ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul rus de securitate (FSB) a anunțat anihilarea unei rețele care a încercat introducerea în țară de substanțe explozibile din Ucraina ascunse în icoane și obiecte de cult ortodoxe.

Locul de origine al obiectelor ar fi fost Cernăuți.

De aici, ar fi intrat în România, de unde ar fi trecut prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania și Letonia, ajungând apoi la punctul de frontieră rus Ublinka.

Toate cele șase state tranzitate de icoanele – bombe sunt membre NATO și UE.

Șoferul camionului care transporta încărcătura a declarat că nu a întâmpinat dificultăți la trecerea nici uneia dintre frontiere.

Transportul conținea 27 de bombe artizanale, 70 de kilograme de explozibil plastic de mare putere, 91 de detonatoare electrice și piese dintr-un aruncător de grenade de tip RPG-7.

Potrivit unui angajat al Ministerului rus de Interne, cantitatea de explozibil era suficientă pentru a arunca în aer o clădire cu cinci etaje.

Rusia a acuzat oficial Ucraina de implicare în atacul terorist de la sala Crocus din Moscova și a cerut extrădarea tururor persoanelor implicate, inclusiv al directorului serviciului de securitate ucrainean SBU, Vasili Maliuc.