ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, este primul care răspunde în poziție de drepți la ordinul lui Raed Arafat de „tăiere a microfonului” opiniilor contrare vaccinării, chiar dacă acestea sunt științific probate, cum este cel mai adesea cazul.
 
 
 
Coriu a anunțat la Antena 3, că medicii care emit public opinii contrare campaniei de vaccinare vor fi suspendați. Însăți această afirmație este împotriva științei dar și a legii și ar trebui să atragă imediat suspendarea din funcție a servitorului lui Raed Arafat.

„Suntem într-o situație dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existența noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Deja țara noastră este un exemplu negativ la nivel internațional prin comparație cu țările unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face față cazurilor noi.

Avem un număr foarte mare de decese evitabile. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă. Suntem obosiți, suntem copleșiți. Tratăm pacienți în corturi, în containere. Ce avem de făcut? În primul rând să oprim transmiterea infecției. Probabil, închiderea completă a activităților, pe modelul lockdown-ului care a fost anul trecut și cu respectarea strictă a normelor sanitare. Și bineînțeles, vaccinare, vaccinare, vaccinare”, a spus dr. Daniel Coriu, un Lenin în miniatură, în cadrul emisiunii News Magazine la Antena 3, reînviind în folosul campaniei de vaccinare o veche lozincă comunistă.

Dr. Daniel Coriu a propus un lockdown similar cu cel introdus anul trecut în România pentru a opri transmiterea infecției cu noul coronavirus, deși 2021 nu este la fel ca 2020 și între timp oamenii inteligenți au identificat și alte soluții pretutindeni pe mapamond. Lipsa de viziune a diriguitorilor români, soldată cu rezultate mediocre în câmpul vaccinării, e pusă în cârca vocilor oponente care nu sprijină strălucita campanie pompieristică de vaccinare. De aceea, Coriu amenință cu cenzura și eliminarea profesională a medicilor care nu consimt să se transforme în propagandiști ai vaccinării.

„Am ajuns în această situație și din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greșit. Mesaje nevalidate ștințifiic, mesaje care au dus populație în eroare. Pentru a corecta acest lucru, o să propunem la nivelul Guvernului un mecanism rapid de sancționare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane.", a susținut abuziv președintele Colegiului Medicilor din România.
 
Amintim că peste 12.000 de doctori din întreaga lume, între care și medici români, au semnat Declarația de la Roma împotriva vaccinării forțate a omenirii și pentru tratamentul corect al bolii. Printre profesioniștii în medicină semnatari și inițiatori ai Declarației se află și savanți puțin mai cunoscuți ca Coriu, cum ar fi prof. dr. Robert Malone, arhitectul tehnologiei ARNm, anti-vaccinist declarat. Sperăm să nu fie invitat la vreo televiziune din România, ca să nu-i sară Coriu cu cătușele pe platoul de filmare.
 

La fel ca în cazul cetățenilor, dizidenții sunt etichetați ca „pericol” pentru siguranța publică, opiniile argumentate dar diferite sunt etichetate drept false sau neștiințifice (de ca și cum știința este un monolit care dă verdicte unanime pe orice problemă), iar exprimarea opiniilor este confundată cu instigarea auditoriului la fapte „antisociale”. O retorică demnă de regimurile dictatoriale, în care oamenii, atât formatori de opinie cât și simpli cetățeni, erau constrânși să nu-și folosească gândirea critică autonomă, ci să preia pe nemestecate îndemnurile regimului.

Conform art. 30 din Constituția României, libertatea de exprimare prin orice mijloace (inclusiv audiovizuale) este garantată și inviolabilă. Cenzura de orice fel este interzisă.

Potrivit art. 207 din Codul Penal, șantajul constituie o infracțiune împotriva libertății persoanei și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Potrivit art. 206 din Codul Penal, amenințarea constituie o infracțiune împotriva libertății persoanei și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală.

Având în vedere cele de mai sus, nu este greu de încadrat în ce situație penală s-ar afla dr. Coriu sau membrii guvernului care ar îndrăzni să-i șantajeze/amenințe pe medicii care-și folosesc libertatea de exprimare în public cu „suspendarea exercitării profesiei medicale”. Avansarea unei asemenea propuneri are toate șansele să se soldeze cu procese individuale sau colective, despre care vă vom ține la curent. Deocamdată, atât timp cât avem în fruntea țării un guvern demis, acesta nu poate lua măsuri care să limiteze libertățile fundamentale, garantate de Constituție, nici măcar libertatea de exprimare, potrivit analizei juridice făcute de avocatul Gheorghe Piperea.
 
Având în vedere că dr. Coriu, care nu este salariatul exclusiv al Colegiului Medicilor, ci a încasat sume grase de la marile companii farmaceutice private, inclusiv producătoare de „vaccinuri” Covid, îndârjirea cu care acesta promovează vaccinarea prin orice metode, mai ales nedemocratice, este explicabilă prin conflictul de interese în care se află acest activist al vaccinării, care a fost deja scos la tablă de Alianța Părinților, care i-a explicat ca la carte: Afirmația dvs. conform căreia „vaccinarea este singura metodă dovedită științific care poate opri pandemia” nu este susținută nici de prospect nici de realitate.