ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După evenimentul care l-a adus în atenția presei, Adrian Dohotaru, deputatul USR de Cluj, care a mâncat din gunoi pentru a susține o lege împotriva risipei alimentare, are din nou probleme. De data asta cu autoritățile care protejează drepturile copiilor.

Deputatul USR a ajuns în vizorul Protecției Copilului, după ce s-a filmat minute în șir pe o cale ferată, cu copilul minor în spinare. Politicianul face, pe calea ferată, o pledoarie pentru transportul feroviar, susținând că transportul feroviar trebuie să redevină nu doar „sexy, ci și rentabil„.

Jurnaliștii clujeni au fost cei care au sesizat Protecția Copilului în urma acestei postări, îngrijorați de tragedia care ar fi avut loc dacă venea trenul din tunel. Politicianul a fost chemat la o discuție la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îl va consilia cu privire la evitarea expunerii copilului minor la situații care îi pot periclita acestuia viața și siguranța, scrie ziardecluj.ro.

De asemenea, parlamentarului i se va aduce la cunoștință faptul că trebuie să protejeze imaginea copilului în mediul on-line, până la vârsta la care el însuși și-o poate proteja, în calitate de părinte, și deputatul Dohotaru, la fel ca orice părinte, fiind obligat a asigura dreptul copilului său la intimitate și securitate.

La începutul lunii martie, Adrian Dohotaru a povestit că a mâncat sărățele din gunoi, aruncate de un alt ales în Parlament. El susținea că vrea să atragă atenția asupra risipei de alimente.
 
Dohotaru, un cunoscut activist de mediu din Cluj, a ajuns deputat în urma alegerilor din decembrie 2016.