ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 29 ianuarie 2021, în incendiul devastator care a cuprins un pavilion al Institutului Matei Balș și-au pierdut viața 24 de pacienți. Patru pe loc, ceilalți în zilele următoare, în spitalele unde fuseseră transferați. 
 

Cine sunt responsabilii de tragedia de la Matei Balș

Adrian Streinu-Cercel - Director (”manager”) timp de 13 ani al Institutului Matei Balș, până în decembrie 2020, când a fost nevoit să-și dea demisia ca urmare a alegerii sale ca parlamentar PSD. Știa perfect care este situația din Spital, de la frig la starea siguranței echipamentelor. Este responsabilul principal.

Nicușor Dan - Primarul USR-PLUS-PNL al Capitalei, care minte la fel ca Adrian Streinu-Cercel că era căldură în saloane.

Nelu Tătaru a trecut ca prin apă prin incendiul de la Piatra Neamț. Ce măsuri a adoptat în Spitalele de Covid?

Vlad Voiculescu, contabilul USR-PLUS de grădiniță care a reușit marea performanță ca în mandatul său precedent să returneze la bugetul de stat fonduri necheltuite - care erau între altele destinate înzestrării spitalelor din România - de 60 de milioane de euro.

Raed Arafat - „comandantul acțiunii” anti-Covid, căruia victimele și urmași ai celor morți la Colectiv i-au înaintat mai multe plângeri penale pentru modul dezastruos în care a gestionat tragedia. O tragedie care nu trebuia să se mai repete.

Florin Cîțu și Ludovic Orban - Prim-miniștrii PNL și comandanți ai „comandantului acțiunii”, responsabili direcți ai tot ceea ce este legat de Campania contra-Covid. Să amintim că Victor Ponta și-a dat demisia după Colectiv? Acum avem deja două Colectiv - Piatra Neamț și Balș.

Kim Il Klaus Iohannis - comandantul comandanților comandantului. Ca comandant.