ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți consumatorii care aleg să țină post și vor să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat, ar trebui să știe că vor consuma până la 50 de E-uri, scrie RTV. 

Potrivit InfoCons pâinea poate conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri,  halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Acești au de asemenea o aplicație care să țină consumatorul informat cu privire la consumul de alimente din timpul postului în care abia am intrat, calculând astel numărul de aditivi alimentari ingerați de-a lungul unei zile din alimentele destinate acestei periaode, care, spun specialiștii, nu sunt chiar atât de „sănătoase” pe cât s-ar părea, iar acest lucru se poate vedea mai ales la cele care substituie alimentele de origine animală: cum sunt margarina de post, laptele, sau chiar cremvurștii vegetali. 

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor.”, au scris aceștia pe site-ul oficial InfoCons. 
 
Amintim de asmenea de compuși animali, respectiv din insecte, care se regăsesc în unele produse de pe piața. Este vorba de șelac și carmin, despre care ActiveNews a mai scris: