ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii au un risc foarte scăzut de a muri de COVID, de 1 la 500.000, arată studiile științifice. În Anglia, doar 25 de persoane sub 18 ani au murit de COVID, ceea ce înseamnă două la un milion, afirmă cercetătorii.

Tinerii cu co-morbidități preexistente, precum boli cardiace, cancer și dizabilități grave, cum ar fi paralizie cerebrală sau autism, au un risc mai mare de a contracta o formă gravă de COVID.

Studiile au fost realizate de cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra, de la Universitatea din York și de la Universitatea din Liverpool.

Rezultatele lor au fost date publicității pe fondul intenției guvernului Boris Johnson de a accelera campania de vaccinare a copiilor.

Membri ai Comisiei Mixte pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI) și ai Grupului de Consiliere pentru Situații de Urgență (SAGE) și-au exprimat anterior îngrijorarea față de vaccinarea copiilor înainte ca mai multe date să fie disponibile.

Unul dintre studii este cel dintâi care a stabilit câți copii au murit efectiv de COVID, și nu au fost doar decedați descoperiți pozitiv cu SARS-CoV-2.

Concluzia este că doar 25 de copii și adolescenți sub 18 ani au decedat de COVID în Anglia.

Coronavirusul a fost cauza a 0,8% dintre toate cele 3.105 decese înregistrate la copii în primul al pandemiei.
În aceeași perioadă, 124 de copii au murit din cauza suicidului, iar 268 de traume, arătând că COVID-19 este „rareori fatal” la copii, au  arătat cercetătorii.

Studiul mai arată și că decesele de COVID s-au produs mai mult în rândul adolescenților decât al copiilor, demonstrând că riscul crește odată cu vârsta.

S-a constatat de asemenea că o proporție mai mare de copii asiatici sau negri au murit de COVID, însă și aceste decese „rămân extrem de rare”, au precizat cercetătorii.

Peste 75% dintre copiii care au murit aveau boli cronice, două treimi dintre ei aveau mai mult de o boală cronică, iar 60% aveau o speranță de viață limitată.

Șase dintre copiii decedați nu erau înregistrați cu morbidități preexistente, însă cercetătorii afirmă că este posibil să fi suferit de boli nediagnosticate.

Studiul arată că riscul „extrem de scăzut” de deces la copii înseamnă că a-i împiedica să aibă o activitate normală, cum ar fi participarea la școală sau la evenimentele sociale „ar putea reprezenta un risc mai mare decât SARS-CoV-2 însuși”.

Un al doilea studiu a descoperit că 251 de tineri din Anglia au fost internați la Tratament Intensiv cu COVID, din martie 2020 până ân februarie 2021, ceea ce înseamnă un risc de 1 la 50.000.

Dintre aceștia, 91% aveau una sau mai multe comorbidități.

Un al treilea studiu, realizat de o echipă condusă de dr. Rachel Harwood de la Universitatea din Liverpool, sprijină concluziile primelor două studii.

Astfel, cercetătorii au descoperit că, dintre copiii internați în spital cu COVID, cei cu riscul cel mai mare de a face o formă mai gravă a bolii sau de a deceda sunt cei cu vârste mai mari (adolescenții), cei cu boli de inimă sau cerebrale, cu două sau mai multe comorbidități sau cei obezi.

Profesorul Russel Viner, care a participat la realizarea a două dintre cele trei studii, a declarat:

„Aceste studii noi demonstrează că riscurile unor forme severe sau de deces din cauza SARS-CoV-2 sunt extrem de scăzute la copii și la persoanele tinere. 

„Acești tineri cu riscul cel mai mare (la COVID) sunt cei cu riscul cel mai mare la orice virus al sezonului rece sau la oricare altă boală - adică tineri cu multiple comorbidități și dizabilități complexe. Totuși, COVID-19 mărește riscul la aceste grupuri într-o mai mare măsură decât alte boli precum gripa sezonieră.

Pe de altă marte, fostul vicepreședinte și șeful departamentului de cercetare al companiei Pfizer, dr. Michael Yeadon, a avertizat că, potrivit statisticilor oficiale, copiii au un risc de deces de 50 de ori mai mare în urma vaccinului decât în urma COVID.