ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O icoană a Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Biserica „Învierea Domnului” din cartierul clujean „Zorilor” a început să lăcrimeze încă din dimineața zilei de 2 decembrie, a doua zi după ce românii au sărbătorit ziua națională. Icoana este una nouă, executată pe pânză, recent pictată, iar fenomenul nu poate fi explicat decât ca un miracol. Minunea a fost descoperită de două credincioase care au rămas să deretice după slujba din dimineața zilei de 2 decembrie 2021. Detalii a oferit preotul Nicolae Dura pentru Cluj24.ro

„Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Iisus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate.

Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”, a spus părintele Dura.

Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara, la Vecernie, la biserică a ajuns și preotul paroh, care a luat la cunoștință minunea întâmplată.

„Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.

Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar  păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din cartierul Zorilor.
 
Preotul a avut ideea să strămute icoana în altarul bisericii, dar o discuție cu un profesor de la Facultatea de Teologie l-a oprit să o facă. Acesta i-ar fi povestit că o icoană similară din Alba-Iulia a fost strămutată din biserica unde începuse să lăcrimeze la Catedrala Arhiepiscopală și, după o zi, s-a oprit din plâns, semn că sfântul din icoană nu și-a dorit mutarea din biserica de cartier.

„Atunci am realizat că locul icoanei este acolo și ar fi bine să o ducem înapoi. Icoana este una pe pânză obișnuită, am verificat-o și pe cealaltă parte, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe.

E a doua oară când se întâmplă la noi fenomenul, a fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu.

Cum, care e voința lui Dumnezeu? Depășește așteptările mele, lumea fizică pentru mine nu mai are corespondent. E ceva ce, dintr-o pânză obișnuită, curge. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece. Mai departe, doar Dumnezeu știe…”, a mai spus părintele Nicolae Dura pentru Cluj24.ro. VIDEO:
 


Vestea s-a răspândit cu repeziciune și pe Facebook. Claudiu Melean, un preot foarte îndrăgit din Cluj-Napoca, a spus că icoana este nouă iar minunea, cu atât mai neașteptată:

„Invităm știința să explice fenomenul! 
Icoana e pictata recent de dl. Prof. Sorin Albu, un om duhovnicesc și un pictor excepțional”, a scris cunoscutul preot Claudiu Melean pe Facebook.
 
 
 

Parohia „Învierea Domnului” Cluj Napoca are biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, situată pe strada Viilor nr. 33, în cartierul Zorilor din Cluj-Napoca, construcție începută în anul 2012, având 1700 de credincioși; preot paroh: Nicolae-Coriolan Dura, preot slujitor Ștefan Iloaie, a scris Mirela Gruin pe Facebook.