ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimul mare Poet al temnițelor comuniste, Dl. Demostene Andronescu (FOTO dreapta și VIDEO mai jos), este invitatul special al revistei Familia Ortodoxă, astăzi, la ora 18.00, la Librăria Sophia, pentru a vorbi despre poezia de după gratii și fratele său mai mare de suferință și biruință, Valeriu Gafencu - Sfântului Închisorilor, de la a cărui urcare la Ceruri s-au împlinit 72 de ani.

Demostene Andronescu are 96 de ani dăruiți de Dumnezeu și pentru a compensa din cei 14 petrecuți în spatele gratiilor, pentru crezul și idealurile sale. Valoros poet și memorialist, dl. Demostene Andronescu a răspuns „Prezent!” la chemarea Familiei Ortodoxe, care l-a omagiat pe Sfântul Închisorilor în cel mai recent număr al său, din luna februarie a.c. (FOTO stânga).

La evenimentul ce se desfășoară începând cu ora 18.00, la Librăria Sophia din strada Bibescu Vodă nr. 19, Părintele Alexandru Nicodim, care a fost preot al Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Mitropolia Autonomă a Japoniei, cu sediul la Tokyo, timp de 5 ani, va vorbi despre Sfântul Nicolae Kasatkin al Japoniei și duhovnicul său, Cuviosul român Anatolie Tihai.

ActiveNews va prezenta Calendarul Mărturisitorilor - 2024, realizat împreună cu Familia Ortodoxă de artistul George Sorin Nicolae iar membri ai Grupului Psaltic TRoNoS ne vor încânta cu mai multe compoziții despre și ale mucenicilor din închisori, mari poeți ai neamului românesc.

Vă așteptăm cu drag!

VIDEO cu Demostene Andronescu la Mănăstirea Petru Vodă recitând și povestit despre cum a scris „În seara asta, Doamne, Te vei culca flămând”:

„În seara asta, Doamne, Te vei culca flămând” 

În seara asta, Doamne, Te vei culca flămând,
Azima caldă a rugii n-o vei avea la cină,
Nici blidul de smerenii, nici stropul de lumină
Ce-mi pâlpâia alt’dată în candela de gând.

Sunt prea sărac, Stăpâne, nu am ce-Ți oferi
Să-ți stâmpăr foamea, furii mi-au tâlhărit cămara
Și de puținul suflet ce îl păstram ca sara
Să am, ca tot creștinul, cu ce Te omeni.


Aș vrea să-Ți pot întinde un gând pios măcar,
Dar nu, nu pot, grădina mi-e vraiște și mi-e goală,
Mi-a mai rămas pe-un lujer o singură petală
Și pe un ramur veșted un singur fruct amar.

De l-aș culege-n pripă să Ți-l aduc prinos,
Șoptind o rugăciune și tremurând o cruce,
Ar fi păcat de moarte că, Doamne, Ți-aș aduce
Otravă-n cupe sparte și Te-aș târî prea jos.

Zădarnic stai de veghe și-aștepți umil și blând,
Azima caldă-a rugii n-o vei avea la cină
Și-n cerul Tău de gheață cu țurțuri de lumină
În seara asta, Doamne, Te vei culca flămând.

Demostene Andronescu