ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO Antena3:

Procurorii din Italia cer date despre moartea unui român de 47 de ani vaccinat cu o doză din lotul de AstraZeneca retras astă-primăvară din peste 9 state europene, dar păstrat în România pentru că Valeriu Gheorghiță declara senin că „trebuie să ne asumăm” riscul și să mergem înainte cu vaccinarea. Este vorba despre Ioan Barbu, inginerul gorjean decedat după administrarea serului Astra Zeneca pe 1 martie la Târgu Jiu, potrivit relatărilor de la Antena3 și ActiveNews. Anchetatorii italieni au ajuns să se intereseze despre românul nostru după ce, în aceeași perioadă, mai multe persoane au murit în peninsulă după administrarea dozelor de ser AstraZeneca, printre care un polițist și un militar.

Recent, a ajuns la Târgu Jiu cererea de colaborare a procurorului italian adresată autorităților române, o solicitare care a fost admisă, a transmis Antena3. Anchetatorul cercetează mai multe decese subite după vaccinarea cu doze dintr-un lot de „vaccinuri” Covid de la AstraZeneca ce a fost raportat cu probleme în luna martie.

Decesele din Italia s-au întâmplat în același timp cu cel de la Târgu-Jiu, care a fost mușamalizat, negându-se existența unei legături de cauzalitate între vaccinare și infarctul suferit de gorjean la două zile după injecție.

Cu toate acestea, problemele cardiace sunt una dintre reacțiile adverse comune tuturor „vaccinurilor” Covid, iar bărbatului din Târgu-Jiu i-au fost găsite cheaguri de sânge în organele interne, o manifestare tipică pentru produsul AstraZeneca. 

Deși inițial „autoritățile” au declarat că suspendaseră lotul-problemă venit din Italia, a reieșit că gorjeanului îi fusese administrată o doză din acel lot, respectiv ABV2856.


Totul s-a întâmplat în același timp în care în Italia mai multe persoane au murit la câteva ore după administrarea dozelor de „vaccin” de la Astra Zeneca în luna martie, printre ele numărându-se un polițist și un militar. Aceste morți suspecte sunt cercetate de anchetatori italieni care, mergând pe firul investigației, au dat de cazul similar semnalat la Târgu-Jiu, dar mușamalizat de autoritățile române. 

Însă procurorii din Italia au văzut că acest caz se aseamănă cu cele din peninsulă și vor să investigheze și moartea gorjeanului. În cadavrul acestuia s-au descoperit, la autopsie, trombi care au stârnit și interesul anchetatorilor italieni. Reporterii Antena 3 spun că au solicitat Parchetul pe această temă, iar instituția a replicat că nu i-a fost semnalat acest caz. De unde rezultă că s-a evitat raportarea reacției adverse la vaccin și nu s-a pornit nici o anchetă penală, românilor fiindu-le mai ușor să se debaraseze de problemă, punând-o pe seama unor afecțiuni cardiace preexistente. A trebuit să vină Parchetul Italiei ca să trezească Parchetul din România.
 
 
În luna martie, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat, la Aleph News, că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul suspendat în Italia după ce s-au raportat reacții adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces. Mai mult, susținea Valeriu Gheorghiță, că mortalitatea prin infarct este pe primul loc în România așa că ar trebui să înțelegem că e normal să fi murit de atac de cord.
 

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, susținea Valeriu Gheorghiță.

Această abordare a fost, însă, ferm contestată de rudele decedatului.
 
„N-am știut că se întâmplă așa ceva. Nu avea probleme. Noi n-am suferit nici unul de inimă în familie! Mama a murit la 92 de ani, eu am 78 de ani, soțul la fel. N-am avut probleme cardiace în familie”, spunea în luna martie mama defunctului, citată de Antena3, declarație care a fost preluată și de ActiveNews.
 
 
Cazul pare a fi tras la indigo cu cel al unui tânăr de 35 de ani din Vaslui care a murit în martie de „stop cardio-respirator” în urma vaccinării cu serul Covid de la Pfizer. Andrei Zaharia s-a stins la mai puțin de 48 de ore după ce a făcut rapelul, iar moartea i-a fost pusă, din pix, pe seama unor afecțiuni preexistente inventate, cum ar fi diabetul de care nu suferea.
 
 
De asemenea, în cazul tânărului Bogdan Daniel Berki, decedat la 6 zile după vaccin, autoritățile locale împreună cu DSP-ul i-au inventat comobirditatea obezitate, deși tânărul era prefect normal.