ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Luc Montagnier a decedat marți la vârsta de 89 de ani (18 august 1932 - 8 februarie 2022) la spitalul american din Neuilly-sur-Seine. Dr. Gérard Guillaume, unul dintre cei mai fideli colaboratori ai săi, dă asigurări că s-a stins în pace, înconjurat de copiii săi, potrivit France Soir

Savantul era biolog și virolog, dar totodată și mai ales un om de o remarcabilă inteligență, care și-a dedicat viața științei. Pe lângă faptul că a primit Premiul Nobel pentru Medicină în 2008 pentru descoperirea virusului SIDA, de-a lungul vieții sale, prof. Montagnier a colaborat cu cele mai importante institute științifice din lume. Director de cercetare emerit la CNRS, profesor la Institutul Pasteur, director al Centrului de Biologie Moleculară și Celulară de la Queens College din cadrul Universității din New York, director al unui institut de cercetare la Universitatea Jiao-tong din Shanghai. Timp de mulți ani, s-a implicat în Academia de Științe și în Academia Națională (franceză) de Medicină prin cercetările sale. Pentru aceasta a primit nenumărate premii și distincții.
 
 
Proeminentul savant s-a exprimat categoric împotriva vaccinării copiilor. VIDEO:
 
 
În ciuda vârstei înaintate și a tuturor criticilor pe care le-a suferit în ultima parte a vieții, provenite mai ales dintr-o anumită parte (vaccinistă) a comunității științifice, Luc Montagnier a luptat întotdeauna pentru o știință liberă. De aceea și-a permis să pună în dezbatere puncte de vedere nealiniate la așa-zisul „consens științific” din pandemia de coronavirus, să participe la proteste anti-obligativitatea vaccinării Covid și să ia cuvântul în Parlamentul din Luxemburg împotriva obligativității vaccinării Covid la locul de muncă.
 
 
Mai mulți colaboratori sau admiratori ai profesorului Luc Montagnier au postat mesaje de condoleanțe în mediul online. Este și cazul Alexandrei Henrion-Caude, colaboratoarea lui apropiată, care cere o zi de doliu național, argumentând că Franța tocmai a pierdut „un om de știință de excepție, înzestrat cu simțul serviciului față de națiune și a fost mereu gata să plătească prețul adevărului”.
 

DOLIU NAȚIONAL
Pur și simplu s-a sacrificat pentru a salva ceea ce mai putea fi salvat.
Un om de o inteligență rară, curios de tot ce-l înconjoară.
Cu simțul serviciului până la capăt
Credincios științei până la capăt
Durere intensă și recunoștință imensă
VĂ MULȚUMESC, DRAGĂ DOMNULE PROFESOR!”, a scris Alexandra Henrion-Caude, miercuri, pe Twitter

Și dr. Damian Baciu, medicul pediatru brașovean școlit în Franța, a postat pe Facebook un mesaj la aflarea tristei vești a decesului marelui savant francez:

„O ZI DE DOLIU PENTRU ÎNTREAGA MEDICINĂ ȘTIINȚĂ, O ZI DE DOLIU PENTRU ÎNTREAGA LUME ANIMATĂ DE SETEA DE CUNOAȘTERE, DE ADEVĂT ȘI DE ONESTITATE ! REPOSEZ EN PAIX !” (Odihniți-vă în pace!), a transmis, miercuri,  dr. Damian Baciu.
 
Ultima sa apariție publică, la un miting anti-certificat de vaccinare și vaccinare obligatorie, a fost la Milano, pe 15 ianuarie 2021, când a declarat că cei nevaccinați îi vor salva pe cei vaccinați și că vaccinarea copiilor este o crimă. VIDEO: