul român în 1990, prin semnătura ministrului culturii de la acea vreme, Andrei Pleșu.
 
Nu este prima oară când Gabriel Liiceanu se poziționează explicit împotriva Bisericii Ortodoxe Române. În timpul dezbaterii privind ora de religie, Gabriel Liiceanu a susținut poziția secularistă, respectiv introducerea unei ore de istorie a religiilor.