ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, obscurul oraș american Charlottesville din statul Virginia, a devenit centrul atenției întregii lumi. Ce s-a întâmplat:

Pe 11 august, în orașul Charlotteville, era programată o mare manifestație de protest, intitulată „Uniți dreapta”, împotriva deciziei autorităților locale de a elimina statuia Generalului Robert E.Lee dintr-un parc al orașului, care anterior îi purta și numele.

Imediat ce s-a anunțat obținerea autorizației pentru marș, s-au anunțat contramanifestanți. Aceștia s-au contrat cu ceea ce presa americană numește „naționaliști albi” pe tot parcursul zilei și nopții de vineri.

Sâmbătă, în jurul orelor 11, deși presa mainstream americană anunța că urmează „cel mai mare miting al naționaliștilor albi din ultimele decenii”, la fața locului erau maxim 500-600 de persoane. Împotriva cărora se strânsese o mulțime formată din cel puțin 1.000 de oameni. Cele două grupuri s-au angajat în confruntări stradale, ceea ce a dus la declararea stării de urgență în jurul orei 11:00, ora locală.

Cu 20 de minute înainte de ora programată, Poliția a declarat că adunarea este ilegală și a anulat mitingul. Aproximativ 100 de „naționaliști albi” s-au strâns la aproximativ 3 km de locul mitingului. Aceștia s-au contrat cu contramanifestanții, iar în jurul orelor 13:45 a avut loc atacul cu mașina care a dus la moartea unei persoane și rănirea altor 20. Este important de subliniat, așa cum se vede din toate filmările, că în ziua marșului, „naționaliștii albi” defilează prin oraș drept în mulțimea de contramanifestanți, fără ca poliția să intervină.

Presa mainstream, inclusiv presa din România, au prezentat incidentele ca fiind „proteste violente ale extremiștilor””, fiind chiar „inspirate” de Mișcarea Legionară!  Dar oare a fost chiar așa? Cine a organizat marșul „Unite the Right”? Cine au fost contramanifestanții?
 
Notă: În Statele Unite, în totală contradicție cu ceea ce se întâmplă în România, nicio ideologie și niciun însemn nu este interzis, inclusiv nazismul, comunismul sau contestarea holocaustului.

Contramanifestanții, prezentați de mass-media ca „luptători pentru drepturile civile”, erau în majoritate membri ai diferitelor mișcări de extremă de stângă din Statele Unite sau comuniști, cum le-am spune pe românește. Aceste detalii sunt obturate de presă, dar sunt perfect vizibile în imaginile de fața locului, unde se pot observa steagurile roșii, însemnele cu secera și ciocanul sau pumnul strâns ridicat, simboluri ale mișcării comuniste din întreaga lume. Alături de ei au fost diferitele grupări ce orbitează în jurul lui George Soroș, precum „Black Lives Matter”. Au fost prezente sloganele binecunoscute și românilor precum „Resist” sau „Democrație acum”. (FOTO: Contramanifestanți cu arme automate în mână).
 
 
FOTO: Miting de solidaritate cu contramanifestanții de la Charlotte, plin de steaguri roșii și simboluri comuniste
 

Un exemplu de prezentare tendențioasă este oferit de New York Times, care îi prezintă astfel pe contramanifestanții care-i așteptau cu bâte pe „naționaliștii albi”:
 
„Aceia care au mărșăluit împotriva mitingului de sâmbătă din Charlottesvile au spun că sunt într-o largă solidaritate împotriva supremației albe, dar au reprezintă o gamă largă de credințe ideologice, tactici preferate și scopuri politice. Un mare număr dintre aceștia au fost cetățeni obișnuiți din Charlottesville, care au dorit să-și arate disprețul pentru grupurile care promovează supremația albă, în mod deosebit după ce Ku Klux Klan a organizat un marș în oraș, pe 8 iulie. Dar câțiva au purtat semne care exprimau ideologii mult mai extreme - denunțarea capitalismului, de exemplu, deopotrivă cu fascismul și rasismul”.  Articolul este ilustrat cu următoarea fotografie:
 

Și apoi realitatea:
 
 
Citind aceste articole, dar și cele din presa din România, cititorul poate fi scuzat dacă ar înțelege că la Charlottesville s-au confruntat urmașii lui Adolf Hitler și un grup de oameni blânzi, iubitori de pace și de Dumnezeu. În realitate s-au confruntat reprezentanții unor ideologii extreme, așa cum bine a remarcat și președintele Trump, fapt confirmat și de șeful Poliției locale (un ofițer de culoare). Întrebarea : de ce poliția a permis contramanifestanților - fără autorizație - să stea nestingheriți pe traseul unui marș considerat periculos, rămâne fără răspuns.

Însă mass-media și politicienii iau fățiș partea extremei stângi, așa cum o demonstrează luarea de poziție a Angelei Merkel, care a afirmat răspicat că susține „contramanifestanții pașnici” de la Charlottesville. 
 
Imaginile de mai jos vorbesc, însă, de la sine:
 



New footage shows what News2Share saw as the left and right faced off in Charlottesville. Filmed by Ford Fischer. If you find our coverage valuable, please consider supporting us: https://www.patreon.com/FordFischer

Posted by News2Share on 14 August 2017
 
Susținerea fățișă de care se bucură extrema stânga în trusturile media este reliefată și de cazul jurnalistei americane Sheryl Gay Stolberg, de la New York Times. Aceasta a avut „îndrăzneala” de a scrie într-un tweet că „Stânga extremă părea la fel de plină de ură ca și alt-right(prescurtare de la alternative right, „dreapta alternativă” -n.n). Am văzut „antifa” înarmați cu bâte care loveau naționaliști albi ce erau scoși din parc”. Imediat a urmat un „bombardament” online la adresa jurnalistei, ce a ținut până când aceasta a corectat „tupeul” de a echivala cele două grupuri. Noul tweet a sunat astfel: „Am regândit. Trebuia să scriu violenți, nu plini de ură. Ei luau poziție împotriva urii”.

Cine a organizat marșul „Unite the Right”? 

Conform presei din România, organizatorul marșului ar fi Matthew Heinbach, un simpatizant al Gărzii de Fier și al lui Corneliu Codreanu. În realitate, organizatorul marșului a fost Jason Kessler, un american ce până în 2016 era cunoscut pentru simpatiile sale pro-democrate (stânga americană) și pentru fostul președinte Barack Obama. Mai mult, acesta a fost implicat în mișcarea „Occupy Wall Street”, fiind descris ca o persoană cu viziuni „pro-avort, pro mediu înconjurător, non-intervenționist și ateu”. Acesta a devenit vizibil ca „naționalist” abia în 2016, după cum afirmă chiar un ONG apropiat stângii, Southern Poverty Law Center. Kessler trebuia să deschidă seria de discursuri de la marș, dar nu a mai apucat.

Conform Newsweek, Matthew Heinbach era doar unul dintre cei programați să vorbească la marșul de sâmbătă, alături de cel puțin alte patru persoane.

Presa din România dorește cu tot dinadinsul să-l portretizeze pe Heinbach drept capul răutăților, pentru că acesta afirmă că este ortodox și susținător al Mișcării Legionare (vezi interviul de la Observator).  Așa, după ce timp de 70 de ani a fost vinovatul de serviciu pentru toate relele României, a ajuns Mișcarea Legionară să fie vinovată și pentru...violențele din Statele Unite. Ba chiar, un pseudo-jurnalist, de la publicația Vice - care s-a remarcat recent prin spălarea imaginii pedofililor, l-a găsit vinovat chiar pe...Radu Gyr! Narațiunea este simplă: un ortodox legionar a organizat marșul neo-naziștilor din SUA. 

Mănăstirea Petru Vodă s-a delimitat de ideologia personajului în cauză, explicând limpede care-i diferența dintre ortodoxie și ceea ce susține Matthew Heimbach:
 
„Astfel, pe lângă eroarea de a pretinde soluții politice pentru o situație exclusiv duhovnicească, sau eventual de a le și impune, domnia sa nu face diferența între păreri exoterice care pot să difere între ele fără să contravină dogmei ortodoxe, considerând ateismul comunist sau extremismul ca „simple vederi politice”, iar nu expresii ale unor ideologii incompatibile cu mântuirea și respinse de Biserică. Gestul unui american exaltat de a invoca Mișcarea Legionară ca egidă are tot atâta legitimitate câtă ar avea un chinez zen săvârșind dansurile rituale ale indoamericanilor tribului Hopi: ridicol, nepotrivit, trist și periculos.Chiar dacă poate d-l Heimbach nu realizează acest lucru, gândirea sa este în opoziție cu Creștinismul Ortodox, și chiar și cu Mișcarea Legionară, iar faptul că le elogiază și le citează în pofida acestei evidente opoziții de gândire și făptuire nu face decât să-i sublinieze neapartenența.

Toți agenții de dezinformare, oameni de presă sau cititori, care suferă de o crasă lipsă de cultură sau bun simț și asociază fapte cu idei contrare (și invers) o fac spre ocara lor proprie. Folosirea ca prilej de ură a cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și a cuvintelor Sfinților – între care s-a numărat cu multă mărime de suflet și părintele nostru duhovnic și stareț Arhimandritul Justin Pârvu – denotă o mentalitate necreștină”.

 „Legionari”, „Fasciști”, „Naziști” sunt doar câteva din apelativele cu care sunt gratulați cei ce militează pentru familia naturală sau pentru memoria martirului creștin Mircea Vulcănescu de către stânga din România.