ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alabama va deveni unul dintre următoarele state americane care elimină ordinul guvernamental ce impune cetățenilor să poarte mască în public, au declarat surse de încredere pentru Breitbart News.
 
După cum anunțase ActiveNews, primele state americane care au renunțat la obligativitatea purtării măștii în public sunt Texas și Mississippi.

O sursă apropiată deliberărilor din statul Alabama a confirmat că vineri sau în zilele următoare acesta se va alătura statelor din SUA care și-au retras ordinul prin care impuneau purtarea măștii ca răspuns la pandemia de coronavirus.
 
Cabinetul guvernatoarei republicane Kay Ivey nu a confirmat până acum ceea ce surse apropiate dezbaterii și planului guvernului statului Alabama au relatat, însă o purtătoare de cuvânt a lui Ivey le-a spus reporterilor Breitbart că Ivey nu a fost niciodată o susținătoare a ordinelor de purtare a măștii - ceea ce poate anticipa schimbarea aflată în curs.
 
„Cu fiecare ocazie, guvernatoarea Ivey a spus răspicat că preferă responsabilitatea personală în locul ordinelor guvernamentale. Suntem optimiști că statul nostru se îndreaptă în direcția corectă și încă mai avem de lucrat în această privință. Guvernatoarea Ivey va reveni curând cu noutăți pentru cetățenii statului Alabama”, a declarat purtătoarea de cuvânt.  

Astfel, aceasta nu neagă intenția guvernatoarei de a ridica vineri – când expiră ordinul încă în vigoare – obligativitatea purtării măștii, dar nici nu confirmă știrea deocamdată. 

Deși declarația nu confirmă categoric planul lui Ivey – conform informațiilor primite de Breitbart de la surse apropiate –, această evoluție este una importantă, deoarece vine în urma altor câteva state care și-au eliminat propriile ordine privind obligativitatea purtării măștii. 

Guvernatorul adjunct al statului Alabama, Will Ainsworth, a emis miercuri o declarație prin care o îndeamnă pe Ivey să renunțe la ordinul privind masca o dată pentru totdeauna:

„O îndemn pe guvernatoarea Kay Ivey să ridice de îndată ordinul statal privind purtarea măștii și să le acorde autorităților locale libertatea de a lua deciziile care se potrivesc cel mai bine cu circumstanțele lor”.

Declarația integrală poate fi citită mai jos.
 
 
Revenind la Mississippi, renunțarea la purtarea măștilor în public nu e singura dovadă de curaj a autorităților locale. Într-o țară în care primele decizii ale noii administrații prezidențiale au fost favorabile homosexualilor și agendei neomarxiste radicale, parlamentul statului Mississippi s-a pronunțat împotriva primirii bărbaților care se cred femei la competițiile sportive feminine.
 
Camera Reprezentanților statului Mississippi a votat miercuri interzicerea participării atleților transgenderi la competiții sportive ca membri ai echipelor feminine din școlile și universitățile statului, informează Breitbart. Proiectul de lege va fi trimis guvernatorului republican Tate Reeves în următoarele zile, așteptându-se ca acesta să-l aprobe ca lege. 

Mississippi este unul din cele peste 20 de state în care legiuitorii au propus restricții pentru atleți sau pentru asistența medicală oferită în direcția confirmării genului la minorii transgenderi anul acesta. Președintele democrat Joe Biden a semnat în 20 ianuarie – chiar ziua în care a preluat puterea – un ordin executiv prin care interzice discriminarea pe bază de identitate de gen în sporturile școlare sau oriunde altundeva.