ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, care este așteptată vineri să sosească în România și va fi primită la ora 14:00 la Cotroceni, a râs la întâlnirea de joi cu președintele Poloniei atunci când o jurnalistă i-a pus întrebarea dacă SUA vor primi refugiați din Ucraina. „Prietenul la nevoie se cunoaște”, a spus Harris și a izbucnit în râs ca după o glumă bună, ignorând faptul că subiectul era tragedia unor oameni care fug din calea războiului. VIDEO: 

Vicepreședintele Kamala Harris a fost criticată pentru că a izbucnit în râs joi după ce a fost întrebată dacă SUA vor primi refugiați ucraineni, relatează The New York Post.

Momentul stânjenitor a avut loc în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Varșovia.


Celor doi lideri li s-au adresat întrebări similare cu privire la acceptarea de către SUA a refugiaților ucraineni sau la atenuarea în alt mod a presiunii asupra resurselor umanitare tensionate ale Poloniei.

După ce reporterul și-a pus întrebările, Harris și Duda s-au privit unul pe celălalt ca și cum fiecare se aștepta ca celălalt să răspundă primul.

"OK", a spus în cele din urmă Harris, stârnind chicoteli din partea lui Duda și a reporterilor adunați.

"Prietenul la nevoie se cunoaște", a adăugat vicepreședintele, înainte de a râde zgomotos de propria replică. După ce veselia s-a stins, Duda a confirmat că i-a cerut lui Harris să ajute la accelerarea procesului consular pentru ca refugiații ucraineni care au rude în SUA să poată să stea la ele.
 
"Nu îi vom trimite înapoi în ceea ce este o zonă de război", a spus Harris în cele din urmă.
 
Fosta secretară de presă a lui Zelenski, Iuliia Mendel, care a lucrat pentru președinția ucraineană între iunie 2019 și iulie 2021, a scris pe Twitter că ar fi „o tragedie” dacă vicepreședinta Kamala Harris ar deveni președinta SUA, dar și-a șters postarea la scurt timp, potrivit The Daily Mail.

Criticii s-au înghesuit s-o atace pe vicepreședintă pe Twitter, spunând că tragedia refugiaților „nu este un subiect de râs”.

„Doar Kamala Harris ar găsi de cuviință să râdă atunci când vorbește despre subiectul refugiaților ucraineni”, a scris pe Twitter Benny Johnson, de la grupul conservator Turning Point USA.

„Kamala Harris a fost foarte constantă cu ea însăși cu prilejul declarațiilor în direct alături de președintele Poloniei”, a declarat fostul consilier de campanie al lui Donald Trump, George Papadopoulos. „Ea râde cu totul și cu totul deplasat. Din nou. A vorbi despre refugiați nu e de râs. Că râde de așa ceva este aberant”.

„Nimic din toate astea nu este amuzant”, a adăugat Janice Dean, meteorolog senior la Fox News.
 
Nu este prima dată când Kamala Harris este criticată pentru că râde într-un moment nepotrivit. În august, ea a întrerupt o întrebare a reporterilor despre retragerea dezastruoasă a SUA din Afganistan spunând: „Stați așa, stați așa - mai încet, toată lumea”, înainte de a izbucni în chicoteli, potrivit The New York Post.

La momentul respectiv, fosta coprezentatoare a emisiunii „The View”, Meghan McCain, a sugerat că Harris are „ceva probleme reale” și a comparat-o cu The Jocker, personajul negativ din „Batman”.

„Este vicepreședinte și a avut suficient timp și resurse să se antreneze mediatic pentru a nu mai reacționa la ABSOLUT fiecare situație de criză ca și cum ar intra într-o emisiune nocturnă” de divertisment, a scris McCain pe Twitter. „Are ieșiri atât de labile”, a concluzionat prezentatoarea. VIDEO: