ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România pare că dorește să fie în „prima linie” în marșul către a Patra Revoluție Industrială, prin care se va institui un total control tehnocratic la nivel global, facilitat prin tehnologiile digitale. Implementarea identității digitale este al patrulea obiectiv al „Agendei noastre comune”, pusă la cale de „eminențele cenușii” ale organizaților globaliste, care se consideră îndreptățite să decidă cursul pe care, în viziunea lor denaturată, trebuie să îl urmeze omenirea.

Pentru a dovedi că România urmează cu deplin conformism această cale trasată de tehnocrații globaliști, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat cu mândrie că, „până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”. Referindu-se la digitalizarea țării, ministrul a spus că „sunt și lucruri pozitive când vine vorba de România zilelor noastre”.

„Dacă ne uităm la economia digitală și la indexul DESI (digital economy and society index n.r.), așa cum am spus suntem ultimii, dar suntem pe locul 4 în Europa când vine vorba de numărul absolvenților de IT. Suntem pe poziția a treia când vine vorba de numărul specialiștilor IT care sunt femei. Și cred că aceste este un lucru bun. Și în același timp vreau să vă spun și partea negativă. Deși suntem pe poziția a 4-a când vine vorba de absolvenți IT, suntem ultimii în Europa când vine vorba de specialiști IT. Adică mulți din experții noștri odată ce termină facultatea pleacă în căutarea unor oportunități mai bune în străinătate. Și asta trebuie să schimbăm pentru că așa cum s-a spus deja: dacă nu ai oamenii care să realizeze aceste procese, care să le îndeplinească, atunci nu ai cum să obții un progres. Ei bine, ce facem în acest sens? Pornim de la primul pas care este esențial și anume identitatea digitală. Trebuie să ai o identitate digitală pentru fiecare cetățean pentru a oferi servicii publice digitale. Pentru că altfel statul nu poate să garanteze că eu sunt într-adevăr persoana care solicită un anumit serviciu. Așa că până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”, a declarat Sebastian Burduja, pe 6 septembrie, la a XV-a reuniune a Grupului de Lucru EUROSAI IT.

Ministrul Digitalizării a ținut să sublinieze că va fi o tehnologie de ultimă generație, alte țări doar experimentând fiecare pas al procesului, însă România va trece direct la tehnologia de recunoaștere facială.

Ca și cum aceasta ar fi o problemă presantă și urgentă a țării noastre în aceste vremuri, problemă care necesită investiții uriașe, Burduja a anunțat un alt proiect major, reprezentat de „cloud-ul guvernamental”, o investiție masivă, de aproximativ 600 de milioane de euro, care se va realiza prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). În cadrul acestui proiect, cea mai mare parte a administrației centrale va fi trecută în cloud, „un loc sigur pentru datele cetățenilor”.

O a treia componentă majoră a planului privind alinierea României la agenda globalistă a digitalizării lumii o reprezintă Coaliția Națională pentru Competențe Digitale. Ministrul Digitalizării a subliniat că în România 80% dintre gospodării au acces la internet, 13 milioane dintre români accesează Internetul în fiecare zi, dar 10 milioane „nu au competențe digitale elementare”. 

De asemenea, ministrul Digitalizării a subliniat că 100 de milioane de euro din fondurile europene vor fi folosiți pentru a crea „un hub național pe inteligență artificială”, care va aduce „laolaltă inteligența din diaspora și mințile care sunt în țară. Prin acest hub se va face cercetare avansată pe IA, iar rezultatele vor fi transferate către tehnologie”, a explicat Sebastian Burduja.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews