ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a declarat că nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca. Mai mult, Arhiepiscopia Bucureștilor solicită  persoanei care susține că are marca Arsenie Boca să renunțe la aceasta.

„Arhiepiscopia Bucureștilor a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunța imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria și cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române și parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi și înalte rațiuni, nicio persoana privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca și opera sa scrisă sau picturală, aparțin de drept Bisericii pe care a slujit-o cu vocație jertfelnică”, se arată într-un comunicat trimis de Patriarhia Română, la solicitarea Mediafax.

De asemenea, reprezentanții Patriarhiei Române afirm[ că vor face toate demersurile necesare din punct de vedere legal, pentru ca marca „Părintele Arsenie Boca” să nu aparțină unei persoane private.

„În măsura în care persoana vizată va continua să se folosească de acest nume prin marca menționata, Patriarhia Romana, prin Episcopia Devei și Hunedoarei, sub jurisdicția căreia funcționează mănăstirea Prislop, unde se află și mormântul părintelui Arsenie Boca, va face toate demersurile necesare din punct de vedere legal pentru a așeza lucrurile în firescul lor”, se mai arată în sursa citată.

Polițiștii din Arad au confiscat ieri mai multe obiecte de cult, portrete și cărți despre Arsenie Boca, ca urmare a solicitării făcute prin 112 de către un arădean care susține că e singurul proprietar din România al drepturilor asupra mărcii „Arsenie Boca”.