Articole de
Arhim. Mihail StanciuEditoraliști / Invitați

Părintele Arhimandrit Mihai Stanciu de la Mănăstirea Antim din București s-a născut și a crescut în Târgoviște, a absolvit liceul Ienăchiță Văcărescu (profil Matematică-Fizică) în 1990, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București (specializarea Arhitecturi Paralele de Calcul) în 1995, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București (secția Teologie Pastorală) în 2000. Îl puteți găsi și la https://patermihail.wordpress.com
https://auth.academia.edu/PărinteleMihailStanciu
⚊ www.facebook.com/parintelemihail.stanciu

Arhim. Mihail Stanciu: Părintele Sofian, ajutător cu sfatul și rugăciunea. Întâmplări minunate din viața Apostolului Bucureștilor, plecat la Domnul chiar în timpul slujbei de Înălțarea Sfintei Cruci (14 septembrie 2002)

„Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia într-înșii.” (Ps. 15, 3) (...) Pentru aceasta, cu evlavie și recunoștință, îndrăznim să propunem următorul tropar pentru cinstirea Părintelui Sofian Duhovnicul-Iconar:

Pr. Arhim. Mihail Stanciu: Semnal de alarmă pentru părinți. TikTok, rețelele sociale și un fenomen „nou”, grav și exploziv: „ticurile” incontrolabile și molipsitoare la adolescenți. VIDEO

Materialul video este important și oripilant totodată; surprinde o realitate de care nu putem și nici nu trebuie să facem abstracție: odată cu accesarea lumii virtuale, pline de ispite înlănțuite și atrăgător ambalate, copiii și tinerii sunt expuși unor metode de formatare/reeducare mentală cu urmări patologice foarte serioase, nu doar psihologice, ci și duhovnicești.

Foto: ParohiaSerbanVoda.ro

Arhimandrit Mihail Stanciu de la Mănăstirea Antim: Despre boală, frică și vindecare

Dacă s-ar fi temut, oamenii care l-au dezlegat pe Lazăr nici nu trebuiau să-l atingă de frica virușilor și a bacteriilor prezente pe giulgiul lui. Dar fiind în ascultarea Mântuitorului Iisus Hristos, și-au asumat contactul cu giulgiul și cu trupul lui Lazăr, fără spaima contaminării și a morții, și fără grija de a fi socotiți necurați că au atins un om mort și înviat.