ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cititor ActiveNews ne-a transmis că a transcris cea mai mare parte din documentarul „PLANDEMIC 3 - De la Marea Resetare la Marea Deșteptare” (VIDEO MAI SUS), publicat recent de ActiveNews în traducerea și subtitrarea lui Ionel Trandafir. Mulțumim colaboratorilor noștri benevoli și redăm materialul primit, spre folosul tuturor cititorilor ActiveNews.

George Orwell1:Cea mai eficienta modalitate de a-i distruge pe oameni e de a nega si de a sterge propria intelegere a istoriei lor.

George Edward Griffin2:Vom examina destul de detaliat teoria si practica comunista a revolutiei, in special in ceea ce priveste Statele Unite. Nu va fi ceva inventat din senin. Aceasta va fi strategia invatata de ei si sustinuta de ei in propriile manuale, in cartile lor si in scolile lor.

Noul program al Partidului Comunist din SUA (PCSUA) 3pe aceasta tema spune urmatoarele: "Termenul 'socialism' descrie prima etapa a unei noi societati care, in dezvoltarea sa completa, se numeste 'comunism'. Socialismul e o etapa de tranzitie."

‘Lumea poporului’, ziarul oficial al PCSUA-ului de pe coasta de vest a tarii 4, in numarul din 28 august 1965, a publicat acest editorial destul de interesant: "Ceea ce e necesar acum e un efort care sa inceapa sa aproximeze amploarea problemei. Un astfel de program ar trebui, cel putin, sa solicite o actiune de urgenta de anvergura din partea guvernului federal.”

Recunoastem ca guvernul e absolut necesar pentru o societate ordonata, dar urmand dictonul conform caruia: "Guvernul, ca si focul, e atat benefic, cat si periculos.”, credem in conceptul de guvernare limitata 5si credem ca republica constitutionala creata de parintii nostri fondatori e cea mai buna forma de guvernare limitata, care a fost conceputa pana acum de catre om. Republica e o democratie limitata. E o forma de guvernare bazata pe principiul guvernarii majoritatii limitate. Limitata astfel incat minoritatea (chiar si o minoritate de un singur om) sa poata fi protejata impotriva capriciilor si pasiunilor majoritatii. Or, democratia e o forma de guvernare bazata pe principiul guvernarii majoritatii. E usor de inteles, usor de vandut maselor si, as putea adauga, mortal de periculos.

(Parintii filozofiei apusene (Socrate, Platon si Aristotel) au fost cu totii critici aprigi ai democratiei. Cele mai mari minti ale istoriei au observat cu totii ca pana si o democratie bine-intentionata poate genera dezamagire, dezbinare si, in cele din urma, un control total din partea statului.)

Si cum protejezi minoritatea de majoritate ? Scrieti un set de reguli pe o bucata de hartie. Mentionati ce putem face si ce nu putem face. In partea de sus a hartiei scrieti cuvantul "Constitutie”. Apoi, toata lumea e de acord sa respecte regulile, indiferent de tentatie. Si cand veti termina, veti crea o republica constitutionala.

(Thomas Jefferson a fost cel care a spus, la 1790: "Republica e singura forma de guvernare care nu e un razboi deschis sau secret in vesnicie cu drepturile omenirii”.)

Astazi, se vorbeste mult despre cei de dreapta, cei de stanga, extremisti si moderati. Conceptul de "spectru politic” (daca are vreun sens) e un etalon care arata toate variantele de guvernare:

Extremistii aflati la punctul zero au fost cei care nu au dorit guvern. Adica, anarhistii!

- Extremistii de la celalalt capat sunt cei care sustin un guvern total. Cine sunt acestia? Ei bine, comunistii, desigur. Dar, si nazistii, fascistii.6

Indiferent cum se numesc ei insisi, atat timp cat pledeaza pentru controlul total al guvernului asupra oamenilor, toti sunt, prin definitie, totalitari. 7Dezbaterea nu e intre conservatori si liberali, ci dateaza cu mult inainte ca aceste cuvinte sa fie inventate. Punctele de vedere opuse sunt identificate in mod corespunzator ca fiind individualism versus colectivism.

Individualistul considera ca drepturile omului nu trebuie sa fie anulate de dorintele colectivitatii sau ale grupului. Colectivistul, pe de alta parte, crede ca grupul e mai important decat o singura persoana din cadrul acestuia si ca individul trebuie sacrificat, daca e necesar, pentru binele superior al celor multi. Individualistul crede ca fiecare om are responsabilitatea personala si directa de a se ingriji mai intai de el insusi, apoi de familia sa si apoi, de cei din afara familiei sale, care ar putea avea nevoie. Colectivistul, pe de alta parte, declara ca individul nu e personal responsabil pentru caritate sau pentru cresterea propriilor copii, pentru ingrijirea parintilor sai in varsta sau chiar pentru sine. Aceasta e o functie de grup a statului, a guvernului insusi.

In 1943, urmatoarea directiva a fost emisa de la sediul central al PCSUA-ului catre toti comunistii din Statele Unite. Aceasta spunea: „Cand anumiti obstructionisti devin prea iritanti, etichetati-i ca fiind fascisti, nazisti sau antisemiti. 8In mentalul public, asociati-i in mod constant pe cei care ni se opun cu acele apelative care au deja o conotatie negativa. Asocierea va deveni, dupa dupa destule repetari, un fapt in mentalul public”.

Inca din 1928, comunistii declarau ca diferentele rasiale dintre oamenii nostri constituiau cel mai slab si mai vulnerabil punct al structurii noastre sociale. Prin examinarea si fortarea constanta a acestui punct, au calculat ca, in cele din urma, situatia ar degenera si ca americanii ar putea fi divizati, slabiti si poate chiar pusi unul impotriva celuilalt intr-un razboi deschis. Ei au spus, in termeni fara echivoc, ca negrii, datorita statutului lor social si a compozitiei predominante a clasei muncitoare, ofereau posibilitati revolutionare mai mari decat orice alta sectiune a populatiei americane.

Comunistii cer nu numai un haos extins in interiorul oraselor, ci si incendii violente de la un oras la altul. Se spune ca americanul mediu, bland si decadent, atunci cand vede suvite de fum negru ridicandu-se de la un orizont la altul, cand noaptea singura lumina dupa care se poate orienta e rosul palpaitor al flacarilor care coboara pe cer, e paralizat de frica si panica si nu face nimic pentru a lua masuri impotriva bandelor de gherila care ataca centrele de putere ale societatii.

Pentru a justifica violenta, ei trebuie sa poata pretinde ca elibereaza oameni. Si daca oamenii trebuie sa fie eliberati, atunci e necesar sa pretindem, cel putin, ca au dreptul de a-si crea propria natiune. Partidul Comunist a cerut eliberarea lor, pentru a se rupe de Statele Unite si pentru a-si infiinta propria natiune in interiorul granitelor noastre.

Pentru a cuceri Statele Unite (intregul teritoriu al tarii) va fi necesar, spun ei, sa implicam atat albii, cat si negrii. Si, in general, pentru a-si transforma revolutia din America din razboi rasial intr-unul de clasa.

Acum, cand vorbesc despre presiuni de sus, ei se refera la folosirea oamenilor lor si a influentei lor in cadrul guvernului vizat de preluare, pentru a propune recomandari oficiale pentru legislatie. Recomandarile sunt, desigur, oferite, se presupune, ca solutii la probleme nationale, dar, atunci cand sunt adoptate ca legi, singurul lor efect real e de a creste considerabil puterea guvernului si de a apropia tara mult mai mult de obiectivul final. Presiunea de jos implica apoi folosirea influentei lor asupra diferitelor organizatii de masa din tara pentru a crea aparenta unui mare sprijin popular pentru aceste recomandari. Desigur, membrii acestor organizatii nu trebuie sa suspecteze niciodata ca sunt folosite pentru a promova programul comunist. Acum, majoritatea tacuta, omul obisnuit e prins fix la mijloc. Se uita mai sus si vede un purtator de cuvant foarte respectat al guvernului care pledeaza pentru o legislatie socialista. Se uita in jos si vede multimi de demonstratii care striga acelasi lucru. Isi zice: „A innebunit toata lumea sau doar eu ?”. Acum, el e inca in majoritate, desigur, dar el nu stie asta. Crede ca e depasit numeric si se supune la ceea ce crede ca reprezinta vointa democrata a majoritatii.

Nu trebuie sa ne facem iluzii si sa credem ca comunistii si-au plasat agitatorii doar in comunitatile de negri. Lucreaza pe ambele parti ale strazii. Ei vor ura, violenta si varsare de sange intre rase si nu le pasa cum o obtin sau pe cine folosesc; chiar si pe copii daca e necesar.

Probabil v-ati intrebat de ce Partidul Comunist a fost un sustinator fervent al campaniei de introducere a unui program de studii pentru negri in liceele si universitatile americane. Motivul devine evident, din momentul in care aruncati o privire asupra cartilor si a manualelor de studiu.

De ce Partidul Comunist ar ataca familia traditionala ? Pentru ca obiectivul real e de a elimina familia, ca posibila sursa alternativa de orientare si sprijin. Toate regimurile totalitare se straduiesc sa distruga unitatea familiei, pentru a elimina orice loialitate care ar putea fi mai mare decat cea fata de stat.

Suntem atat de obisnuiti sa gandim in termeni de concepte de razboi de moda veche, incat nu am reusit sa ne dam seama ca armele preferate ale cuceririi comuniste sunt, in schimb: propaganda, viziunea distorsionata a istoriei, tacticile de subversiune interna, predicarea urii pentru a incita la dezordine civila, tradarea, santajul, calomnia. Toate acestea sunt comise de soldati care nu poarta uniforma si care pretind ca sunt cetateni loiali ai tarii vizate, marcata pentru cucerirea din interior. Cel de-al treilea razboi mondial 9, care face ravagii in jurul nostru chiar acum, e un razboi: politic, economic, psihologic si spiritual. De fapt, bomba, ca arma psihologica, e aruncata asupra poporului american in fiecare zi.

A fost o vreme (si nu cu mult timp in urma, cred) cand am fi putut iesi din aceasta situatie, fara vreun sacrificiu prea mare din partea nimanui. Dar, nu am facut-o. In schimb, am dormit ! Oriunde ma uit, vad barbati si femei care stiu ca comunistii avanseaza in aceasta tara. Ei stiu ca trebuie facut ceva si ca cineva trebuie sa le tina piept. Dar, ei insisi nu fac nimic; raman tacuti, deoarece se tem ca daca vorbesc, va fi daunator pentru afaceri, s-ar putea sa piarda vreun client sau isi pot pierde chiar si locurile de munca. Sau probabil ca primesc un cec guvernamental constant si sunt deja prea dependenti de unii dintre aceiasi oameni si programe carora stiu ca ar trebui sa li se opuna. Am depasit, acum, pragul solutiilor nedureroase si al patriotismului de salon.

Ei bine, in regula ! Ce facem in legatura cu asta ? care sunt contramasurile care trebuie luate ? si de unde incepem ? Inainte de a castiga, in sfarsit, aceasta batalie (si trebuie sa ma grabesc sa spun ca nu am nici o indoiala ca vom castiga. Sunt din ce in ce mai convins de acest lucru !), inainte de a vedea, in sfarsit, victoria, trebuie sa transmitem adevarul fiecarui barbat, femei si copil din America. Nu am nici o idee despre ce va face fiecare dintre voi, in zilele critice care urmeaza. Poate fi: mult, putin, chiar nimic. Nu stiu ! Numai tu poti raspunde la aceasta intrebare. Dar, doamnelor si domnilor, orice ati decide sa faceti pentru tara voastra, faceti-o repede, faceti-o acum. Fiecare minut de intarziere suplimentara va creste mult pretul victoriei finale !

M.W.: Care ar fi figurile-cheie din spatele agendei "Eveniment 201” ? 10

George Edward Griffin:Nu sunt sigur ca putem da nume. Stim ca exista multe straturi de control si de influenta, un fel de informare piramidala. La nivelul cel mai de jos, desigur, sunt doar oamenii obisnuiti; majoritatea dintre ei nici macar nu stiu ce se intampla. Pe vremuri, un invadator putea veni cu o armata superioara, iar oamenii tarii invadate se revoltau in constiinta lor, dar se supuneau deoarece daca nu o faceau, erau ucisi. Acum, daca vor sa-i cucereasca pe oameni in acest mediu social si politic, trebuie sa o faca prin intermediul mintii. Si bineinteles, astazi, cu toata tehnologia de care dispunem si controlul asupra comunicatiilor, al imaginilor, al sistemului scolar si al mass-mediei, ei detin controlul absolut asupra canalului de informatii care ajunge la omul obisnuit. Iar oamenii obisnuiti, care nu sunt constienti ca exista un adevarat razboi pentru mintea lor, vor fi neajutorati; si atat timp cat oamenii sunt la limita fricii, sunt dispusi sa renunte la libertatile lor si sa plateasca foarte multe taxe.

Ideea ca, din punctul meu de vedere, inamicul se afla intr-o categorie, numita colectivism (iar, acesta e cuvantul care se aplica la toate aceste lucruri: socialism, comunism, fascism, nazism – toate aceste lucruri sunt doar variante ale colectivismului)… Aceasta e filozofia bazata pe presupunerea ca grupul e mai important decat individul si ca acesta din urma trebuie sacrificat daca e necesar, pentru binele superior al celor mai multi. Asta e trucul ! faci asta "pentru societate”. Ei ne pacalesc sa credem ca daca actionezi in propriul interes, inseamna ca esti cumva egoist. Nimic nu poate fi mai departe de adevar ! Cei dintre noi care au descoperit acest truc cu mult timp in urma si-au dat seama ca intra in joc interesul personal constient. Daca actionezi din interes personal, descoperi curand ca cea mai buna modalitate de a beneficia de tine insuti e sa ajuti alti oameni. Se va intoarce la tine !

M.W.: Intrebarea e cum intoarcem nava din drum.

George Edward Griffin:Cred ca drumul spre iadul politic din America e sa votezi pentru raul cel mai mic dintre cele doua. Ei creeaza conflicte, deoarece conflictul creeaza frica si confuzie. Si din cauza acestui haos, oamenii nu sunt foarte analitici, ci incearca doar sa obtina un raspuns rapid, de obicei la intrebarea: "cu cine vom vota ?”. Ei cred ca daca voteaza doar pentru cineva care e persoana potrivita, totul va disparea.

Nu poti astepta pana cand se publica lista de candidati si sa te intrebi: "pe care din ei il voi alege ?”. In acel moment, jocul e jucat. Toti acei candidati au fost alesi inainte sa iti dai seama. Trebuie sa intri in politica la nivel local, astfel incat sa ai o anumita influenta, in ceea ce priveste alegerea candidatilor care sunt alesi. Acest lucru incepe de la nivelul de baza ! Nu se incepe de sus, ci de jos. Daca vom face aceasta treaba, vom influenta ambele partide politice (republicanii si democratii), la fel cum o fac adversarii nostri.

Greutatile ne intaresc. Nu am fi avut Revolutia Americana si nu am fi avut modelul bine ordonat pentru Constitutia americana (modelul corect al unei republici in lumea moderna) daca tirania regelui George al III-lea 11nu ar fi fost insuportabila. Toate lucrurile bune din viata sunt, de obicei, rezultatul unui fel de ricoseu impotriva a ceva care nu e deloc bun, foarte dureros.

Din punct de vedere filozofic, ar trebui sa fim recunoscatori ca aceasta miscare toxica are loc, in ciuda faptului ca e o tragedie si ca raneste oamenii, dar, fara ea, am fi putut sa mergem drept in acea oala cu apa si, in cele din urma, sa ne oparim. Dar acum, broasca a sarit afara. Si acum, avem sansa de a crea o noua viziune si va fi grozav !

De-a lungul istoriei, a fost intotdeauna o minoritate infima… Istoria a fost dintotdeauna scrisa de 1% din populatie. 15% din populatie creeaza istoria si ii urmeaza pe lideri, pe liderii de gandire ai procentului de 1%. Dar, acel 15%, in ansamblu, e ceea ce schimba istoria. Astfel, tot ce trebuie sa facem e sa ajungem la cei 15% din populatie. Cred ca astazi, dupa atata timp, avem mai mult de 15%. Trebuie doar sa-i aducem impreuna, pentru ca ei sa-si dea seama ca nu sunt singuri. Si asta e sarcina noastra, acum !

Robert W. Malone12:Cred ca Justin P.J. Trudeau, premierul canadian, a calcat pe o mina de teren atunci cand a asmutit sistemul bancar din Canada impotriva soferilor de camion. Pentru acele proteste pasnice ale camionagiilor (stiti, cel mai violent act al lor a fost sa claxoneze), ca represalii, le-a fost blocat accesul la conturile bancare, precum si tuturor celor care i-au sustinut in vreun fel. Si din acel moment, treptat, am inteles cu totii ce se intampla cu adevarat.

Acestia se vor sacrifica si considera ca e o virtute deoarece demonstreaza supunerea lor totala fata de cult, fata de grup, pentru a avea un comportament ritualic care le face rau.

Dupa parerea mea, primul pas pe care trebuie sa il faceti e sa iesiti de sub mecanismele de control. Iar, asta inseamna sa-ti inchizi (permanent) televizorul, sa nu asculti de frica indusa de mass-media si sa te eliberezi de datorii, care te controleaza pe tine si controleaza totul din jurul tau. E vorba de arma care e folosita !


Mattias Desmet13:Am doua masterate: unul in psihologie clinica si altul in statistica. Iar, la inceputul crizei de Co*vid-1*9, am inceput sa studiez putin statistica. Modelul matematic initial si statisticile initiale au supraestimat dramatic pericolul virusului. Acela a fost momentul in care am inceput sa ma gandesc, cum a fost posibil ca o intreaga societate si o intreaga populatie sa fie tinta unei naratiuni care, in multe privinte, era vadit gresita.Dupa cateva luni, mi-a devenit clar ca singurul mecanism care putea explica ceea ce se intampla in societate era ceea ce se numeste de obicei "formarea in masa”.

Formarea in masa e identica cu hipnoza, iar acest termen se refera la un tip specific de formare de grup, care are efecte caracteristice foarte speciale la nivelul functionarii mentale individuale. Unul din aceste efecte e acela ca un individ care se afla in ghearele "formarii in masa” isi pierde, de obicei, orice capacitate de a lua o distanta critica fata de ceea ce ceilalti cred, fata de ceea ce crede grupul.

Formarea in masa apare, in mod obisnuit, intr-o societate atunci cand sunt indeplinite conditii foarte specifice. Prima si cea mai importanta conditie e ca o mare parte a populatiei trebuie sa se simta singura. Odata ce oamenii se simt deconectati de mediul inconjurator, vor incepe, de obicei, sa experimenteze o lipsa de sens in viata. Si in aceste conditii, daca o naratiune e distribuita prin mass-media, indicand un obiect al anxietatii si o strategie pentru a face fata acestuia, ei se conecteaza brusc la un mic obiect al fricii (de ex., coronavirusul), apoi oamenii nu se mai simt singuri, ci se simt din nou conectati.

Noul tip de legatura sociala e extrem de problematic, tocmai fiindca legaturile dintre indivizi se deterioreaza si mai mult, iar legatura dintre individ si colectivitate devine din ce in ce mai puternica, ceea ce ii face pe acestia sa fie dispusi sa sacrifice totul pentru colectivitate: sanatatea, bogatia, viitorul copiilor sai, totul. Un alt lucru care e cu adevarat caracteristic indivizilor in formarea in masa e faptul ca devin radical intoleranti fata de vocile disonante. Oamenii care nu sunt de acord cu masele sunt stigmatizati si, in cele din urma, masele sunt inclinate sa ii distruga pe cei care nu sunt de acord cu ele. Si fac acest lucru ca si cum ar fi o datorie etica sa procedeze astfel.

Una din cele mai clare ilustratii ale acestui lucru a fost atunci cand liderii Partidului Comunist al URSS-ului au fost condamnati la moarte (adesea, torturati pana la moarte). Ei nu ripostau, ci spuneau lucruri de genul: "Daca asta ajuta Partidul Comunist, e placerea mea sa o fac”. Acest lucru a fost observat in toate exemplele majore de formare in masa din istorie.

Aristotel scria ca "democratia nu e doar regula majoritatii. Democratia e un sistem in care majoritatea e la conducere. Respectand drepturile si principiile elementare, de baza ale minoritatilor; in caz contrar, democratia devine o tiranie a majoritatii”.

(Socrate insusi a devenit o victima al acestui mecanism. A fost condamnat la moarte, prin votul majoritatii, deoarece a protestat pentru drepturile si protectia minoritatii.)

Liderii de masa (cei care pronunta naratiunea in spatial public) sunt, de obicei, ei insisi hipnotizati. Ei cred ca trebuie sa remodeleze societatea, pentru a putea face fata provocarilor cu care se confrunta societatea. Si cred cu atata fanatism in aceasta ideologie, incat cred ca e justificat sa manipuleze, sa triseze si sa foloseasca tot felul de naratiuni, pentru a-i convinge pe oameni sa fie de acord cu aceasta ideologie.

("Statul a luat locul lui Dumnezeu… dictaturile socialiste sunt religii, iar sclavia de stat e o forma de cult.” – Carl Jung, 1961)

Cel mai important lucru e intotdeauna ca vocile disonante sa continue sa se exprime. De asemenea, e extrem de important ca ele insele sa nu inceapa sa formeze vreo masa sau multime. Pentru ca acest lucru se intampla foarte usor. Odata ce incepe o formare in masa pe scara larga, cei care nu sunt de acord cu ei se simt amenintati si pot incepe sa formeze si ei o masa. Deci, e extrem de important sa nu formam o masa, adica, sa formam un grup coerent. Ceea ce unifica grupul, in primul rand, ar trebui sa fie faptul ca toti cei care fac parte din grup pot avea propria opinie si pot vorbi in felul lor.

E putin cinic, dar, pana la urma, e o veste buna ca formarea in masa si totalitarismul se autodistrug intotdeauna intr-un interval de timp relativ scurt. Si, cel mai important, desigur, e ca trebuie sa te asiguri ca sistemul nu te distruge pe tine, inainte de a se distruge pe el insusi.


David E. Martin14:Cand Forumul Economic Mondial (FEM) spune: "Veti fi fericiti !”, ceea ce vrea sa spuna e: "Veti fi inrobiti !”. De aceea se vorbeste despre o Mare Resetare. De aceea vorbesc despre introducerea acestei agende cvasi-comuniste, cvasi-socialiste. Ei stiu ca am ajuns la un punct in care nu mai putem continua pe calea indatorarii din ce in ce mai mari, deoarece avem o generatie care, la propriu, nu-si permite sa cumpere o casa. Si astfel, e usor sa spui acestei generatii: "va vom ierta datoriile de scolarizare” si astfel avand asteptari mai mici, veti inchiria pentru totdeauna. Vom sarbatori "miscarea caselor mici”; vom face toate aceste lucruri care suna grozav deoarece ne modeleaza naratiunea, astfel incat sa devenim capabili sa ne asteptam la mai putin. Ceea ce trebuie sa facem e sa nu ne asteptam la mai putin, ci trebuie sa eliminam ineficientele, astfel incat sa putem experimenta mai mult. Si aceasta e distinctia subtila care lipseste din Marea Resetare.

M.W.: Explica-mi, daca vrei, ce se intampla din punct de vedere stiintific in mintile noastre atunci cand ne aflam intr-o stare de frica si apoi, cum ne afecteaza alegerile externe, in ceea ce priveste viata noastra.

David E. Martin:Problema nu e legata de Co*vid-1*9, de vaccinuri sau de orice altceva. Nu e vorba de asta ! Acesta e impulsul polarizator care da nastere sensibilitatii noastre generale, care apoi amplifica disponibilitatea noastra de a cadea in plasa clasificarilor reflexive, precum rasa sau "-ismele” pe care vrem sa le combatem. Cu cat putem distrage mai mult atentia oamenilor, creand iluzia ca totul e infricosator, cu atat mai mult putem manipula populatia.


M.W.: Ai crede ca persoanele cu un IQ mai mic ar fi mai sensibile la acest lucru, dar se pare ca e invers. Ai remarcat asta ?

Mark MacDonald15: Da si pare sa prezica statutul educational si IQ-ul. Oamenii care sunt foarte inteligenti tind sa primeasca o multime de titluri profesionale. Acei oameni au petrecut atat de multi ani in institutii pentru a obtine acele diplome incat au dezvoltat o incredere nu doar in institutiile de invatamant, ci si in cei care le sprijina, care sunt, in mare parte, organisme guvernamentale. Astfel, ei pornesc de la ideea ca daca e spus de universitate, de guvern, probabil ca va fi adevarat.

Asadar, cred ca exista o deconectare intre oamenii destepti si cu multe diplome si realitatea reala, cu experienta traita a vietii, pe care nu o vezi la oamenii care lucreaza afara efectiv, cu mainile lor tot timpul.

China a ras capetele femeilor si le-a imbracat pe toate in haine neatractive si asexuale. A facut acelasi lucru pentru barbati. Aceasta tehnica a fost folosita in secolul al XX-lea de fiecare regim totalitar. Au asexualizat populatia, astfel incat sa nu mai existe nici dorinta, nici bipolaritatea masculina si feminina. Toti par niste automate. Apoi, in loc sa se intoarca spre ei insisi, s-au indreptat catre stat.

De-a lungul anilor, in practica mea, am observat un declin constant in exprimarea masculinitatii sanatoase si a feminitatii sanatoase. Separarea sexului masculin de cel feminin e acum aproape completa. Si se datoreaza, in special, atacurilor continue impotriva masculinitatii si a degradarii feminitatii. Daca structura noastra familiala se pierde in generatia urmatoare, ce ne ramane ? Doar o gramada de indivizi apatici, care isi traiesc viata virtual, in spatele unui ecran de calculator, si care urmeaza ordinele guvernului.

Del M. Bigtree16: Cautam sa fim confirmati pentru sistemul nostru de convingeri, nu-i asa ? Astfel, un medic se duce la Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor si institutia spune ca e adevarat despre o chestie. Medicul considera ca trebuie sa fie adevarat, asa ca decide sa ramana in acea zona. De fapt, oamenii din afara sistemului spun: "Vreau sa pun intrebari diferite Centrului ! De unde provine studiul ?”, "Stiti, asta e ceea ce fac eu !”.

Ceea ce am invatat despre stiinta e ca ei se uita la un fragment din lume si asta e tot ce vad. Doar la asta se uita. Ei nu vad lumea !

Acestea nu sunt reguli care sa ma guverneze pe mine, ci sa guverneze guvernul ! 17Cum ar fi "ce ai voie si ce n-ai voie sa-mi faci”.

M.W.: Explica-mi, daca vrei, ce se intampla din punct de vedere stiintific in mintile noastre atunci cand ne aflam intr-o stare de frica si apoi, cum ne afecteaza alegerile externe, in ceea ce priveste viata noastra.

Mark MacDonald: Acest lucru e bine cunoscut si bine cercetat in literatura psihologica si psihiatrica, ca atunci cand cineva se teme, cand cineva se afla intr-o stare de frica, acea persoana nu poate gandi rational. Va intoarceti la un mod mai primitiv de a lua decizii, care e puternic influentat de emotii. Si cand esti plasat intr-o stare cronica de frica, asa cum am fost pe perioada pandemiei de Co*vid-1*9, ajungi intr-o stare pe care eu as numi-o "stare traumatizata”, ceea ce inseamna ca nu esti doar speriat pe moment, ci si incremenit. Iti vezi suspendata capacitatea de a gandi critic.

Am fost pregatiti timp de decenii sa ne temem, fie ca era vorba de "lasa-te jos si acopera-ti capul”, pentru a ne proteja impotriva amenintarii de distrugere nucleara sau, mai recent, impotriva iminentului colaps ecologic al planetei noastre in 12 ani, despre care AOC 18si Greta Thunberg 19ne tot avertizeaza. Toate aceste temeri sunt, intr-o oarecare masura, bazate pe realitate. Ele nu sunt complet inventate, dar sunt exagerate atat de mult, incat nu mai putem rationa asupra lor.

M.W.: Cum intoarcem nava din drum ?

Mark MacDonald: Exista, de fapt, o cale de urmat si una de iesire, dar va fi nevoie de munca si va fi nevoie, de asemenea, sa recunoastem ca am gresit fata de noi insine si ca suntem parte a acestei probleme. Nu guvernul a cauzat aceasta stare, ci a facilitat-o. Ceea ce a cauzat-o a fost faptul ca am dormit la volan. Daca nu ne asumam responsabilitatea, nu putem merge inainte.

M.W.: Ce conteaza cel mai mult pentru tine ?

Del M. Bigtree: Cred ca e libertatea. Libertatea ! Vreau cat mai putine legi, suficiente atat cat sa ne impiedice sa ne omoram intre noi. Adica, am inteles… mai exista si nebuni pe lumea asta. Trebuie sa gasim vreun echilibru. In cele din urma, vreau ca copiii mei sa traiasca intr-o lume in care sa fie liberi, sa viseze, sa isi asume riscuri, sa esueze, sa reuseasca.

Ma gandesc la faptul ca daca cineva mi-ar lua esecurile, nu as putea face ceea ce fac acum daca cineva m-ar fi impiedicat sa sufar cu adevarat, sa invat lectii greu de invatat, astfel incat sa nu mai fac niciodata acea greseala.

Zev Zelenko20:Adevarata pandemie, astazi, e razboiul psihologic care se poarta impotriva fiecarei fiinte umane. Vedeti, daca luati o fiinta umana si o puneti intr-o stare de frica cronica, daca o asociati cu izolarea umana, ceea ce se intampla e ca ea se descompune psihologic si traieste intr-o asemenea durere emotionala incat va gravita intr-un mod irational catre orice lucru care ii promite ca ii va usura acea durere.

Spuneti pur si simplu nu. Revoltati-va intr-un mod non-violent. Ei nu-i pot intemnita pe toti, nu-i pot concedia pe toti, dar pot concedia indivizii care sunt separati si nu lucreaza impreuna si care cedeaza in fata fricii. Si nu-ti sacrifica viitorul pentru cateva beneficii din prezent. Ar trebui sa sacrifici probabil confortul prezentului, ca sa ai un viitor…


J.P. Sears21:Sa convingi oameni buni sa faca lucruri rele, lucruri daunatoare, si sa creada ca sunt bune… e un loc primejdios, deoarece arata bine. Te simti minunat, in timp ce esti folosit.

Cand am inceput sa-mi dau seama ca: "Mai sa fie, poate fi libertatea un concept polarizant din anumite motive ?”, inseamna ca suntem cetateni americani ! Asa ca, teama mea a fost ca as putea pierde totul (publicul meu, afacerea mea…), dar am stiut ca, mai ales avand un fiu pe lume, ii voi imprima ceva in psihicul lui si-n inima lui frumoasa, inocenta si fragila. Ii voi imprima barbatul care sunt sau voi imprima cochilia goala a barbatului care refuz sa fiu ! Si am stiut, in acel moment, ca sunt dispus sa risc sa pierd totul, pentru a face asta. Mai degraba, as prefera sa adun cutii de conserve de pe marginea drumului, pentru a-mi hrani familia, decat sa traiesc in dezacord cu adevarul meu si sa-mi tradez fiul.


Lily Tang Williams22:M-am nascut in China comunista cu doi ani inainte ca Mao sa inceapa "revolutia culturala” 23. Asa ca, a trebuit, cand eram copii, sa fim indoctrinati si sa scandam sloganuri si sa tinem in mana cartile "Mica carte rosie a lui Mao”, pentru a spune "Traiasca presedintele Mao, traiasca Partidul Comunist !”.

(Inspirat de dictatorii Uniunii Sovietice, Vladimir Lenin si Iosif Stalin, liderul comunist al Chinei, Mao Zedong, a imprumutat din manualul Revolutiei Ruse din octombrie 1917. Pentru a lupta impotriva fortelor anticomuniste, Lenin a organizat o ramura militara a Partidului lui Comunist, cunoscuta sub numele de "Armata Rosie”. Urmand exemplul, Mao si-a botezat armata "Garzile Rosii”. Cu toate acestea, soldatii lui Mao nu au fost inrolati din armata sa, ci garzile lui rosii au fost formate din liceeni si studenti.)

Astfel, a folosit tinerii pentru a porni o revolutie culturala, pentru a: distruge statuile, arde cladiri vechi, incrimina toate religiile, urmari toate vocile disidente si ii intoarce pe toti chinezii unii impotriva altora. Membrii familiei s-au intors unii impotriva celorlalti, la fel au facut vecinii.

(Presedintele Mao a fost profund influentat de ideile lui Lenin despre marxism si revolutie si l-a laudat adesea pe Stalin ca fiind un mare lider.)

A lansat campania "Marele Salt Inainte” in anii 1950 si a ucis 2 milioane de proprietari de terenuri, iar aproximativ 40-60 de milioane de oameni au murit de foame. Oamenii comercializau cadavrele copiilor lor pentru a le manca si a supravietui, astfel incat canibalismul era peste tot.

(Prin razboi, tortura, executii si foamete, presedintele Mao a provocat moartea a 80 de milioane de oameni nevinovati, ceea ce il face cel mai sangeros dictator din toate timpurile.)

Mao a vrut sa creeze o societate fara deosebire de sex, asa ca fetele ca mine de la acea vreme nu puteau purta rochii frumoase si nu puteau sa se machieze, ci trebuia sa aratam ca barbatii (adica, unisex). Asa ca singurul lucru in care mai puteam crede, cand eram copila, era comunismul, iar Mao era noul zeu.

Tinerii sunt folositi, astazi, pentru a face revolutia culturala americana, pentru a-i face pe copii sa nu mai aiba incredere in parintii lor. Si ei spun: "Oh, parintii mei nu ma inteleg, sunt confuz, asa ca trebuie sa ma adresez profesorilor mei, sa ma adresez altor autoritati”. Uitati-va la Revolutia Culturala a lui Mao, pentru a spune cate asemanari sunt !

Suntem o republica constitutionala cu democratie reprezentativa, asa ca oamenii voteaza, dar avem o separare a puterilor. Asa ca, daca majoritatea voteaza "sa te manance la pranz”, Curtea Suprema poate spune ca "nu, nu puteti face asta”.

Tot ceea ce vorbiti despre: socialism, comunism, globalism si nazism… ghici ce ? E vorba de o societate colectiva.

(Colectivismul la nivel international e cunoscut, in esenta, sub numele de "globalism”, care e adesea promovat ca un cadru pentru unitate si si durabilitate. Sub pretextul filantropiei, liderii miscarii globaliste profita de orice criza posibila pentru a-si promova planul de a inlocui suveranitatea nationala cu un guvern mondial unic. 24)

E trist sa spunem ca americanii, care traiesc intr-o tara libera, nascuti ca americani, sa nu-si recunoasca privilegiile. Te-ai nascut american, intr-o tara libera ! nu ai suferit niciodata de foame ! Si trebuie sa mergeti in alte tari, pentru a afla de ce foarte multi imigranti vor sa vina aici.


Allen B. West25:Tara denumita Statele Unite ale Americii a fost fondata pe principiul ca individul e suveran in fata institutiei guvernamentale. Si e o filozofie de guvernare care spune: "Esti un individ liber.” sau o filozofie de guvernare care spune: "Esti un servitor si un obiect”.

Drepturile naturale ale fiecarui individ sunt: viata, libertatea si proprietatea, iar in aceasta tara, acestea se bazeaza pe o premisa care nu a fost stabilita niciodata, faptul ca individul e suveran. Deoarece drepturile sale ii sunt date de un Dumnezeu suveran.


Tricia Lindsay26:Avem drepturi inalienabile doar in virtutea faptului ca suntem oameni. Prin urmare, principala lor responsabilitate, in calitate de guvern, e de a proteja aceste drepturi.

Decizia statului de a indeparta, legal, copiii cu disforie de gen de parintii care se opun tratamentului de tranzitie cu hormoni e impotriva Constitutiei SUA. Singurul moment in care un parinte isi pierde drepturile e in cazul unor circumstante extreme… Ceea ce fac ei e sa dezmembreze familiile, pentru a prelua controlul asupra copiilor.

In calitate de cetateni ai acestei tari, avem dreptul de a desfiinta un guvern si de a crea unul nou, iar aceasta e autoritatea care ne-a fost acordata. Acest lucru e scris in legislatia noastra (Declaratia de Independenta, Constitutia Statelor Unite, Declaratia Drepturilor Omului 27). Avem drepturi inalienabile, iar fundamentul acestora e reprezentat de libertatile noastre. Iar, daca nu le avem, nu avem viata. Asa ca, trebuie sa: ne trezim, ne ridicam, luptam.


Vanessa "Gothix”28: (vizavi de acea decizie abuziva a statului)… e ruperea legaturii dintre parinte si copil. Cea mai mare aparare impotriva comunismului e familia traditionala.

(In capitolul 2 al ‘Manifestului comunist’, Karl Marx a scris: "Abolirea familiei ! (…) Familia burgheza va disparea de la sine”.)

Cu totii ne luptam unii cu altii. Iar, modul in care combatem acest lucru e sa facem opusul a ceea ce acesti stapani ai razboiului vor sa facem – sa ne luptam unii cu altii. Ar trebui sa invatam cum sa iertam si sa invitam alti oameni la masa, chiar daca nu suntem de acord cu ei, si sa ne acordam binecuvantari unii altora, chiar daca stim ca au facut ceva cu care nu suntem deloc de acord. Pentru ca asa ne vom vindeca, in cele din urma, ca natiune: intelegand ca venim cu totii din medii diferite si ca traim aici impreuna; si sa incepem sa comunicam.


Martin Armstrong29:FEM-ul a vandut aceasta idee deoarece toate guvernele nationale si federale ale lumii se afla la zid. Aveti toate aceste guverne care sunt, practic (si neoficial), falite. Deci, ceea ce se va intampla e ca daca vor intra in incapacitate de plata, atunci toti oamenii care si-au pierdut pensiile pe care s-au bazat vor lua cu asalt palatele cu furci. FEM-ul vinde ideea ca ne indreptam spre marxism si ca inca se poate pastra puterea.

E o reinstituire a marxismului in care comunismul detinea toata proprietatea.

(In ‘Manifestul comunist’ de la 1848, Karl Marx 30scria: "Teoria comunismului poate fi rezumata intr-o singura propozitie: abolirea proprietatii private”.)


Fratii Kwak31:Daca va ganditi la ceea ce a creat bogatia oamenilor bogati de-a lungul multor ani din istoria noastra umana, a fost proprietatea asupra pamantului. Si aveti guverne, chiar acum, care cauta sa preia controlul asupra proprietatii imobiliare… si se intampla peste tot ! Si aveti aceasta miscare de indivizi care spune ca "oamenii nu ar trebui sa profite niciodata de pe urma proprietatii imobiliare”. Din pacate, aceasta ideologie e ceea ce guvernul foloseste pentru a prelua controlul. Daca ne uitam la datele din 2001 pana in 2015, se observa o tendinta lenta si constanta catre mai multe corporatii care detin case unifamiliale, apartamente, spatii de birouri si tot mai putine persoane fizice care detin efectiv proprietati imobiliare.Grupul "Blackstone” a strans recent suma-record de 50 mld. USD, pentru a prelua case de la familiile americane.

(In timpul pandemiei de Co*vid-1*9, cand tuturor oamenilor li s-a ordonat sa se inchida in casa, de ce guvernele din intreaga lume au facut exceptii pentru proteste in masa ? Cu totii am auzit sintagma "vanzare la pret redus”; in acest caz, nu e metafora. Atunci cand o comunitate e afectata de proteste, valoarea proprietatilor locale se prabuseste. Apoi, investitorii acapareaza imobilele devalorizate la un pret scazut. In multe cazuri, liderii comunitatilor decimate primesc comisioane, pentru a permite acest transfer de avere.)

Cu cat exista mai multi oameni care nu detin propria casa si nu sunt independenti din punct de vedere financiar, cu atat se creeaza mai multa dependenta fata de corporatiile financiare care castiga de pe urma situatiei lor. Ne indreptam spre o lume in care oamenii nu mai detin nimic. Mereu spun: "daca noi nu detinem nimic, atunci cine detine ?”.

Singura problema reala care exista in lume e dezbinarea. E faptul ca oamenii nu sunt dispusi sa vorbeasca in particular unii cu altii, sa patrunda in inimile lor si sa se cunoasca intre ei ("Hei, tu ce crezi despre chestia cutare ?”, "Iata ce cred eu !”). Si da, exista o modalitate prin care putem lucra impreuna, pentru a rezolva aceste probleme. Pun pariu ca majoritatea celor din "Generatia Z” 32ar spune da. Prin asta am trecut noi, acum, si de aceea ma bucur ca avem varsta pe care o avem, deoarece putem fi lideri in aceasta dezbatere.


Zuby33:Un lucru interesant pe care l-am observat e ca, chiar si in cazul multor ideologii, ceea ce oamenii numesc in zilele noastre "woke” 34… Daca astia ar fi acesti oameni oribili, ingrozitori, bigoti, rasisti, xenofobi, suprematisti albi, nici macar nu ar functiona ! Singurul motiv pentru care functioneaza e faptul ca oamenii sunt atat de plini de compasiune, incat vor sa se asigure ca folosesc cuvintele si frazele potrivite. Deci, de fapt, abuzati de faptul ca ei sunt oameni decenti si luati aceasta compasiune si o indreptati catre "acesta e grupul de oameni impotriva caruia ar trebui sa fiti suparati”. Ei au transformat compasiunea umana in arma.

Atunci cand oamenii se tem, nu doar ca accepta autoritarismul, ci il si cer. Ei vor cere si ca cineva sa faca ceva, cineva sa preia conducerea si sa-mi spun ace sa fac. Cum ar fi: unde sa stau ? pe unde sa merg ? ce sa fac ? care sunt regulile ? Si, din nou, oamenii de la putere se folosesc intotdeauna de acest drept, spunand: "Niciodata nu trebuie sa irosim o criza buna ! ”. Putem profita de acest lucru si putem adopta politicile pe care in mod normal nu le-am putea accepta. Si probabil chiar si dupa ce criza se termina, probabil ca putem pastra 30% din drepturi si, in timp, trecand prin mai multe crize, dintr-o data avem un guvern sau un individ care are mult mai multa putere decat ar trebui sa aiba.

Nu cred ca societatile noastre occidentale si-au acordat timp pentru o privire de ansamblu, pentru a vedea si a aprecia cat de mult progres a fost facut in ultimul secol. Am facut progrese incredibile pe atat de multe planuri diferite ! Ceea ce avem aici e, de fapt, o societate grozava. E imperfecta si ar trebui sa facem in continuare ajustari cu atentie, pentru a incerca s-o facem mai buna ! Si cred ca de aici provine cea mai mare parte a urii: de sine, de natiune sau fata de celalalt sau orice altceva. Aceasta lipsa de perspectiva si de recunostinta si incapacitatea de a ne acorda o clipa de ragaz din activism si de a spune: "Asteapta ! De fapt, am atins un punct foarte unic si special din istorie. Sa fim atenti la acest lucru !”.

M.W.: In acest sens, ca o persoana care a calatorit prin lume, ai intalnit vreo natiune care sa-si corecteze cursul, dincolo de pacatele sale, mai mult decat SUA ?

Zuby: Nu.


Rizza Islam35:Acest mediu care a fost creat,corupt si manipulat nu respecta: femeile, copiii si barbatii. Nu-i pasa de familie. De aceea, trebuie sa atace notiunile si ideile de "mama” si de "tata”, deoarece mama va proteja copilul, iar tatal femeia, iar amandoi vor proteja societatea.

Masele de oameni au fost trezite brusc intr-o perioada foarte scurta de timp, astfel incat acum s-a creat un efect de domino al constientizarii pe intreaga planeta. Oamenii nu se mai pot intoarce in Matrix, acum ! Nu pot, dar multi oameni incearca sa o faca.


Brian Echevarria36:Cand vorbesti despre relatia parinte-copil, vorbesti despre ceva primordial, care se afla in inima liberalului (adica, nu a marxistului); e in inima unui om care e conservator. Ei forteaza limitele unui lucru pe care nu il pot controla.

Ceea ce s-a intamplat nu poate fi descris decat ca fiind divin, motiv pentru care natiunea americana, ideologia noastra si modul nostru de viata 37se afla mereu sub acest atac necrutator, pe care l-am invins de nenumarate ori si il vom invinge si de data aceasta.


Ajua Mason38:Mass-media a facut o treaba buna in a ne rapi capacitatea de a gandi pe cont propriu si pentru noi insine. Daca putem recastiga aceasta capacitate, cred ca putem construi o America mai puternica.


Maximo Alvarez39: Am trait ceea ce se intampla azi, in tara noastra, cand aveam 11 ani. Imi amintesc foarte bine toate acele promisiuni din partea unui tip, pe nume Castro, despre cum 99% din oameni au crezut promisiunile desarte, pentru a salva Cuba. Imi amintesc cum le-a promis fermierilor, celor din "Uajidos”, ca vor fi proprietarii pamanturilor. Imi amintesc toate promisiunile pe care le auzim azi, despre educatie gratuita si asistenta medicala gratuita, despre pamant gratuit si, Doamne, fara libertate !


NB: De aceea era nevoie de dreptul constitutional de a avea acces la si de a se folosi, pentru aparare, de arme letale (armele albe si cele de foc), precum si recunoasterea dreptului de proprietate particulara a cetateanului (din Romania si Republica Moldova) 40asupra acelor arme, impotriva abuzurilor guvernului despotic, in caz de ineficienta ori de sabotaj al instantelor de judecata la apararea demnitatii omenesti si a drepturilor si a libertatilor de baza ale omului!

 NOTE:

 

1 (1903-1950); romancier, eseist, nuvelist, critic literar și jurnalist britanic

2 (n. 1931); scriitor, profesor universitar si regizor de film american, fost agent de asigurari

3 Creat la 1919

4 Zona Pacificului

5 Sau guvern mic

6 Socialistii, marxistii, stalinistii, leninistii, maoistii etc.

7 Totalitarism(adjectiv) = o forma de guvernare care nu permite libertatea individuala si care urmareste sa subordoneze toate aspectele vietii individuale autoritatii statului. Sau un sistem de guvernare unde neamul nu are absolut deloc autoritate si statul are efectiv control asupra fiecarui aspect al tarii, din punct de vedere social, financiar si politic.

8 Mai tarziu, au fost adaugate alte apelative: rasist, extremist, oportunist, slugarnic, zdreanta, proxenet, X-fob, misogin, terorist intern etc.

9 De fapt, al treilea razboi mondial (care va fi atomic) a fost prevestit de Maica Precista la Fatima (Portugalia, 1917), la Akita (Japonia, 1973-1979) si la Kibeho (Ruanda, 1981), care va veni in curand, ca pedeapsa a lui Dumnezeu pentru multimea de pacate grave ale lumii (cel putin, pacatele care striga la ceruri pentru razbunare), in urma caruia cam jumatate a lumii va fi nimicita. Toate apartiile sunt aprobate oficial de Biserica Catolica.

10 din octombrie 2019, ce s-a desfasurat la orasul New York, ce a pregatit plandemia din martie 2020

11 (1760-1820), rege al Marii Britanii si al irlandei si rege-elector al Hanovrei

12 (n. 1959); virolog, bio-chimist și imunolog american

13 (n. 1976); e psiholog de clinica belgian. Autorul cartii "Psihologia totalitarismului”

14 Doctorand american si analist al serviciilor secrete

15 Medic si autorul cartii "United States of fear”

16 Gazda podcast-ului "The Highwire”, producaror TV si de film american

17 Cele precizate in Constitutia tarii

18 Alexandria Ocasio-Cortez (n. 1989) e politician si activist american, membra a Casei Reprezentantilor a Statelor Unite din partea statului New York si membra a Partidului Democrat

19 (n. 2003) este activistă de mediu suedeză

20 (1973–2022); medic de familie american si cercetator

21 (n. 1981); comic american

22 Imigrant chinez si invatatoare americana

23 (1966-1976)

24 Globalismul(substantiv) = o actiune geopolitica promovata la nivel national, prin care toata lumea e privita ca intrand in sfera de influenta potrivita a unui stat

25 (n. 1961); locotenet-colonel al armatei americane si fost congresman al Floridei din Casa Reprezentantilor a Statelor Unite, membru al Partidului Republican

26 Avocat american pentru protectia drepturilor civile

27 "Declaratia americana a drepturilor si a obligatiilor omului”, semnata la Bogota (din Columbia), intrata in vigoare la 2 mai 1948. Pentru Romania e "Convenția europeană a drepturilor omului”, semnata la Roma (din Italia) și intrata în vigoare pe 3 septembrie 1953

28 gazda a unui podcast american si crestina

29 Director-general al firmei "Armstrong Economics”

30 Manifestulmai e cunoscut ca Biblia comunismului, celalalt coautor fiind Friedrich Engels.

31 2 antreprenori americani, care sunt gazdele podcast-ului "The Kwak Brothers”, ca si ai firmei de acelasi nume

32 De la anul 1995 pana pe la 2010.

33 Gazda podcast-ului "Thor”

34 Adica, treaz

35 (n. 1990); cercetator si scriitor american, membru al organizatiei americane "Nation of Islam”

36 Antreprenor american si tata

37Stabilite de Parintii Fondatori ai SUA-ului

38 Membra a Inspectoratului de stat pentru educatie din Texas (S.U.A.)

39 Imigrant cubanez. Participant batran la o conferinta a refugiatilor venezueleni, nicaraguani si cubanezi din SUA impotriva abuzurilor socialismului

40 Folosind modelele legislative, culturale si istorice: american, ceh si elvetian.