ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriotul dr. Mihai Târnoveanu a dat startul unei strângeri de fonduri pentru acordarea de burse elevilor români silitori dar lipsiți de resurse din județele unde UDMR a obținut victorii la alegerile locale. BURSELE ROMÂNI PENTRU ROMÂNI sunt gândite ca o contrapondere la fondurile pompate de Ungaria pentru a-i stimula pe copii să aleagă învățământul în limba maghiară.
 
Cei care doresc să își exprime solidaritatea pentru elevii români din zonele aflate în proces de maghiarizare sunt rugați să facă o donație în contul deschis de Asociația „Calea Neamului” pentru acest scop. Din bănuții adunați, se va acorda o bursă trimestrială de 500 de lei câte unui elev deosebit al unei școli românești. Nu este mult, dar este un prim pas pentru a-i face pe românii din zonele puternic influențate de Ungaria să se simtă mai puțin abandonați în România noastră.
 
 

„Să fii român este de cele mai multe ori greu, dar întotdeauna atât de frumos! 

În Ziua Acoperământului Maicii Domnului, începem cel mai greu si îndrăzneț proiect de până acum, Calea Neamului, Grai Străbun, Buletin de Carei. 

BURSELE ROMÂNI PENTRU ROMÂNI: un program destinat elevilor din unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Bacău (zona Ghimeș-Făget) și Satu Mare. Dăruim 500 de lei trimestrial, pentru fiecare copil înscris în proiect, criteriile fiind rezultatele bune la învățătură și o situație materială deficitară, aceștia fiind recomandați de profesorii sau directorii unităților de învățământ. Fondurile se vor strânge în contul Asociației Calea Neamului, deschis special pentru acest scop:
 
RO77BRDE080SV91101760800.
 
La sfârșitul fiecărei săptămâni va fi publicat un extras de cont pentru o transparență totală. Cine doreste să rămână anonim, din diverse motive, mă anunță pe mesaj privat și se acoperă numele lui. În funcție de câți bani se strâng, vom acorda aceste burse unui număr cât mai mare de copii. 

Demersul nostru începe într-un context acut, rezultat în urma alegerilor locale, prin care UDMR, expresia politicii guvernului de la Budapesta în România, acoperă administrativ, într-o ofensivă nemaivăzută în ultimii 30 de ani, o arie imensă din Transilvania și nu numai. Cauzele sunt multiple, politica falimentară a partidelor din România și ofensiva financiară a Ungariei în aria ei de interes, mare parte din ea axându-se pe învățământul în limba maghiară. S-au alocat zeci de milioane de euro în acest sens, atât pentru instruirea cadrelor didactice, cât mai ales pentru alocarea de burse de studiu elevilor înscriși în școlile sau secțiile cu predare în limba maghiară. Extrem de multe familii mixte au ales astfel pentru copiii lor varianta maghiară de educație, inducându-se în același timp în rândul majorității românilor din ariile vizate sentimentul abandonului din partea statului român, care nu a luat niciun fel de măsuri compensatorii în acest sens. De aici și abandonul prezenței la vot, deziluzia, pierderea încrederii în stat, implicit în partidele care doar vorbesc și nu fac nimic, ba mai mult, au făcut de-a lungul timpului alianțe locale, parlamentare sau guvernamentale cu UDMR, adică cu ofensiva Ungariei în România.
 
În concluzie, pe scurt, adevărul greu este că singura contraofensivă românească ce se poate genera, ne aparține nouă, asociațiilor românesti, puține ca număr și tuturor românilor care au certitudinea că efortul lor pentru a ține această țară întreagă nu este în zadar, care au convingerea că în aceste vremuri de cumpănă extremă își pot face datoria de a fi român, de a se ridica pe Linia Neamului. Împotriva sistemului antiromânesc, împotriva tuturor trădărilor, împotriva tuturor calculelor politice și împotriva tuturor compromisurilor, suntem noi. 

Și nu, chiar nu, nu este în zadar, am reușit la Valea Uzului ca ei să plece și noi să rămânem. Să nu uitați acest lucru, într-o mare de lucruri pe care le-am pierdut, să nu uitați nicio victorie și nicio glorie pe care cei ce sunt în Cer au avut-o. Să nu uitați luptele, martirii, eroii, să nu uitați Sfinții Români. În vremurile acestea, fiecare din voi puteți scrie Istoria unui popor care-și găsește Mântuirea, care încă luptă împotriva celor care pun lanțuri pe România, pe Identitatea Națională.

Prin acest program îi încurajăm pe copii să aibă rezultate bune la școală, îi ajutăm în viața de zi cu zi, adresându-ne în acelasi timp, în contextul mai sus amintit și familiilor mixte, care trebuie să înțeleagă că viitorul copiilor lor este în România și nu în Ungaria. 

Mulți poate vor spune că ceea ce facem noi este prea puțin, nesemnificativ față de fondurile ce vin din Ungaria. În ordine, ar putea fi așa, dar, pentru toate, trebuie să fie un Început. Trebuie să fie o Reacție, trebuie să fie un Prezent. Acel Prezent, acea Reacție Românescă suntem noi toți. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom dovedi că suntem în Stare, într-o Stare Românească, într-o Stare în care putem face puțin mai fericit un copil de român ce se simte îmbrățișat de alți români din această Țară frumoasă, ce poartă numele de Grădina Maicii Domnului. 

Veniți la Luptă pentru Ea!”, este îndemnul publicat de dr. Mihai Târnoveanu pe social media, joi, de sărbătoarea Cinstitului Acoperământ al Maicii Domnului.