ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL PE 29 IUNIE 2021 ȘI REPUBLICAT AZI ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA
 
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că în cadrul ședinței de guvern de marți a fost aprobat un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, începând cu data de 1 iulie 2021, a certificatului digital COVID-19 pentru călătoriile în UE, cunoscut și sub numele de pașaport de vaccinare.

„Prima este ordonanța de urgență privind măsurile de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital privind COVID, cu scopul de a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19. Astfel, prin acest act normativ, se reglementează crearea cadrului legal pentru eliberarea, începând cu data de 1 iulie 2021, a certificatului digital COVID-19 pentru călătoriile în UE, cu rolul de a facilita libera circulație pe durata pandemiei”, a spus Ioana Mihăilă, citată de Agerpres

Ea a menționat că certificatele eliberate vor fi valabile în următoarele intervale:

  • certificatele de vaccinare, până la data de 30 iunie 2022; (Un an de zile, în condițiile în care Albert Bourla de la Pfizer susținea că valabilitatea vaccinului e de 6-8 luni?, n.r.)
  • certificatele de testare - 24 de ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul real-time PCR; (valabilitatea testului antigen a fost scăzută la jumătate față de cât era până acum, n.r.)
  • certificatele de vindecare - 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2 înregistrat în platforma informatică CoronaForms. (Aici e vorba de o eroare logică, fiindcă la data primului test pozitiv omul e considerat bolnav și nu poate călători decât 14 zile mai târziu, care se scad ILOGIC din cele 180 de zile ale certificatului de călătorie, ce ar trebui să curgă după vindecarea certificată printr-un test negativ - n.r.).

„În paralel cu certificatul, a fost creată de către STS și o platformă electronică de verificare a codurilor QR generate de acest certificat digital. Deocamdată, nu este reglementată utilizarea în intern, dar dacă vor fi solicitări din partea asociațiilor profesionale sau a operatorilor economici, putem discuta și despre utilizarea în intern”, a explicat Ioana Mihăilă.
 
Implicarea unui serviciu secret în verificarea certificatelor digitale este cel puțin nefericită și nu are nimic de a face cu „facilitarea libertății” - în fapt, o desființare a libertății pentru toți OAMENII SĂNĂTOȘI care nu se înscriu într-una dintre cele 3 categorii. Este vizibilă de la o poștă discriminarea nevaccinaților față de cei vaccinați, precum și discriminarea celor care se testează rapid față de cei care aleg testul RT-PCR, mai costisitor și cu rezultate uneori eronate - dar care beneficiază de o credibilitate triplă din partea Guvernului. De asemenea, cei care se vindecă de Covid ar trebui să beneficieze de mai mult timp „certificabil”, având în vedere că majoritatea studiilor arată că anticorpii dobândiți în confruntarea cu boala sunt cei care durează cel mai mult. Oricum am lua-o, aceste reguli au mai degrabă o fundamentare birocratică decât una științifică - așa cum am constatat cu mai toate măsurile pandemice.