La reuniunea liderilor G20 din India, sub motto-ul „One Earth, One Family, One Future” [„Un pământ, O familie, Un viitor”], au fost lansate noul concept Digital Public Infrastructure (DPI) [„Infrastructura Publică Digitală”] și ONG-ul One Future Alliance. Aceste inițiative au scopul de a crește interconexiunea sistemelor bazate pe date pentru a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – ceea ce înseamnă fuziunea Agendei 2030 a ONU cu a Patra Revoluție Industrială a Forumului Economic Mondial, explică Dr. Jacob Nordangård într-o analiză pe blogul său, din care redăm mai jos un rezumat.
Acesta constituie fundamentul societății tehnotronice, bazate pe inginerie socială și planetară, societate care a fost imaginată de Zbigniew Brzezinski în cartea sa din 1970, „Between two Ages” [„Între două ere: rolul Americii în era tehnotronică”]. Bun venit în Noua Ordine Economică Internațională!
Tot ceea ce face G20 se bazează pe Agenda 2030 și pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Liderii celor mai mari 19 economii ale lumii s-au angajat să „accelereze implementarea deplină și eficientă a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” și să susțină „stiluri de viață adecvate Dezvoltării Durabile”. Aceasta presupune introducerea unui sistem de credit social care recompensează comportamentul durabil „corect”. După cum se menționează în „Principiile la nivel înalt G20 privind stilurile de viață pentru dezvoltarea durabilă”:
Folosiți datele pentru a sprijini și a permite schimbarea comportamentului pentru adoptarea și stimularea unor stiluri de viață și alegeri durabile ale consumatorilor.
De asemenea, pentru a îndeplini ODD-urile și a răspunde altor provocări globale, Inteligența Artificială va fi utilizată într-un mod „responsabil”, de exemplu, pentru a detecta riscurile potențiale.
Pentru a debloca întregul potențial al Inteligenței Artificiale, a distribui în mod echitabil beneficiile și a atenua riscurile, vom lucra împreună pentru a promova cooperarea internațională și discuții suplimentare privind guvernanța internațională pentru IA.
Conceptul Digital Public Infrastructure (DPI) include, printre altele, identitatea digitală, sistemele digitale de plată și mecanismele de partajare a datelor.
Acestea sunt tehnologii-cheie în economia digitală, în care toate tranzacțiile vor fi monitorizate. De asemenea, o parte a angajamentului G20 este de a construi un sistem fiscal internațional. Dar și de a preveni spălarea banilor și finanțarea terorismului, precum și a facilita livrarea vaccinurilor și acțiunile climatice. Acestea formează, de asemenea, o bază pentru Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC), care este testată treptat în mai multe țări din lume. Conceptul este menționat în Comunicatul liderilor.
Salutăm discuțiile cu privire la potențialele implicații macrofinanciare care decurg din introducerea și adoptarea Monedelor Digitale ale Băncilor Centrale (CBDC), în special cu privire la plățile transfrontaliere, precum și la sistemului monetar și financiar internațional.
În același timp, țărilor în curs de dezvoltare li se „oferă o voce” în procesul decizional global. În special, Uniunea Africană (UA) a devenit acum un membru oficial al G20 (ceea ce ar trebui să însemne o schimbare a numelui în G21).
Însă, în practică, aceasta înseamnă că sunt încorporați în „One Family”, adică vor respecta dictatele „stăpânilor” și vor implementa acțiuni colective pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon la zero net.
Oficial, membrul BRICS și țara gazdă a G20 din acest an, India, este inițiatorul Infrastructurii Publice Digitale (să reținem că G20 este format atât din grupul G7, cât și din țările BRICS). Cu toate acestea, au beneficiat de asistență din partea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a Băncii Mondiale în dezvoltarea acestui concept (care a fost aprobat în unanimitate la reuniunea miniștrilor Digitalizării, de la jumătatea lunii august a acestui an).
Printre partenerii participanți au fost Fundația Bill & Melinda Gates, Omidyar Network India, Centrul pentru Infrastructură Publică Digitală (CDPI), Institutul Aapti din India, precum și firmele de consultanță și membrii Forumului Economic Mondial (FEM) Dalberg și Boston Consulting Group.
Este clar că FEM are rolul de stabilire a agendei, având în vedere că Bill Gates (WEF Global Leader of Tomorrow 1993) și fondatorul eBay Pierre Omidyar (WEF GLT 1999) au, de asemenea, legături strânse cu organizația.
Grupul de interese G20
B20 (Business20), care adună interese de afaceri, este dominat în totalitate de Forumul Economic Mondial și este format din
consilieri internaționali puternici precum Börge Brende (președintele FEM), Michael Bloomberg (Bloomberg L.P.), Satya Nadella (Microsoft), Lynn Forester de Rothschild (E.L. Rothschild, FEM GLT 1995) și Marcus Wallenberg (SEB, FEM GLT 1994).
