ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Henry Kissinger, Bill Gates, Klaus Schwabși Yuval Noah Harari, excelează ca sacerdoții cei mai înfocați ai cultului eugeniei umane. Li se adaugă, din păcate, și susținătorii Agendei ONU pentru Dezvoltare Durabilă 2030, promotori devotați, și ei, ai „subțierii turmei umane”, cum a spus cândva astăzi defunctul prinț Philip al Marii Britanii. Unii, cum ar fi Joachim Schnellnhuber, consilier pentru climă al Papei, se pronunță deschis pentru o populație umană sub un miliard, care ar fi „sustenabilă”.

Dar si punerea in aplicare a sinistrei idei pare tot mai posibila. Cercetările arată, de cateva decenii, că unul dintre cei mai eficienți agenți ai diminuării populației umane este așa-numita „agricultură științifică modernă” prin utilizarea unor agrochimice toxice si pesticide prezentate mincinos drept sigure.

In cartea sa „Numărătoarea inversă”, doctorul Shanna Shaw avertizează că numărul de spermatozoizi masculini din țările industriale occidentale, inclusiv UE și SUA, scade într-un ritm dramatic. Shaw estimează că în ultimele patru decenii, numărul mediu de spermatozoizi a scăzut cu 50% sau mai mult. Cu alte cuvinte, un bărbat tânăr de astăzi care vrea să-și întemeieze o familie are doar jumătate din numărul de spermatozoizi ai bunicului său, adică jumătate din șansa de a concepe.

Shaw estimează că, fară o curmare dramatică a expunerilor la substanțe chimice toxice din agricultură și mediu, omenirea ar putea să nu mai aibă capacitatea de a se reproduce în mod natural prea mult timp și că până în 2050, majoritatea ființelor umane din țările industriale, inclusiv China, vor avea nevoie de asistență tehnologică pentru a procrea.

Shaw a analizat estimările concentrației de spermă și numărului total de spermatozoizi pe 42.935 de bărbați în perioada 1973-2011 și concluziile au fost extrem de alarmante. Dar, dincolo de câteva titluri din mass-media, nu s-a clintit nimic, nicio schimbare, deoarece puternicele corporații agrochimice precum Bayer-Monsanto, Syngenta și DowDuPont (acum Corteva) au făcut un lobby uriaș asupra autorităților de reglementare pentru ca acestea să ignore concluziile.

Shaw a descoperit o scădere a numărului de spermatozoizi, într-un deceniu, de peste 59% la bărbați, în America de Nord, Europa, Australia și Noua Zeelandă și procentul continuă să crească de la an la an.

În urmă cu cincisprezece ani, peste jumătate dintre potențialii donatori de spermă din provincia Hunan, China, îndeplineau standardele de calitate. Acum, doar 18%, iar scăderea e pusă pe seama substanțelor chimice care perturbă sistemul endocrin. Scăderi similare ale numărului de spermatozoizi au fost înregistrate și de cercetătorii din Taiwan și Israel.

Swan, profesor la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai din New York, explică fenomenul prin creșterea uriașă a expunerilor chimice toxice din ultimele decenii, în special a substanțelor chimice cunoscute sub denumirea de „disruptori endocrini” sau perturbatori hormonali.

Pesticidele sunt grupul care ar trebui să trimită semnalele de alarmă cele mai puternice, deoarece s-a dovedit că pătrunde în apele subterane și în lanțul alimentar uman. Astăzi, cele mai utilizate pesticide din lume sunt Roundup de la Bayer-Monsanto.

În 2010, Tyrone B. Hayes, profesor de biologie integrativă de la Universitatea din California, Berkeley, a produs un studiu asupra efectului expunerii la atrazină pentru broaște. El a descoperit că acest pesticid, utilizat pe scară largă pe culturile de porumb și trestia de zahăr din SUA, face ravagii în viața sexuală a broaștelor masculi adulți, emasculând trei sferturi dintre ei și transformând unul din zece în femele. Hayes a declarat: „Cred că preponderența dovezilor arată că atrazina reprezintă un risc pentru animale și oameni.”

Atrazina este așadar un perturbator endocrin puternic, dar și al doilea erbicid cel mai utilizat în SUA. Și totuși, în ciuda dovezilor, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, a decis în 2007 că „atrazina nu afectează negativ dezvoltarea sexuală a amfibienilor și nu se justifică nicio testare suplimentară”. Dar în 2004, UE a interzis atrazina.

Un alt produs agrochimic determinat ca perturbator endocrin este Roundup de la Monsanto cu glifosat. Roundup este cel mai utilizat pesticid din lume, în peste 140 de țări, inclusiv Rusia și China. Utilizarea sa pe culturile OMG din SUA a explodat în ultimii ani, deoarece aproape 90% din porumbul și un procent similar din boabele de soia din SUA sunt OMG. Între 1996, când porumbul și soia OMG Monsanto au fost autorizate în SUA, și 2017, expunerea americanilor la substanța chimică a crescut cu 500 la sută. A fost testata în apa de băut, în cereale și în aproape toată carnea animalelor și păsărilor de curte.

Cercetătorii de la Universitatea Flinders din Australia au constatat că Roundup a ucis celulele care produc progesteron la femei. Glifosatul și Roundup au fost „legate cu malformații congenitale, probleme de reproducere și boli hepatice și s-a dovedit că au potențialul de a dăuna ADN-ului cordonului ombilical uman, celulelor placentare și embrionare”.

În 2016, gigantul chimic de stat al Chinei, ChemChina, a cumpărat Syngenta pentru suma colosală de 43 de miliarde de dolari. La acea vreme, ChemChina avea drepturi de distribuție în China și în alte țări asiatice și pentru Monsanto Roundup. ChemChina este și principalul producător de glifosat pentru piața agricolă chineză.

Astăzi, China se confruntă, după propria sa recunoaștere, cu o criză agricolă majoră și caută modalități de a asigura securitatea alimentară. Rapoartele arată că un rol sporit pentru culturile OMG cu brevete chinezești va fi o parte centrală a unui nou plan de cinci ani, care ar însemna, fără îndoială, utilizarea glifosatului și a atrazinei. Și același timp, statul este din ce în ce mai alarmat de scăderea natalității, care nu s-a îmbunătățit, în ciuda relaxărilor din politica unui singur copil. Având în vedere că fermierii chinezi folosesc cantități semnificative de substanțe chimice pesticide, inclusiv glifosat și atrazină, pentru a îmbunătăți recoltele, se produce o combinație dezastruoasă care nu numai că nu va rezolva criza alimentară în creștere, dar ar putea și distruge potențialul de reproducere al unei părți considerabile din cele 890 de milioane de locuitori din mediul rural și alte milioane de cetățeni urbani ai Chinei.

Sunt aceste substanțe agrochimice periculoase permise în întreaga lume din cauza ignoranței birocratice a daunelor cauzate de glifosați, atrazină și alți perturbatori endocrini asupra reproducerii umane sau e vorba doar de lăcomia corporativa pentru hiper profituri?

Câteva declarații publice răspund clar la asemenea întrebări.

În 1975 Henry Kissinger afirma: „Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe față de lumea a treia, deoarece economia SUA va necesita cantități mari și tot mai mari de minerale din străînătate, în special din țările mai puțin dezvoltate.”

Bill Gates (VIDEO): „Dacă facem o treabă cu adevărat grozavă în ce privește vaccinurile, îngrijirea sănătății, serviciile de sănătate a reproducerii, am putea scădea populația lumii probabil cu 10 - 15 la sută.”

În sfârșit, în 1986, prințul Philip al Marii Britanii, "marele câine bătrân al eugeniei”, cum îl numește un ziarist american, scria în cartea sa „If I Were an Anima”: „Trebuie să mărturisesc că sunt tentat să cer reîncarnarea ca un virus deosebit de mortal.”

Iar noi, pământenii de la începutul mileniului 2000, "procedăm rapid la dispariția speciei umane, deoarece continuăm să ignorăm pericolele acestor toxine pentru oameni și alte forme de viață”, încheie un articol de prezentare a cărții dr. Shaw, publicat de un sindicat al presei alternative americane.