ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:45 Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat într-o declarație pentru DC NEWS, după ce YouTube i-a suspendat accesul la canalul său de pe platformă, CristoiuTV, timp de șapte zile. „Această nouă cenzură apărută în democrație este mai rea decât cea din comunism. În comunism, știam cine mă cenzurează, cu aceste persoane puteam discuta. Dacă ne respingeau tot articolul, atunci discutam și până la urmă chiar le convingeam că este bun. În alt caz, ni se scoteau câteva fraze ori refăceam articolul.

De data aceasta, avem de-a face cu o instituție care trimite o adresă, YouTube. Cine e în spatele acestei adrese, cine a decis că un anumit videoclip încalcă regulile comunității, care sunt aceste reguli, habar nu am. Te trezești că nu suspendă autorul, nu suspendă videoclipul respectiv, ci tot contul meu. Deci tot ce este video pe blog, 7 zile nu poate să apară, inclusiv jurnalul meu video care nu a greșit cu nimic până acum”, a spus Cristoiu, pentru DC NEWS. „Nu poți discuta cu nimeni, am făcut o contestație și ni s-a spus că, dacă mai facem contestații, ne închid de tot. Semnalez procedurile. Noi am primit în noiembrie un avertisment potrivit căruia un videoclip al unei colaboratoare de la începutul lui octombrie a fost dăunător comunității și să-l scoatem. Am fost avertizați că dacă mai este găsit altul, între timp, vom fi sancționați 7 zile. Ne-am conformat, doar că între timp a fost descoperit un clip din 15 octombrie. Până la finalul anului, ei vor mai descoperi. Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?”, a comentat jurnalistul.
 
Știrea inițială



YouTube i-a suspendat lui Ion Cristoiu accesul pentru următoarele 7 zile la contul său CristoiuTV, a anunțat Cora Muntean, redactor-șef la cristoiublog.ro. 

”Din nefericire, YouTube a sancționat canalul cristoiuTV și a decis suspendarea lui pentru 7 zile. În consecință, pastilele domnului Cristoiu nu vor putea fi urmărite, în această perioadă, pe platforma YouTube. Vă invităm să le urmăriți pe cristoiublog.ro sau pe canalul Vimeo.”, precizează Cora Muntean.
 
Jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe contul său de Youtube o serie de comentarii acide la adresa guvernului, de la măsurile împotriva pandemiei, până la cum a venit circul în oraș - campania de vaccinare de operetă, redate și de ActiveNews AICI.
 
Este însă clar că YouTube a fost sesizat pentru această cenzură de factori locali, neo-securiști de pripas, din zona Grupului de Comunicare Strategică al tovarășului Raed Arafat, personaje care nu suportă critica întemeiată a presei nemituite pentru un Covid, presa liberă, de altfel din ce în ce mai rarefiată.
 
Astfel, în penulyima sa filmare de pe YouTube, Ion Cristoiu emitea mai multe considerații chiar despre stadiul libertății noastre după peste trei decenii de la împușcarea lui Nicolae Ceaușescu, pe 25 decembrie 1989, întrebându-se „Cine își imagina în 1989 că după 30 de ani creștinii vor fi prigoniți în regimul Iohannis mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu?”.
 
 
E normal ca unii oameni să se întrebe "dacă nu cumva ne omoară vaccinul"
 

Prezentăm în continuare noua sa filmare, de pe Vimeo, în care se întreabă, ca și alți jurnaliști, de ce nu se vaccineză președintele Iohannis, cum au făcut deja alți lideri de stat și consideră că este normal ca jurnalistul, și orice cetățean, să-și pună întrebări cu privire la eficacitatea vaccinului:

Și presa așa zis democratică a fost lovită de festivismul ceaușist from cristoiuTv on Vimeo.