ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile comuniste din Shanghai au ordonat azi ca toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului să fie supuși la încă două runde de teste pentru COVID-19, în timp ce furia publică crește în legătură cu modul în care autoritățile din cel mai populat oraș din China abordează o creștere record a coronavirusului, transmite Reuters.

Rezidenții ar trebui să se autotesteze duminică folosind kituri de antigen și să raporteze orice rezultat pozitiv, au declarat oficialii guvernamentali din Shanghai în cadrul unei conferințe de presă, în timp ce luni va fi efectuat un test de acid nucleic în tot orașul.

Practic, toată capitala financiară a Chinei este în lockdown după ce orașul a început să limiteze circulația în districtele sale estice lunea trecută, extinzând restricțiile la întregul oraș câteva zile mai târziu,

În plus, autoritățile comuniste de la Shanghai separă copiii declarați COVID-pozitivi de părinții lor ceea ce a declanșat deja furia publică pe scară largă, după ce unele cazuri au devenit virale.

Familie cu copil mic separată complet

Între acestea, cazul unei femei care a fost seaparată de fiica ei de 2 ani și jumătate la un spital din Shanghai, pe 26 martie. Zhao imploră autoritățile sanitare să îi redea copilul, spunând că fiica ei era prea mică pentru a fi dusă într-un centru de carantină pentru copii.

Medicii au amenințat-o apoi pe Zhao că fiica ei va fi lăsată la spital, în timp ce ea va fi trimisă la centru, dacă nu va fi de acord să o transfere pe fetiță la Centrul Clinic de Sănătate Publică din Shanghai, în districtul Jinshan din oraș.

De când fiica ei a fost trimisă la centru, Zhao a primit doar un mesaj scurt că este bine, trimis prin intermediul unui chat de grup cu medicii, în ciuda rugăminților repetate pentru informații din partea lui Zhao și a soțului ei, care se află într-un loc de carantină separat după ce a fost, de asemenea, testat pozitiv.

„Doctorul a spus că regulile de la Shanghai sunt că toți copiii trebuie trimiși în puncte desemnate, adulții în centre de carantină și nu ai voie să însoțești copiii". Zhao este și mai panicată după ce imagini cu copii plângând la un centru de sănătate din Shanghai au devenit virale în China.

Fotografiile și videoclipurile postate pe platformele de socializare Weibo și Douyin din China arătau copii plângând ținuți câte trei într-un pătuț. Într-un videoclip, un copil mic care geme se târăște dintr-o cameră cu patru paturi pentru copii împinse de perete. Deși în videoclipuri pot fi văzuți câțiva adulți, aceștia sunt depășiți numeric de numărul de copii.

VIDEO:

De la începutul ultimei epidemii declarate de chinezi în Shanghai, în urmă cu aproximativ o lună, autoritățile au izolat cei 26 de milioane de locuitori ai orașului, într-un proces în două etape care a început luni.

Deși numărul de cazuri din Shanghai este mic în comparație cu standardele globale, autoritățile chineze au promis că vor rămâne la "curățarea dinamică", urmărind să testeze, să depisteze și să pună în carantină la nivel central toate cazurile pozitive.

Consulatele SUA, Franței și Italiei și-au avertizat cetățenii din Shanghai că ar putea avea loc separări de familii pe măsură ce autoritățile chineze au executat restricțiile COVID, potrivit unor notificări consultate de Reuters.

Shanghai a raportat sâmbătă 6.051 de cazuri asimptomatice de COVID-19 transmise local și 260 de cazuri simptomatice pentru 1 aprilie, față de 4.144 de cazuri asimptomatice și 358 de cazuri simptomatice în ziua precedentă.