ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sfânta Parascheva în cele mai bune condiții și fără nici o restricționare a pelerinilor.

Primarul PNL al Iașilor, Mihai Chirica, a declarat ieri că „pelerinajul, într-o formă controlată împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, se va face nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare."

Afirmația lui hazardată a fost dublată seara la TVR de premierul Florin Cîțu, care a declarat că pelerinii care doresc să intre în biserică ar trebui, teoretic, să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Cu privire la afirmațiile primarului, Purtătorul de Cuvânt al Mitropoliei, Părintele Constantin Sturzu, a precizat, pentru ActiveNews:

Domnul Primar Mihai Chirica spune că tratamentul ar trebui să fie egal pentru toți și enumeră apoi eventuale condiții de acces ce ar urma a fi discutate cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Deci dumnealui nu anunță o decizie.

Iar noi o spunem și acum, o vom spune și la discuțiile cu autoritățile locale, nu dorim nici un fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic.”