ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce, în plin scandal privind trecutul procurorului general al României,  Societatea Timișoara a anunțat că NU va retrage premiul „Speranța” acordat lui Augustin Lazăr, Grupul pentru Dialog Social plusează. GDS-ul, care se pretinde  „un grup independent, strict informal, care nu se subordonează nici unei grupări politice și care refuză orice colaborare cu cei care au susținut vechiul regim”, și care îi are în Consiliul Director, printre alții, pe Pleșu, Liiceanu, Oana Pelea, Cristian Preda și Vladimir Tismăneanu, îi va acorda lui Augustin Lazăr o altă distincție. 
 
Premiul GDS pe anul 2018 îi va fi acordat lui Augustin Lazăr, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul organizației (Calea Victoriei, nr. 120), miercuri, 17 aprilie, de la ora 18.00, anunță Antena 3.

GDS anunța încă din 1 februarie 2019 că „Premiul GDS pe anul 2018 a fost acordat procurorului general al României, Augustin Lazăr, pentru merite deosebite în lupta anticorupție”.

Așa cum ActiveNews arăta AICI, Alin Teodorescu, fost consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Institutului pentru Marketing și Sondaje (IMAS), a făcut dezvăluiri despre legătura strânsă dintre Grupul de Dialog Social, înființat imediat după evenimentele din 1989 și magnatul George Soroș.

Grupul de Dialog Social a negat însă întotdeauna legăturile ombilicale cu George Soroș. De asemenea, membrii marcanți ai GDS, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici, au fost acuzați de academicianul Nicolae Breban că și-au finanțat proiectele cu bani de la Soroș

Consiliul Director al GDS este format din Magda Cârneci, președinte, Andreea Pora și Andrei Cornea. Printre membrii GDS se numără Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, Vlad Alexandrescu, Rodica Culcer, Mircea Dumitru, Monica Macovei, Horia-Roman Patapievici, Oana Pelea, Cristian Preda, Vladimir Tismăneanu.

Augustin Lazăr este în centrul unui scandal, după ce au apărut documente și mărturii care atestă faptul că a condus comisia de eliberări condiționate la Penitenciarul Aiud, în anii '80, poziție din care a refuzat eliberarea cel puțin a unui disident politic. Paradoxal, din GDS face parte și Radu Filipescu, el însuși fost disident închis în anii '80 la Penitenciarul Aiud.