ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este probabil pentru prima oară în istorie când sancțiunile care ar trebui să pedepsească un stat îi vor lovi mai mult pe cei care le-au dictat.

Joe Biden a anunțat că penuria de alimente „va deveni o realitate”, ca urmare a sancțiunilor administrației americane împotriva Rusiei.

Cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc joi, 24 martie 2022, cu prilejul summit-ului NATO de la Bruxelles, președintele SUA a declarat:

„În ceea ce privește penuria de alimente, da, am vorbit despre penuria de alimente și va deveni o realitate.”

Probabil pentru prima dată în istoria modernă a lumii, Biden a explicat că, de pe urma sancțiunilor impuse unui stat terț, trebuie să sufere și cei care le-au impus:

„Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei... Este impus și asupra unui număr îngrozitor (!) de mare de țări, inclusiv țări europene precum și țara noastră.”

Liderul american a explicat că „Rusia și Ucraina au fost coșul de pâine al Europei, în ce privește făina” și a insistat că el și alți lideri au avut o „lungă discuție la G7” despre necesitatea „creșterii și răspândirii producției de alimente”.

Biden a adăugat:

„În plus, am mai vorbit despre îndemnul adresat tuturor țărilor europene și tuturor celorlalți să pună capăt comerțului... să pună limitări la exporturile de alimente în străinătate.”

Și:

„Așadar, suntem pe cale să stabilim împreună cu prietenii noștri europeni ce ar fi nevoie pentru a contribui la atenuarea îngrijorărilor legate de penuria de alimente.”

Avertismentul lui Joe Biden cu privire la penuria de alimente care „va deveni o realitate” vine după ce purtătoarea sa de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki, dădea asigurări cu doar trei zile în urmă, pe 21 martie 2022, că este puțin probabil ca americanii să se confrunte cu lipsuri de alimente:

„Deși nu ne așteptăm la o penurie de alimente aici, acasă, anticipăm că prețurile mai mari la energie, îngrășăminte, grâu și porumb ar putea avea un impact asupra prețului cultivării și achiziționării produselor alimentare pentru țările din lumea întreagă. Primele estimări ale Băncii Mondiale sugerează impacturi foarte mari asupra țărilor cu venituri mici și mijlocii, în special din Africa, Orientul Mijlociu și Asia.”

Cu două zile înainte de summit-ul NATO, Emmanuel Macron avertiza și el că „Franța se va confrunta cu o criză alimentară mondială” și a promis că statul va da vouchere alimentare pentru francezii din clasa de jos și mijlocie.

Faptul că persoanele din clasa mijlocie – cu venituri considerabile  - vor avea nevoie de vouchere alimentare pentru a depăși criza alimentară demonstrază că Macron are informații despre o foamete de proporții cataclismice.

Nici Biden, nici Macron, nici alți lideri NATO (necum Iohannis) nu au catadicsit să explice care au fost calculele pe care și l-eau făcut atunci când au impus niște sancțiuni care se întorc mai abitir împotriva celor care le dictează.

De asemenea, nici unul dintre liderii NATO nu și-a consultat poporul dacă este de acord să plătească un asemenea preț cumplit de dragul unei ipotetice îngenuchieri a lui Vladimir Putin.