ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reclamațiile făcute de FDGR la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-au încheiat cu o amendă substanțială primită de participanții la o emisiune în care s-a discutat despre organizația etnică. Cinci persoane au fost amendate de CNCD, încă din iunie, dar abia acum a fost comunicată decizia, scrie Cotidianul.
 
Forumul Democrat al Germanilor (FDGR) a anunțat că decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul emisiunii România TV, în care s-a discutat despre Forum a fost abia acum transmisă. Potrivit unui comunicat al FDGR, „jurnalista Andreea Crețulescu în calitate de moderator, iar Ovidiu Zara, Radu Golban, Bogdan Ficeac și Albin Marinescu ca vorbitori în cadrul emisiunii ”România la raport” difuzată de postul România TV la 31.10.2018, au fost amendați de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la plata a câte 2.000 de lei. Consiliul director al CNCD a constatat că afirmațiile din emisiune, reclamate de Forumul Democrat al Germanilor (FDGR) ca fiind denigratoare împotriva sa și a minorității germane, au caracter de propagandă naționalistă și vizează atingere demnității persoanelor de etnie germană.
În cadrul emisiunii menționate mai sus s-a afirmat că FDGR este continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România și că FDGR i-au fost retrocedate în centrul Sibiului zeci de clădiri în valoare de sute de milioane de Euro, afirmații care sunt false și denigratoare.

Decizia luată de Consiliul director al CNCD cu unanimitate de voturi în luna iunie a.c. a fost comunicată abia acum FDGR.”

Istoricul Ioan Scurtu a fost  obligat în 2018 să plătească daune morale Forumului Democrat al Germanilor din România pentru un articol în care a arătat legăturile dintre organizația pe care a condus-o Iohannis și o grupare înființată de naziști în 1940. Istoricul susținea, pe baza documentelor, că FDGR este continuatorul unei organizații fasciste, calitate în care ar fi dobândit numeroase clădiri pentru care ar încasa în prezent chirie de la statul român.