ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul autorităților în legătură cu depistarea E-coli în produse alimentare, mai precis la niște pui crescuți în gospodăria proprie a unei persoane din județul Bacău, dar și într-un lot de "25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș", a stârnit suspiciune, așa cum era de așteptat. Deși anchete independente arată că nici măcar nu este sigur că E-coli este cauza dezastrului din Argeș, autoritățile au găsit deja vinovatul.

Unul din cei care au reacționat este Florin Dumitrescu, cunoscutul expert gastronom, a scris un mesaj pe facebook în care contestă noile descoperiri ale autorităților. 

"Fiind parinte imi pasa ce cumpar de la magazin si ce produse bag in casa. Din cauza asta am incetat sa cumparam portocale, am inceput sa fierbem apa plata, sa fierb oala in care fierb apa plata cu apa plata. Apoi, am reinceput sa cumpar portocale si nu mai cumpar iaurt. Oricum, fetele au intoleranta la lactoza, iaurtul este de capra, dar chiar si asa nu mai cumpar iaurt. Daca pana acum sterilizam totul, acum am inceput sa sterilizam si sterilizatorul.

Am inceput iar sa cumpar iaurt si, evident, toate legumele si fructele bio. Acum sa inteleg ca e de la un producator de branza, saracul atat de mic ca i-au dat si numele la televizor? Stati linistiti ca daca era vreun jucator mare din piata, iar nu stiam nume de brand. Bun, s-a gasit chipurile tapul ispasitor. Deci, sa stau linistit si sa nu imi mai fie frica de faptul ca exista posibilitatea sa imi otravesc copiii? Dispare teama ca apa cu care facem dus si ne spalam vasele ar fi plina de boli, virusi si bacterii? Dispare teama ca ale naibii raceli nu mai trec dupa 5 zile cum treceau cand eram eu mic si tin 1 luna uneori? Nu imi mai este frica acum. Acum, sunt sigur ca imi voi creste copiii intr-un mediu ostil cu sanse mici de supravietuire, iar treaba mea este sa ma asigur ca ele vor trai mult, bine si sanatoase. Nu mai am nevoie de nimeni politic sau apolitic sa imi asigure un trai decent si in siguranta. Este treaba mea sa imi asigur asta si, chiar daca va place sau nu, este treaba fiecaruia sa va asigurati asta! Cititi etichetele si daca nu reusiti sa descifrati ce scrie pe eticheta, incercati sa va gatiti singuri ce pofte aveti! Promit sa imi tin gura data viitoare, dar deja nu mai suport sa imi aud sotia panicata ca nu stie ce sa evite ca sa nu ne imbolnavim copiii si sincer, eu nu cred ca o firma mica, cu 25 de kg de branza infectata, a imbolnavit atata lume. Nu cred!", a scris el.