ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Judicial Watch a anunțat că a primit 699 de pagini de înregistrări de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) din SUA cu privire la datele transmise de Moderna către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) despre vaccinul său ARNm anti-COVID-19, date care indică un număr „semnificativ statistic” de șobolani care s-au născut cu deformații ale scheletului după ce femelele au fost injectate cu vaccinul anti-Covid. De asemenea, documentele relevă că Moderna a ales să nu efectueze o serie de studii farmacologice standard pe animalele de laborator.

Judicial Watch a obținut înregistrările printr-un proces din septembrie 2021 intentat în baza Legii privind libertatea de informare (FOIA), după ce FDA, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA nu au răspuns la o cerere FOIA din iunie 2021, privind studiile de biodistribuție și datele aferente pentru vaccinurile anti-COVID Pfizer, Moderna și Johnson& Johnson (Judicial Watch v. U.S. Department of Health and Human Services).

Înregistrările includ o „Prezentare nonclinică de ansamblu” pregătită de Moderna și prezentată FDA pentru aprobarea vaccinului, prezentare care dezvăluie că un număr de șobolani s-au născut cu deformații ale scheletului, cunoscute sub denumirea de „coaste ondulate” și „noduli de coastă”, din femelele cărora li s-a injectat vaccinul ARNm. Studiul însă a precizat că anomaliile „nu sunt considerate drept reacții adverse”:

Variațiile legate de mRNA-1273 în examinarea scheletului au inclus creșteri semnificative statistic ale numărului de șobolani F1 cu 1 sau mai multe coaste ondulate și 1 sau mai mulți noduli de coastă. Coastele ondulate au apărut la 6 fetuși și 4 șobolani abia fătați, cu o prevalență fetală de 4,03% și o prevalență la șobolanii fătați de 18,2%. Nodulii de coastă au apărut la 5 dintre acești 6 fetuși. Variațiile scheletice sunt modificări structurale care nu afectează dezvoltarea sau funcția unui embrion în dezvoltare, sunt considerați reversibili și adesea se corelează cu toxicitatea maternă și/sau lipsa altor indicatori de toxicitate asupra dezvoltării (Carney și Kimmel 2007). Toxicitatea maternă, în observații clinice, a fost observată timp de 5 zile după ultima doză (GD 13), corelând cu perioada cea mai sensibilă pentru dezvoltarea coastelor la șobolani (GD 14 până la 17). În plus, nu au fost observați alți indicatori ai toxicității privind dezvoltarea legate de ARNm-1273, incluzând osificarea întârziată; prin urmare, aceste variații scheletice comune nu au fost considerate drept [reacții] adverse.

(Cu privire la deformațiile non-adverse există o perspectivă diferită în articolul din iulie 2009 din Environmental Research, „Relațiile doză-răspuns privind variațiile scheletului fetal la șobolani: [informații] relevante pentru evaluarea riscului”: 

(Dacă o creștere indusă de substanțe a incidenței variațiilor scheletului fetal ar trebui luată în considerare pentru evaluarea riscului uman constituie o problemă controversată de lungă durată. S-a susținut că creșterea [incidenței] variațiilor produsă de substanțe chimice nu trebuie luată în considerare pentru evaluarea riscurilor, deoarece „este puțin probabil să afecteze negativ supraviețuirea sau sănătatea.” Contraargumentul este că, deși nu sunt în mod evident [reacții] adverse și nu prezintă niciun dezavantaj selectiv aparent, o creștere indusă de tratament a apariției variațiilor înseamnă că agentul chimic are potențialul de a perturba dezvoltarea scheletului. Potrivit acestui punct de vedere, într-o condiție diferită de expunere sau la o altă specie, această perturbare a formării normale a osului poate da naștere la un rezultat diferit și mai sever.)

Un studiu separat prezentat FDA, sponsorizat de Moderna Therapeutics Inc. și realizat de Charles River Laboratories din Montreal, Canada, este intitulat „Studiu despre distribuția unei singure doze de ARNm-1647 în țesutul intramuscular la șobolani Sprague-Dawley masculi”, în care „obiectivul... a fost de a determina distribuția tisulară a ARNm-1647”, spre deosebire de ARNm-1273 folosit în vaccinul COVID Moderna.

Într-o anexă la studiu, a fost emisă o „clarificare” în raportul toxicocinetic cu privire la timpul de înjumătățire al ARNm injectat la șobolani, menționându-se: „Valoarea medie a timpului de înjumătățire terminal pentru mușchi (locul injectării) în secțiunile 4.2 și 5 din raportul toxicocinetic trebuie citită 14,9 [ore] în loc de 8,39 [ore] pe baza rezultatelor evaluării toxicocinetice.”

Studiul mai notează că formularea concluziei a fost modificată astfel: „Timpul de înjumătățire... al ARNm-1647 a fost estimat în mod adecvat în mușchi (locul injectării), ganglionii limfatici distali proximali și axilari și splină cu valori medii [de timp de înjumătățire] de 14,9, 8,39, 34,8, 31,1 și, respectiv, 63,0 ore.” [sublinierea în original]

Într-un alt apendice intitulat „Rezumat privind parametrii farmacocinetici ARNm-1647 la șobolanul Sprague-Dawley în plasmă și țesuturi după injectarea 100μg intramusculară de ARNm-1647 în ziua 1”, dezvăluie că, în plus față de distribuirea la locul muscular, ganglionii limfatici și splină, particulele de ARNm sunt distribuite și în măduva osoasă, creier, ochi, inimă, ficat, plămâni, stomac și testicule.

Un studiu separat indică faptul că particulele de ARNm-1647 injectate la șobolani au fost „observate în mușchi (adică la locul injectării), apoi în ganglionii limfatici proximali (poplitei), ganglionii limfatici axilari și splină, sugerând distribuția ARNm-1647 în circulație prin fluxul limfatic.” (ARNm a fost livrat prin „dispersie de nanoparticule lipidice”).

„Aceste înregistrări ascunse anterior despre studiile privind siguranța și eficacitatea vaccinului COVID-19 ridică o serie de întrebări îngrijorătoare. Faptul că a fost nevoie de un proces federal pentru a avea acces la acest material este încă un lucru scandalos”, a spus președintele Judicial Watch, Tom Fitton.