Articole de
Sorin Gheorghe SuciuEditoraliști / Invitați

Fost sportiv (evoluând în lumea pierdută, dar încă romantică a fotbalului de liga a III-a), actual lector la Universitatea Sapientia, FSTU Târgu-Mureș, cu studii filologice la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș (teză de licență, Mitul cosmogonic. Aspecte ale originarului și dizertație, B. Fundoianu, poezia conștiinței nefericite, sub îndrumarea domnului profesor Dorin Ștefănescu, teză doctorală sub îndrumarea domnului profesor Cornel Moraru, publicată la Editura Doxologia, Rost creștin în opera lui Vasile Voiculescu), am câteva articole-pamflet în ziarul local „Cuvântul liber”, precum și în „Active News”, unde am câștigat două concursuri de eseuri și am primit mențiune la altul.
De asemenea, am câteva poezii publicate aici, la „Active News”, în revista „Vatra” din Târgu-Mureș și în două antologii (Și totuși, poezia...: Antologie, Editura Betta, București, ISBN 978-606-015-251-4, pp. 464-470 și Antologie de poezie „Grigore Vieru” – XI. București: Editura Ro.cart. ISBN-978-606-8783-4-2, pp. 476-479).
Și nu în ultimul rând, tocmai am primit premiul III, la traducere și mențiune, la eseu, la Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, din cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, Sebeș-Lancrăm.
Vreau o Românie liberă, deșteaptă, sănătoasă, eliberată de complexe, cu conducători, dacă nu demofili, pentru că dragoste cu de-a sila nu se poate, măcar competenți și cărora să le pese de români, fie și doar cât negru sub unghie.
Doamne ajută!
⚊ www.activenews.ro/persoane/Sorin-Suciu-12287