ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul și cercetătorul Magnus Söderlund de la Stockholm School of Economics, „un reputat și respectat om de știință suedez”, cum îl prezintă presa, crede că dacă am consuma carne umană, din cadavre, am contribui la combaterea schimbărilor climatice globale și am putea ajuta astfel la salvarea rasei umane.

Söderlund și-a prezentat ideea la o conferința intitulată „Viitorul alimentației” ținută la Stockholm și a produs stupoare când a susținut că, pentru a opri efectele negative ale schimbărilor climatice, oamenii trebuie să înceapă să se mănânce unii pe alții.

E drept că nu cere un canibalism total, așa cum a fost practicat de-a lungul istoriei. Consumul de carne umană ar trebui privit ca o opțiune în viitor.

Cadavrele vor fi, și ele, incluse în „mâncarea viitorului” și trebuie „să trezim aceasta idee”.

Söderlund și-a reluat ideea sinistră într-un interviu la postul de televiziune suedeză de stat TV4 unde a răspuns la întrebări ca de pilda „Îți poți imagina să mănânci carne umană?”, „Este canibalismul soluția pentru sustenabilitatea alimentară în viitor?”, „Suntem noi oamenii prea egoiști pentru a trăi sustenabil?”

Söderlund susține că viitoarele noastre surse de hrană vor deveni probabil din ce în ce mai rare, așa că oamenii ar trebui să se gândească în perspectiva cum iși vor asigura alimentele, adică punând în farfurie animale de companie, lăcuste și viermi.

El mai crede că dacă oamenii s-ar obișnui puțin câte puțin cu consumul de carne umană, ar exista destui cei dispuși să o facă. Rezistența pe care oamenii trebuie să o învingă ține de egoism, susține cercetătorul. Dar el crede că oamenii pot fi „păcăliți” în cele din urmă pentru a „lua deciziile corecte”.

Și într-adevăr, după prezentarea lui Söderlund, 8% din cei aflați în incinta au ridicat mâna când au fost întrebati dacă ar fi dispusi să guste carne umană.

Omul de știință e și el dispus „cel puțin să o guste”. Mai mult, el a sugerat și un nou concept numit „mannisko-kötts branschen”, adică „industria cărnii umane”.

Numai că bizarul om de știință (totuși!!!) pare să nu știe că un trib din Papua Noua Guinee obișnuia să-și mănânce morții că să nu fie devorați de viermi, dar aceasta practica a dus la o epidemie a bolii numite Kuru, cunoscută și sub numele de „moarte care râde”.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, boala este cauzată de o proteină infecțioasă găsită în țesutul cerebral uman contaminat. Canibalismul în Noua Guinee a luat sfârșit în 1960.

Oricum, Söderlund plănuiește să insiste și să organizeze mai multe seminarii pe ideea sa lugubră. De altfel, controversatul cercetător suedez e bântuit mai de demult de ideea cosumului de cadavre umane. A mai recomandat acest funebru ospăț în public și în septembrie 2019, când și-a atras critici vehemente.

Soderlund a pledat atunci pentru canibalismul uman la o reuniune de la Stockholm intitulată Gastro Summit. Unul din punctele dezbaterilor a fost „ Iți poți imagina să mănânci carne umană?”.

Când a fost întrebat de un ziarist dacă el personal ar încerca carne umană, Soderlund a spus că este deschis la idee. „M-aș simți oarecum ezitant, dar n-aș vrea să par prea conservator. Aș fi dispus măcar să gust”.

„Undeva trebuie să tragem linie”, afirma atunci tranșant ziarista Katherine Timpf de la „National Review”. Să mănânci cadavre de oameni trece cu siguranță de această linie. Ceea ce credeam că nu poate fi spus niciodată nici măcar ca gluma este acum sugerat cu seriozitate – și nu de un nebun oarecare. Nu. Un om de știință și profesor respectat a făcut sincer această sugestie și nu pot să nu simt că îmi pierd mințile”.

Și ziarista americană se dezlănțuie: „Vezi tu, Söderlund, cei mai mulți oameni au ceea ce se cheamă „un anumit nivel de decență de bază” și le lipsește ceea ce se cheamă „depravarea completă și totală”. Și asta i-ar face să nu vrea să mănânce oameni”.

Iar New York Post avertizează că există și riscuri pentru sănătate asociate cu consumul de carne umană. „Consumul de carne umană poate provoca de boală mortală numită „kuru”. Boală care nu provine de la un agent patogen, ci de la o „proteină răsucită”, care face ca alte proteine ​​din creier "să se răsucească” și ele, lăsând în cele din urmă cerebelul plin de găuri, ca un burete.”

„Ascultă, Söderlund, încheie ziarista, personal, se întâmplă să fiu o persoană preocupată de schimbările climatice și care crede că este important să căutăm soluții pentru a le combate. Dar trebuie să fixăm undeva limita când vine vorba de ce fel de lucruri ar trebui să fim dispuși să facem. Și, trebuie să spun că, pentru mine, să mănânc oameni, cu siguranță depășește această linie”.

Citiți și SPECTRU TULBURĂTOR. Corneliu Vlad: Va dispărea omenirea în câțiva ani? Impactul agrochimicelor toxice este devastator. Perturbatorii endocrini „subțiază turma umană”