ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul de paie al României nu se dezice. Se pare că nici până acum nu a reușit să citească Declarația Universală a Drepturilor Omului și Constituția României. Cu un text impus să-l recite azi, după cum se vede din filmare, el a declarat, fără a accepta nici o întrebare, că cei care se opun vaccinării și măștilor sunt TERORIȘTI.

Declarația premierului teleghidat Cîțu-Mîțu reușește să le depășească pe cele ale lui Ceaușescu și Iliescu la un loc, care, în 1989 și 1990, se limitaseră la a-i considera pe opozanții celor două regimuri totalitariste „huligani” și, respectiv, „golani”. Vrea și el să rămână în istorie cu ceva. A reușit.

Premierul Florin Cîțu a criticat în termeni duri persoanele care militează împotriva vaccinării și a împotriva purtării măștii de protecție. Cîțu afirmă că aceste acțiuni sunt de-a dreptul teroriste și se încearcă subminarea autorității statului, transmite Florin Pușcaș de la Știri pe Surse, furnizând declarația în cauză și extrasul filmat de mai sus.

Ca de la președinte la premier de paie

Declarația lui pare plagiată de la administrația președintelui de paie de la Casa Albă, Joe Biden, care i-a considerat pe suporterii lui Donald Trump „teroriști interni”. Lipsă de imaginație. Iată perla lui Mîțu:

"În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia Guvernul pentru a opri pandemie. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, există o campanie împotriva distanțării și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. A zădărnici această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului", a declarat Cîțu.

UPDATE: Ulterior, este adevărat, cei care au încercat să organizeze prima demonstrație anti-FSN din România, imediat după Crăciunul lui 1989, au fost considerați, de asemenea, „teroriști”, după cum amintește ca martor AICI și scriitorul Ion Cristoiu.

Poate nu degeaba formațiunea comunistă din India se numește CITU...