„În Portugalia nu a mai rămas practic nimeni nevaccinat”, titra Scînteia americană, New York Times, în octombrie 2021, lăudându-l pe tata-clonă al colonelului Gheorghiță, vice-amiralul Melo, care, chipurile, a susținut cea mai de succes campanie de vaccinare din Europa, reușind să înfrângă Covidul la baionetă, respectiv la vârful acului seringilor.

„Portugalia are cea mai mare rată de vaccinare din lume”, răsunau și știrile de la Euronews, cu aplauze subliminale. Între timp a fost depășită de China dar rămâne, oricum, cea mai vaccinată țară din Europa.

Și la ce i-a folosit? Datele de azi furnizate de Johns Hopkins University - în comparație cu România nevaccinată (grafic mai sus) - sunt devastatoare.

În ciuda vaccinării de peste 90%, se constată o creștere bruscă a numărului de cazuri COVID și a deceselor în Portugalia. Autoritățile pun decesele venite în valuri pe seama unei „subvariante Omicron BA.5” și avertizează că e posibil să se reintrodcă restricțiile „salvatoare”. Oficialii nu iau în discuție ineficiența demonstrată a vaccinării sau chiar probabilele efecte adverse ale acesteia, ca posbile cauze.

Portugalia a confirmat miercuri 26.848 de cazuri noi și a înregistrat 47 de decese cauzate de COVID - cel mai mare număr zilnic de decese din 17 februarie, când au fost raportate 51 de decese, conform The Guardian, citat de mediafax.ro și știripesurse.ro.

Potrivit cifrelor Ministerului portughez al Sănătății, 1.455 de persoane au murit din cauza COVID, în timp ce țara a intrat în cel de-al șaselea val al pandemiei în lunile aprilie și mai.

Portugalia a înregistrat 2.888 de cazuri noi la un milion de locuitori în cele șapte zile de la 2 iunie, în timp ce Spania vecină a înregistrat 373 de cazuri noi la un milion de locuitori în aceeași perioadă.

„Coronavirusul nu s-a terminat, după cum o arată puternicul focar Omicron din Portugalia”, a declarat Frank Ulrich Montgomery, președintele Asociației Mondiale a Medicilor, într-un interviu acordat ziarului Rheinische Post, potrivit surselor citate. Iar nemții sunt pregătiți.

Germania plănuiește să cheltuiască încă 830 de milioane de euro (872 de milioane de dolari) pentru a cumpăra noi vaccinuri împotriva coronavirusului care vor permite țării să facă față unei serii de „posibile variante” în această toamnă, după cum a declarat ministrul Sănătății, Karl Lauterbach.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews