ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai performanti si mai longevivi procurori a incetat din viata. Pavel Palcu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Arad, a murit dupa ce in decembrie 2023, cu o zi inainte ca CSM sa ii aprobe pensionarea, suferise un atac cerebral. In varsta de 70 de ani, procurorul a fost eliberat din functie dupa obtinuse toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa implinirea varstei de 65 de ani, transmite LUJU.

Pavel Palcu se afla intr-o stare de sanatate grava, dupa ce la finele anului trecut, in decembrie 2023, suferise un atac cerebral, cu o zi inainte ca CSM sa ii aprobe pensionarea si cu o luna inainte sa implineasca 70 de ani. Fiind unul dintre cei mai longevivi criminalisti romani, Palcu a iesit la pensie dupa ce a obtinut toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa implinirea varstei de 65 de ani.
 
 
Pavel Palcu

Cu o cariera intinsa pe mai mult de patru decenii (mai precis, de la 1 septembrie 1981), Pavel Palcu este unul dintre cei mai performanti procurori criminalisti romani. Intr-un inteviu acordat ziarului Libertatea in 2022, magistratul a declarat ca niciun dosar unde a efectuat personal cercetarea la locul faptei nu a ramas cu autor necunoscut.

Zilele acestea s-au mai stins doi avocați de renume, Doru-Viorel Ursu, fost procuror, judecator militar si ministru de interne, la vârsta de 71 de ani și Dumitru Radescu, din Baroul București, la numai 58 de ani. 

Conform sursei citate, Ursu s-a stins la o luna si jumatate de cand implinise 71 de ani.
 
Decesul a fost anuntat de familia avocatului.
 
 
 
 Dorel-Viorel Ursu
 
Nascut la 1 martie 1953, in Drobeta-Turnu Severin, Doru-Viorel Ursu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in 1976, cu nota 9,95.

A devenit procuror la Procuratura Sectorului 2, iar din 1980 a fost judecator la Tribunalul Militar Bucuresti. Peste alti noua ani, in 1989 a fost numit presedintele al Tribunalului Militar Bucuresti.

In 1992, Doru-Viorel Ursu a intrat in avocatura.

Totodata, Ursu a avut si o cariera politica, fiind ministru de Interne in Guvernul Roman (in perioada 14 iunie 1990-16 octombrie 1991) si apoi secretar de stat in Ministerul de Externe. De asemenea, a fost si membru al Parlamentului Romaniei, fiind ales in 1992 in functia de deputat.
 
 

Dumitru Rădescu a murit la numai 58 de ani.
 
Fost judecator, Doctor in Drept, co-autor al Codului de procedura civila, comentat si adnotat, Rădescu  fost o figura marcanta a avocaturii romane si prietenul Redactiei Lumea Justitiei.
 
Slujba de inmormantare a avut  loc duminica, la ora 12:30
 
Nascut la 7 iulie 1965, absolvent al Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, maestrul Dumitru Radescu a fost mai intai judecator in perioada 1993 – 1996, dupa care din 1996 si pana in prezent a fost continuu avocat in Baroul Bucuresti. S-a format ca profesionist al Dreptului, trecand prin mainile celebrului avocat Ion Neagu, care i-a fost maestru, iar in 2002 a obtinut titlul de Doctor in Drept, devenind Maestru la randul lui.

In 1994, impreuna cu profesorul Gabriel Boroi a editat Codul de procedura civila, comentat si adnotat, o lucrare de mare valoare pentru specialistii dreptului. Intre anii 2005-2008 a fost arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert din Paris, iar din 2003 si pana in prezent a predat studentilor la Universitatea Bucuresti, a mai transmis Luju.
 
 
Dumitru Rădescu