ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația comună a summit-ului G20 promovează adoptarea unui pașaport de vaccinare recunoscut pe plan internațional. Scopul: „facilitarea unei circulații fluide” în timpul „pandemiilor viitoare”.

În document se arată:

„Recunoaștem importanța normelor tehnice și a metodelor de verificare comune, conform cadrului IHR (International Health Regulations, 2005), pentru a facilita o circulație internațională fluidă, interoperabilitate și recunoașterea soluțiilor digitale și non-digitale, inclusiv dovada vaccinărilor.”

IHR este un instrument de reglementare internațională, adoptat în 2005 sub auspiciile Organizației Mondiale a Sănătății, care stabilește cadrul global de reacție în fața riscului răspândirii unei boli pe plan global.

Textul declarației comune G20 din Bali adaugă:

„Sprijinim continuarea dialogului internațional și a colaborării privind crearea unor rețele mondiale de încredere în materie de sănătate digitală, în cadrul eforturilor vizând întărirea prevenției și a răspunsului față de viitoarele pandemii, care ar trebui să fructifice și să se bazeze pe succesul standardelor existente și al certificatelor digitale COVID-19.”

În următorul paragraf declarația arată că „pandemia COVID-19 a accelerat transformarea ecosistemului digital și a economiei digitale” și că statele membre „recunosc importanța transformării digitale în atingerea SDG-urilor (Standardele de Dezvoltare Globale ale ONU)”.

În timpul summit-ului, ministrul Sănătății din Indonezia, țara gazdă, a făcut apel pentru adoptarea „certificat digital de sănătate” în conformitate cu standardele OMS.

„Haideți să avem un certificat digital de sănătate, în loc să oprim total mișcarea oamenilor – dacă ai fost vaccinat și testat corect – atunci poți să te deplasezi.”

Sadikin a afirmat că liderii G20 au acceptat ideea unui asemenea certificat digital și că acum acesta ar trebui adoptat cu ocazia revizuirii cadrului IHR, la viitoarea Adunare Mondială a Sănătății prevăzută a avea loc în luna mai, la Geneva.

Interesant este declarația comună a liderilor G20, care promovează adoptarea unui certificat digital de vaccinare, a fost dată în aceeași zi (16 noiembrie) în care, la București, Înalta Curte de Casație și Justiție declara definitiv ca ABUZIV Certificatul Verde de vaccinare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews