ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i s-a blocat pagina de Facebook chiar în momentul în care dădea apeluri la calm și respectarea legii și ordinii în timpul evenimentelor din 6 ianuarie 2021, așa-zisul asalt asupra Capitoliului, folosit de statul suprapus pentru a distruge mișcarea conservatoare americană.

Ultimul mesaj de pe pagina sa cu 34 de milioane de urmăritori era chiar acesta (foto mai jos): Respectați Legea și polițiștii. Metarobotul Mark Zuckerberg a considerat că acesta este un mesaj prea periculos. Ulterior, pagina președintelui Trump a fost blocată definitiv, împreună cu conturile sale de pe Instagram și Twitter.

Nu același lucru este valabil și pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a invadat o țară vecină, Ucraina, provocând deja numeroase crime. Pentru el, Zuckerberg nu mai are nici o „reacție rapidă”. Pagina oficială a lui Putin cu 3 milioane de urmăritori e folosită fără jenă pentru propagandă ordinară: „Vrem pace.”, spune metațarul în cel mai recent mesaj postat. Se vede!

ACTUALIZARE: În schimb, Putin a ordonat astăzi blocarea „parțială” a Facebook, oficialii ruși susținând că acesta este un răspuns la „cenzura” gigantului tehnologic față de mass-media de stat rusească, transmite DailyMail.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul ales, Joe Biden. (...)

Considerăm că riscurile de a-i permite președintelui să continue să utilizeze serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, prelungim blocarea pe care am pus-o asupra conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat și pentru cel puțin următoarele două săptămâni, până când tranziția pașnică a puterii va fi fost definitivată”, a scris Mark Zuckerberg „șocat”, pe pagina lui de Facebook, joi 7 ianuarie 2021.

Această recidivă venea la doar câteva zile după ce Facebook ștersese un grup de 1,7 milioane de membri intitulat „Joe Biden NU ESTE PREȘEDINTELE MEU!”.

Deci, pentru cine joacă Zuckerberg?