ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Sfânta Parascheva, ActiveNews a avertizat asupra tentativelor totalitarist-anticreștine ale autorităților de a introduce certificatul de vaccinare în Biserică: Cîțu și Chirica vor să introducă PAȘAPORTUL DE VACCINARE ÎN BISERICĂ de Sfânta Parascheva. Precedentul odată creat acesta poate deveni regulă. ATENȚIE!
 
Iată că se merge mai departe:
 
Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat la Interviurile Digi24.ro că și accesul în biserici ar trebui condiționat de certificatul Covid. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat”, a opinat Csaba. 

„Am înțeles că argumentul ar fi că exercitarea libertății de conștiință a dreptului de a beneficia de servicii religioase fost inclusă în categoria drepturilor sau serviciilor esențiale. Eu apreciez că dacă sunt situații comparabile, dacă aceleași realități și circumstanțe sunt valabile într-un lăcaș de cult religios, măsurile de protecție se impun a fi identice. (...)

Este important să asigurăm și în pandemie libertatea religioasă, este extrem de important mai ales că trecem printr-o perioadă dificilă. Trebuie respectat și asigurat acest drept, dar sunt convins că și cultele au acest interes de combatere a pandemiei, de prevenire a bolilor și, într-un final, de ridicare a restricțiilor. E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în instituții sau în alte locuri cu certificat”, și-a exprimat părerea Asztalos Csaba.

Reamintim că Biserica Ortodoxă Română a respectat în toată perioada pandemiei măsuri de protecție rezonabile, precum distanțarea socială, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii în spațiile închise. Condiționări suplimentare precum prezentarea certificatului Covid nu ar fi de natură să aducă un plus de protecție - având în vedere că s-a demonstrat că și vaccinații fac și transmit boala -, ci doar un plus de segregare în chiar locurile care ar trebui să coaguleze (relegare, religie) oamenii. Aceștia fiind ființe duale, materiale și spirituale, nu se poate spune că magazinele care le asigură hrana trupească sunt „mai esențiale” decât locașurile unde ei își găsesc hrana sufletească, mai ales într-o perioadă în care omenirea are atât de mare nevoie de vindecare lăuntrică și de speranță.