Aceasta este elita financiară mondială, având legături strânse cu Davos, Grupul Bilderberg și Comisia Trilaterală. Comunicatul lor are peste 100 de pagini și este ilustrat cu imagini care reflectă fuziunea oamenilor cu tehnologia. Ei aparțin cultului tehno-futurist bizar, care, în cele din urmă, domină totul.
Nu este deloc surprinzător că în recomandările lor de politici cer lansarea rapidă a Infrastructurii Publice Digitale pentru implementarea transformării digitale. Acest lucru arată puternica influență pe care o au acești actori în comparație cu alte grupuri de interese. Noi, muritorii de rând, nu avem nici un cuvânt de spus.
Centrul pentru Infrastructura Publică Digitală este, la rândul său, susținut de Co-Develop. O inițiativă creată după pandemie, în august 2021, de Fundația Rockefeller, Ministerul Norvegian al Afacerilor Externe și Alianța pentru Bunuri Publice Digitale condusă de ONU pentru a ajuta țările să folosească DPI pentru ajutor de urgență și rezistență pe termen lung. Sub conducerea Fundației Rockefeller, în timpul întâlnirii a fost lansat și raportul „
Codezvoltarea Infrastructurii Publice Digitale pentru o redresare echitabilă”.
Ambele fundații s-au pregătit bine și și-au deblocat conceptele tehnocratice și soluțiile tehnologice pe scară globală, în timp ce lumea se afla în lockdown [blocată în restricțiile din pandemie] și într-o stare de șoc.
Planul face parte din lovitura de stat globală care se manifestă, în cele din urmă, în
Agenda noastră comună a ONU și în alianța strânsă formată între megacorporațiile globale, instituțiile financiare și sistemul ONU. Este ceea ce Paul Raskin de la The Great Transition Initiative [Inițiativa Marea Tranziție] și Clubul de la Roma descrie prin formula „
Noua Ordine a Pământului”.
O Alianță viitoare
Pentru a crea sinergii în implementarea DPI, G20 a lansat și Alianța One Future [„Un Viitor”]. O inițiativă voluntară care va reuni guverne, sectorul privat, mediul academic, organizații ale societății civile și agenții finanțatoare. Putem presupune ce fel de actori vor fi pregătiți. Conform principiilor de nivel înalt G20 privind stilurile de viață pentru dezvoltare durabilă, Alianța „Un Viitor” înseamnă:
Abordare integrată pentru atingerea obiectivelor noastre comune privind dezvoltarea, mediul și clima, ființele umane fiind în centrul acțiunilor noastre, fără a lăsa pe nimeni în urmă – One Future.
India însăși a preluat conducerea în introducerea rapidă a noii tehnologii și a unui sistem de plată digitală fără numerar „incluziv” „pentru toți”. Același proces este în desfășurare într-un număr mare de țări din întreaga lume și se va intensifica în următorii ani.
Țara gazdă a G20 anul viitor este Brazilia, membră a BRICS, iar reuniunea liderilor săi a avut loc la Rio De Janeiro. Este de remarcat faptul că Clubul de la Roma a lansat un raport în 1976, intitulat
RIO - Reshaping the International Order [„Remodelarea ordinii internaționale”], care prezenta un plan pentru o nouă ordine internațională.
16 ani mai târziu, Agenda 21 („Agenda pentru secolul 21”) a fost lansată la Summitul Pământului de la Rio pentru a demara acest proces, care acum ajunge la pașii finali. Brazilia a menționat „Reforma instituțiilor pentru guvernarea globală” drept una dintre cele trei probleme-cheie care trebuie abordate.
Agenda va fi consolidată odată cu semnarea Pactului Liderilor privind Viitorul la „Summit-ul Viitorului” al ONU din septembrie 2024.
Salutăm eforturile în desfășurare ale ONU, inclusiv eforturile Secretarului General de a soluționa deficitul de finanțare a ODD printr-un stimulent pentru ODD și vom oferi sprijin deplin Summitului ODD 2023 al Organizației Națiunilor Unite, Summitul viitorului Națiunilor Unite și altor procese relevante.
Ciclul G20 al țării gazdă se încheie în 2025, Africa de Sud fiind gazdă finală. Putem presupune că întâlnirea liderilor va avea loc la Johannesburg, unde a avut loc și cel de-al doilea Summit al Pământului din 2002? Ar fi un cadru perfect, numele creând asocieri cu Cartea Apocalipsei și ar putea fi un punct de plecare pentru dezlănțuirea „Fiarei” digitale (IA), care trebuie să judece omenirea și să o mențină în limitele planetare.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (4)